آیا سرطان تخمدان کشنده است

میزان-کشندگی-سرطان-تخمدان

از آن جایی که سرطان تخمدان در جوانان نیز مشاهده می شود، آمار مرتبط با شانس زنده ماندن و نجات یافتن افراد مبتلا به این سرطان مورد توجه افراد بسیاری است. مرگ و میر ناشی از سرطان به شدت با تشخیص به موقع سرطان مرتبط است اما سرطان تخمدان به ندرت علائمی از خود در مراحل اولیه نشان می دهد. هر چه مرحله سرطان کمتر باشد، شانس زنده ماندن و نجات یافتن فرد افزایش می یابد. در این مقاله به مهمترین علامت سرطان تخمدان، تشخیص سرطان تخمدان با سونوگرافی، تشخیص سرطان تخمدان با آزمایش خون، سرطان تخمدان پیشرفته و احتمال نجات یافتن افراد از این سرطان می پردازیم. جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

سرطان تخمدان چیست؟

سرطان تخمدان نوعی سرطان زنان است که از تخمدان ها شروع می شود. تشخیص سرطان تخمدان بسیار دشوار است زیرا علائم آن مشابه علائم مشکلات دیگری از جمله سوء هاضمه و نفخ است. اغلب مراحل اولیه سرطان تخمدان هیچ علامتی ندارد و در برخی موارد، بیمار تا رسیدن سرطان به شکم و دیگر بخش های لگن متوجه وجود این بیماری در بدن خود نمی شود.

درمان سرطان تخمدانی که بیماری فراتر از تخمدان ها در بدن پیشروی کرده است، بسیار دشوار است.

سرطان تخمدان

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان تخمدان و راه های پیشگیری از آن

مهمترین علامت های سرطان تخمدان

سرطان تخمدان اولیه اغلب علائمی دارد که به راحتی با بیماری های دیگری از جمله یبوست یا سندرم روده تحریک پذیر اشتباه گرفته می شود. معمولا سرطان تخمدان تنها در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود.

تقریبا در تمام مواردی که سرطان تخمدان در مراحل اولیه و پیش از پیشروی سرطان به خارج از تخمدان ها تشخیص داده می شود، سرطان به طور موفقیت آمیزی قابل درمان است.

برخی از علائم سرطان تخمدان شامل موارد زیر هستند:

  • تغییر عادات روده شامل یبوست مکرر
  • ورم و نفخ شکمی
  • تکرر ادرار یا احساس نیاز به دفع فوری ادرار
  • احساس پر بودن بعد از خوردن مقدار کمی غذا
  • کاهش وزن بدن بدون هیچ گونه علتی
  • احساس ناراحتی در ناحیه لگن
  • درد در هنگام رابطه جنسی
  • ناراحتی معده
  • احساس خستگی مداوم
  • تغییر چرخه قاعدگی

وقتی که این علائم ناشی از سرطان تخمدان باشند، معمولا پایدار هستند. اگر هر یک از این علائم را بیشتر از دوازده بار در ماه دارید، حتما به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: آیا درد تخمدانها خطرناک است

تشخیص سرطان تخمدان

پزشک متخصص زنان از شما پرسش هایی را درباره وضع سلامتی تان می پرسد و معاینه لگنی را انجام می دهد. اگر علائمتان اشاره به سرطان تخمدان داشته باشند، آزمایشات بیشتری برای تایید تشخیص مورد نیاز است که در ادامه به این آزمایشات می پردازیم:

تشخیص سرطان تخمدان با سونوگرافی: هم سونوگرافی واژینال و هم سونوگرافی شکمی قادر به تشخیص این بیماری هستند.

تشخیص سرطان تخمدان با سی تی اسکن: این نوع تصویربرداری با استفاده از اشعه ایکس تصویری شفاف از تخمدان و دیگر بخش های بدن را به دست می دهد که ممکن است سرطان به آنها سرایت کرده باشد.

رادیوگرافی قفسه سینه: این نوع تصویر برداری برای تشخیص احتمال سرایت سرطان به ریه ها انجام می شود.

تشخیص سرطان تخمدان با آزمایش خون: سرطان تخمدان ممولا پروتئینی به نام CA-125 را در خون آزاد می کند که آزمایش خون می تواند این پروتئین را تشخیص دهد.

لاپاراسکوپی: لاپاراسکوپی نوعی جراحی است که از لوله ای نازک و نورانی استفاده می کند تا پزشک بتواند تخمدان ها و دیگر بخش های بدن در این ناحیه را بررسی کند. این روش به تشخیص میزان انتشار تومور و برنامه ریزی برای جراحی یا دیگر درمان ها کمک می کند.

لاپاراسکوپی

تشخیص به موقع سرطان تخمدان، اولین و مهم ترین قدم در درمان بیماری است. این کار نیازمند یک جلسه معاینه دقیق و تخصصی دارد. شما می توانید ضمن مراجعه به خانم دکتر متین ذاکرین در طی یک جلسه، به طور کامل معاینه شوید. در این جلسه خانم دکتر تمامی سوالات شما را پاسخ می دهند و بهترین روش تشخیصی را برای شما انتخاب می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

بیشتر بخوانید: از لاپاراسکوپی رحم و تخمدان چه می دانید

مراحل سرطان تخمدان

پس از تایید تشخیص سرطان تخمدان، پزشک تلاش می کند تا میزان پیشرفت و گسترش سرطان در بدن را تشخیص دهد. سرطان تخمدان چهار مرحله دارد و این مراحل نشان دهنده محل سلول های سرطانی هستند.

برای تعیین مرحله سرطان، پزشک نمونه هایی را از تخمدان ها، لگن و شکم می گیرد. اگر سرطان در هر یک از این نمونه ها تشخیص داده شود، پزشک می تواند پیشرفت و گسترش سرطان تخمدان را تعیین کند.

سرطان تخمدان مرحله اول: سلول های سرطان تخمدان در مرحله اول تنها در تخمدان ها حضور دارند و هنوز به گره های لنفاوی سرایت نکرده اند.

سرطان تخمدان مرحله دوم: سرطان تخمدان در مرحله دوم علاوه بر تخمدان به اندام های دیگر ناحیه لگن سرایت کرده است. این اندام ها ممکن است شامل این موارد باشند: رحم، مثانه، روده بزرگ یا لوله های رحم (فالوپ)

سرطان تخمدان مرحله سوم: سرطان تخمدان در مرحله سوم فراتر از تخمدان ها و لگن پخش شده است و به شکم و گره های لنفاوی آن رسیده است.

سرطان تخمدان مرحله چهارم: سرطان تخمدان مرحله چهارم، پخش پایانی سرطان تخمدان است. سرطان در این مرحله فراتر از شکم رفته است و ممکن است به طحال، ریه ها یا کبد رسیده باشد.

درمان سرطان تخمدان

گزینه های درمانی برای سرطان تخمدان بستگی به مرحله و سلامت کلی فرد بیمار بستگی دارد و شامل موارد زیر هستند:

  • جراحی
  • شیمی درمانی
  • هورمون درمانی
  • پرتو درمانی

شانس و احتمال نجات بیمار از سرطان تخمدان

درصد زنده ماندن فرد مبتلا به سرطان تخمدان در پنج سال پس از ابتلا به این بیماری برای تمام انواع سرطان تخمدان ۴۵ درصد است. تشخیص سرطان در افراد زیر ۶۵ سال موجب افزایش احتمال نجات فرد از این بیماری می شود. افرادی که در مراحل اولیه سرطان تخمدان به خصوص در مرحله اول سرطان تخمدان، بیماری آنها تشخیص داده می شود، به احتمال ۹۲ درصد از سرطان نجات می یابند.

متاسفانه تنها ۱۵ درصد افراد مبتلا به سرطان تخمدان در این مرحله اولیه بیماریشان تشخیص داده می شود.

احتمال نجات از سرطان تخمدان

در صورتیکه احیانا یکی از علائم سرطان تخمدان را به طور مکرر دارید یا سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان تخمدان دارید، می توانید با مراجعه به خانم دکتر ذاکرین (متخصص و جراح زنان) جهت تشخیص زودهنگام و پیش گیری از پیشرفت سرطان تخمدان اقدام کنید. تشخیص سرطان نیازمند دقت و حساسیت بالایی است. جهت دریافت نوبت و وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۸/۵ - (۳۵ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۸ دیدگاه ها
  • آیا سرطان تخمدان با کولپوسکوپی تشخیص داده میشود؟ یا فقط ازمایش CA125 که گفتین کافی هست؟ . ایا در مرحله ابتدایی هم این نوع پروتیین در خون زیاد میشود؟؟

    • سلام. نه کولپوسکوپی فقط سلول های دهانه رحم رو بررسی می کنه. بالا بودن CA125 همیشه به معنی سرطان نیست و آزمایش های دیگه ای برای تاییدش نیاز هست.

    • سلام. بستگی به واحد عدد گفته شده داره. معمولا رنج نرمال توسط آزمایشگاه جلوی عدد نوشته میشه و همین اینکه هر آزمایشگاهی با آزمایشگاه دیگه متفاوت هست که دلیل آن واحد به کارفته متفاوت می باشد. غیر این موارد، CA 125 بالا به هیچ وجه تایید قطعی سرطان نیست و بالا بودن CA 125 می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد.

  • سلام من در هر دو تخمدان سرطان بوردرلاین دارم دکتر جراحیم کرد ولی چون ۲۶ سالمه تخمدانها رو درنمیاره و میگه باید مواظب باشی عود نکنه خیلی نگرانم لطفا راهنماییم کنید

  • سلام . خسته نباشید . ممنون از اطلاعات خوبتون برای مادرم سرطان تخمدان مرحله ۳ رو تشخیص دادن. ولی دکتر گفته اول شیمی درمانی بشه و بعد جراحی . همه جا نوشتن که اول با جراحی تخمدان ها رو خارج میکنن و بعد شیمی درمانی انجام میشه. الان خیلی دودل هستم . نمیدونم چیکار باید کرد. به دکتر دیگه ای مراجعه کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *