روش های معاینه سینه در خانه | معاینات خانگی سینه برای پیشگیری از سرطان

روش-های-معاینه-سینه-در-خانه

سرطان سینه در بین خانمها در سراسر جهان شایع است. تشخیص سریع این بیماری، می‌تواند در اکثر موارد باعث بهبود وضعیت فرد شود. سونوگرافی، ماموگرافی، معاینه سالیانه توسط پزشک و معاینه سینه در خانه، روش‌هایی برای تشخیص سرطان سینه هستند. در این مقاله می‌خواهیم روش های معاینه سینه در خانه را بررسی کنیم. جهت دسترسی به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

چه عواملی در ابتلا به سرطان سینه موثرند؟

 سرطان سینه از شایع ترین علت مرگ در بین زنان است. به طور تقریبی از هر ۸ زن، یک نفر امکان ابتلا به سرطان سینه وجود دارد. در این بیماری، بعضی از سلول ها از حالت منظم خود خارج می‌شوند و شروع به رشد و تقسیم غیر عادی می‌کنند. در نهایت این موضوع باعث می‌شود که غده های کوچک و ریز ایجاد شود. با گسترش این بافت های غیر عادی، غده های بزرگ سرطانی به وجود می‌آیند.

اما بهتر است بدانیم که چه عواملی باعث ایجاد سرطان سینه خواهد شد:

  • داشتن سابقه تومور یا سرطان سینه خوش خیم
  • ژنتیک
  • چاقی و اضافه وزن
  • قاعدگی در سن پایین
  • مصرف الکل
  • عدم بارداری و یا دیر بچه دار شدن
  • بافت های متراکم سینه
  • مصرف هورمون ها

علائم سرطان سینه

بعضی از تغییرات ظاهری در سینه، به شما کمک می‌کند که بتوانید سرطان سینه را تشخیص دهید:

  • درد در سینه
  • فرورفتگی نوک سینه
  • گرم و سفت شدن سینه
  • خارش در سینه
  • جوش در اطراف نوک سینه
  • تغییراتی در رنگ یا بافت نوک سینه (قرمز یا نارنجی شدن نوک سینه)
  • ترشحات خونی از نوک سینه (البته ممکن است بعضی از ترشحات خونی نباشد)
  • تغییر ناگهانی در شکل و اندازه سینه
  • به وجود آمدن توده یا ضخیم شدن بافت سینه یا زیر بغل

علائم سرطان سینه

بیشتر بخوانید: علائم سرطان سینه را بهتر بشناسیم

اهمیت معاینه سینه در خانه

معاینه سینه در خانه، یکی از روش های تشخیص سرطان پسته است. این کار نیازی به صرف وقت و هزینه ندارد و به راحتی ‌می‎توان آن را در منزل انجام داد. در اصل، معاینه سینه روشی است برای بررسی تغییرات سینه مانند برآمدگی یا غده، که خود شما می‌توانید آن را در کوتاه ترین زمان انجام دهید. برای این کار باید هر دو سینه را معاینه کنید.

 اگر متوجه تغییرات غیر عادی شدید، باید این موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. البته این را هم در نظر داشته باشید که در بعضی از اوقات، خیلی از تغییرات سینه نشانه سرطان نیستند. اما بهتر است هرگونه تغییرات غیر عادی را با پزشک مطرح کنید.

در بیشتر زنانی که معاینه سینه انجام می‌دهند، این سرطان در مراحل اولیه قابل تشخیص است و درمان راحت‌تری دارد. بهتر است این کار را طبق یک برنامه منظم انجام دهید. مثلا می‌توانید در شروع هر فصل، به خودتان یادآوری کنید که زمان آن رسیده که سینه‌های خود را در منزل معاینه کنید.

بهترین زمان برای معاینه سینه

برای معاینه سینه در منزل، بهتر است زمان مناسبی در نظر بگیرید. بهترین زمان برای این کار، وقتی است که سینه‌ها حساس یا ورم کرده نباشند. یعنی این کار، قبل یا در دوران پریودی توصیه نمی‌شود. یعنی شما یک هفته پس از سیکل قاعدگی می‌توانید سینه های خود را معاینه کنید. زنانی که به صورت مرتب سینه خود را معاینه می‌کنند، بهتر است هرچند وقت یکبار، در مورد روش کار خود با یک پزشک مشورت کنند تا در مورد درست بودن آن مطمئن شوند.

بهترین زمان برای معاینه سینه

بیشتر بخوانید: سن ابتلا به سرطان سینه و راههای پیشگیری از آن

روش های معاینه سینه در خانه

برای بسیاری از زنان سوال است که چگونه سرطان سینه را تشخیص دهیم. راه های مختلفی برای تشخیص سرطان سینه وجود دارد که یکی از ساده ترین آن‌ها، معاینه سینه در خانه است. در حالت‌های مختلفی می توان معاینه سینه را در منزل انجام داد.

معاینه سینه در مقابل آینه

۱. لباس زیر خود را در بیاورید. در اتاقی روشن در مقابل آینه بایستید.

۲. بازوهایتان را از هم باز کنید و سعی کنید به دنبال تغییری در اندازه، شکل سینه هایتان باشید. حتی بهتر است نوک سینه هایتان را بررسی کنید.

۳. دست های خود را روی کفل ها بگذارید و فشار دهید تا ماهیچه های زیر سینه سفت شوند. سپس بالا تنه را به اطراف بچرخانید تا بتوانید به خوبی قسمت های بیرونی سینه را مشاهده کنید.

۴. به سمت آینه خم شوید. در این حالت، سینه به سمت جلو خواهد آمد و بهتر می‌توانید هر گونه تغییر در سینه ها را ببینید.

۵. به کمک دست هایتان سر خود را به جلو فشار دهید. به اطراف خود نگاهی کنید تا بتوانید قسمت های بیرونی سینه را ببینید.

۶. بهتر است زیر سینه های خود را هم معاینه کنید. برای اینکه بهتر بتوانید هر گونه تغییر در زیر سینه ها را ببیند، بهتر است هر دو سینه خود را با دست هایتان بلند کنید.

۷. نوک سینه ها را بررسی کنید. دقت کنید که آیا مایعی از نوک سینه ها خارج می‌شود یا خیر؟ شست و انگشت اشاره را در اطراف نوک سینه بگذارید و نوک سینه خود را به سمت بیرون بکشید.

۸. موارد بالا را برای هر دو سینه انجام دهید.

معاینه سینه در مقابل آینه

معاینه سینه زیر دوش

وقتی زیر دوش هیستید، برای معاینه سینه باید مراحل زیر را انجام دهید:

۱. سینه هایتان را لمس کنید و به دنبال هرگونه تغییر در سینه ها باشید. بهتر است دست خود صابون بزنید و زیر بغل و نوک سینه را هم معاینه کنید. زیر بغل خود را از نظر هر گونه غده یا برآمدگی لمس کنید.

معاینه زیر بغل و نوک سینه زیر دوش

۲. برای اینکه بافت سینه کاملا پهن شود، یکی از بازوها را پشت سر خود قرار دهید. به آرامی سینه خود را با انگشتان فشار دهید. این حرکت را از بالا به پایین به صورت دایره وار حرکت دهید.

۳. این کار را برای هر دو سینه انجام دهید.

فشاز سینه از بالا به پایین و حرکت دادن دایره وار

معاینه سینه در حالت دراز کشیده

اگر در حالت دراز کشیده برای معاینه سینه راحت‌تر هستید، مراحل زیر را انجام دهید:

۱. دراز بکشید و سعی کنید که یک بالش یا یک حوله در زیر شانه راست بگذارید. در همین حالت، دست راست خود را پشت سرتان بگذارید و دست چپ را با انگشتان بهم چسبیده به صورت صاف، بالای سینه راست بگذارید.

۲. مطابق شکل زیر، سینه خود را از بالا به صورت دایره وار به سمت پایین ماساژ دهید. بعد از یکبار انجام دادن این حرکت دهید. حدود ۵/۲ سانت بالاتر از نوک سینه مجددا همین حرکت دایره ای را انجام دهید.

۳. نوک سینه ها را فشار دهید و ببینید مایعی از آن ها خارج می‌شود یا خیر؟

۴. این مراحل را برای هر دو سینه انجام دهید.

معاینه سینه در حالت دراز کشیده

سخن پایانی

تست سرطان سینه و روش های معاینه سینه در خانه، به شما کمک می‌کند که بتوانید این بیماری را در همان مراحل اولیه تشخیص دهید. هر تغییراتی در بافت و رنگ سینه نمی‌تواند سرطانی باشد. لازم نیست در صورت پیدا کردن توده، نگرانی های زیادی داشته باشید.خیلی از توده ها خوش خیم بوده و سرطانی نیستند و در مراحل مختلفی از چرخه قاعدگی ممکن است بروز کند. اما بهتر است در صورت دیدن هر علائم نگران کننده برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید. مراجعه به پزشک برای تشخیص این بیماری می‌تواند کمک کند که آیا تغییرات سینه نگران کننده هستند یا خیر؟

در این مقاله به سوالات شما در مورد روش های معاینه سینه در خانه پاسخ داده شد. با این حال اگر سوال یا ابهامی دارید، در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید. 

۴.۷/۵ - (۳۷ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *