علائم سرطان سینه خطرناک و بدخیم (پیشرفته)

علائم-سرطان-سینه-بدخیم

برخی تغییرات در سینه می توانند نشان دهنده علائم اولیه سرطان سینه باشند. دانستن این تغییرات می تواند به افراد در انجام درمان به موقع کمک کند. آشنایی با بخش های مختلف سینه و عملکرد آنها می تواند به زنان کمک کند تا درباره هر گونه تغییر و مشاهده موارد غیر معمولی آگاه باشند.
در این مقاله ما درباره آناتومی پستان یا همان آناتومی سینه صحبت می کنیم و همچنین به بحث علائم سرطان سینه و علائم سرطان سینه بدخیم می پردازیم. می توانید جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله از فهرست زیر استفاده کنید.

آناتومی سینه زنان

آشنایی با بخش های مختلف سینه برای درک بهتر انواع سرطان سینه و علائم مرتبط سرطان سینه بسیار مهم است. سینه زنان از بخش های مختلفی تشکیل شده است که شامل موارد زیر می شود:

  • بافت چربی
  • لوب ها
  • لوبول ها
  • مجاری شیری
  • گره های لنفاوی
  • عروق خونی

بیشتر بخوانید: علائم اولیه سرطان سینه را چطور تشخیص دهیم

آناتومی سینه زنان

بافت چربی

بیشتر سینه زنان از بافت چربی تشکیل شده است. نه تنها در خود پستان، بلکه بافت چربی از ترقوه تا زیر بغل و تا قفسه سینه امتداد دارد. بافت چربی همچنین شامل سلول های عصبی و رگ های خونی است و برای ذخیره و آزادسازی انرژی مهم است.

لوب، لوبول و مجاری شیری

سینه زنان معمولا بین ۱۲ تا ۲۰ بخش دارد که لوب نامیده می شوند. هر یک از این لوب ها از بخش های کوچکتری به نام لوبول ساخته شده است که همان غدد شیری هستند.

سیستم عروقی و لنفاوی

یک شبکه عروقی و لنفاوی درون سینه وجود دارد. سیستم عروقی شبکه ای از رگ های خونی است در حالی که شبکه گره های لنفاوی، تشکیل دهنده سیستم لنفاوی است. این شبکه به حمل خون و مایعات از بافت سینه به بقیه بدن کمک می کند.

سرطان سینه می تواند از طریق رگ های خونی یا گره های لنفاوی وارد شود. این مورد موجب افزایش احتمال پخش شدن سرطان در کل بدن یا عود سرطان می شود.

دسته های سلول های لوبیایی شکلی که گره لنفاوی نامیده می شوند در کل سیستم لنفاوی بدن وجود دارند. گره های لنفاوی در واقع از سلول های ایمنی تشکیل شده اند که به عنوان فیلتر عمل می کنند. این گره ها در اکثر موارد ابتلا به سرطان، اولین جایی هستند که سرطان در آنها منتشر می شود.

بیشتر بخوانید: غربالگری سرطان سینه و روش های انجام آن

علائم سرطان سینه

علائم هشدار دهنده ابتلا به سرطان سینه می تواند از فردی تا فرد دیگر متفاوت باشد. اما علائم رایجی وجود دارد:

  • لمس توده یا برامدگی بر روی سینه یا زیر بغل
  • تغییر اندازه یا شکل سینه
  • درد در ناحیه ای از سینه که از بین نرود
  • برامدگی رگ های روی سینه یا پستان
  • ترشح از سینه که به طور ناگهانی شروع شود
  • جوش یا زخم بر روی نوک سینه
  • ورم کردن، قرمز شدن یا تیره شدن سینه
  • گود شدن پوست سینه
  • تو رفتن نوک سینه یا دیگر بخش های سینه

با این وجود، اگر هر یک از این علائم رخ دهند، لزوما بدین معنی نیست که مبتلا به سرطان سینه شده اید. این تغییرات اغلب نشانه دیگر بیماری های خوش خیم سینه می شوند.

خوش خیمی بدین معنی است که دچار سرطان نشده اید و تغییرات سینه ناشی از عوامل زیادی هستند که در طی زندگی زنان رخ می دهند.

برای مثال، بلوغ، بارداری و یائسگی می توانند موجب تغییرات سینه به دلیل تغییر میزان هورمون های استروژن و پروژسترون در بدن شوند.

علائم سرطان سینه

لمس توده یا برامدگی

بسیاری از زنان ممکن است متوجه توده یا برامدگی در هنگام لمس سینه شان شوند. این مورد اغلب به این دلیل است که بافت سینه حالت توده مانندی دارد.

احساس لمس توده یا برامدگی در سینه زنان می تواند متفاوت باشد که معمولا جای نگرانی نیست به خصوص اگر در هر دو سینه برامدگی ها یکسان باشند. موارد دیگری وجود دارد که بهتر است در صورت وجود آنها حتما این برامدگی ها توسط پزشک معاینه شوند:

  • برامدگی توده سفتی که متفاوت از بقیه سینه باشد
  • احساس تغییر در سینه یا برامدگی

اغلب این توده ها، موارد خوش خیم مانند کیست سینه هستند.

تغییر پوست سینه

سرطان سینه می تواند موجب تغییر و التهاب سلول های پوستی شوند که موجب تغییر بافت پوست پستان می شود. مثال هایی از این تغییر بافت پوست شامل موارد زیر هستند:

  • پوسته پوسته شدن حول نوک یا هاله پستان
  • ضخیم شدن پوست در هر بخش از ناحیه سینه

این تغییرات همچنین می توانند موجب خارش پوست شوند. این تغییرات پوستی می توانند نشانه نوع نادری از سرطان سینه باشند. البته همچنین می توانند نشانه مشکلات خوش خیمی مانند اگزما باشند.

ترشح نوک پستان

ترشح از سینه می تواند به اُشکال مختلفی دیده شود که می توانند غلیظ یا رقیق باشد یا رنگ آن متفاوت باشد و شفاف، شیری، زرد، سبز یا قرمز باشد.

زنانی که در دوران شیردهی هستند نگرانی بابت ترشحات نوک پستان ندارند اما در موارد دیگر در صورت مشاهده ترشحات پستان حتما باید به پزشک مراجعه کرد.

اگرچه بیشتر ترشحات سینه غیر سرطانی هستند، این ترشحات می توانند نشانه سرطان سینه در برخی افراد باشد.

دیگر دلایل خوش خیم ممکن ترشحات سینه شامل موارد زیر هستند:

تو رفتگی پوست

تو رفتگی پوست اغلب می تواند نشانه سرطان التهابی سینه باشد که نوعی سرطان تهاجمی سینه است. سلول های سرطانی موجب تولید مایع لنفاوی در سینه میشوند که منجر به ورم بخش هایی از سینه می شود و به پوست حالت تورفته ای می دهد. اگر متوجه هر گونه تو رفتگی در پوست سینه شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

به این نوع تورفتگی پوست، حالت پوست پرتقالی شدن هم می گویند زیرا شبیه به سطح پوست پرتقال می شود.

تغییرات گره های لنفاوی

گره های لنفاوی مجموعه ای از سیستم ایمنی بدن هستند که به عنوان فیلتر عمل می کنند و سلول های مضر را به دام می اندازند که شامل باکتری ها، ویروس ها و سلول های سرطانی می شود.

اگر یک سلول سرطانی، سینه را ترک کند، به اولین جایی که می رسد گره های لنفاوی زیر بغل در همان سمت سینه دچار سرطان شده است. این اتفاق موجب ورم در این ناحیه می شود.

علاوه بر گره های لنفاوی متورم در زیر بغل، این توده های متورم ممکن است حول ترقوه نیز دیده شوند. با این وجودگره های لنفاوی ممکن است به دلیل عفونت های سینه یا بیماری های کاملا غیرمرتبط دیگری نیز متورم شوند. در صورت مشاهده این تغییرات بهتر است که حتما به پزشک مراجعه کنید.

درد سینه یا نوک پستان

سرطان سینه می تواند موجب تغییرات در سلول های پوست شود که منجر به احساس درد، حساسیت و ناراحتی در سینه می شود. اگرچه سرطان سینه اغلب بدون درد است، مهم است که هیچگونه از علائمی که ممکن است ناشی از سرطان سینه باشند را نادیده نگرفت. برخی زنان ممکن است درد را به صورت احساس سوزش توصیف کنند.

تو رفتگی نوک سینه

سرطان سینه می تواند موجب تغییرات سلولی در پشت نوک سینه شود. این تغییرات می توانند موجب تورفتگی نوک سینه شوند یا باعث تغییر اندازه نوک سینه شوند.

ظاهر نوک سینه اغلب می تواند در طی تخمک گذاری یا زمان های مختلف چرخه قاعدگی تغییر کند اما در صورت مشاهده تغییرات جدید نوک سینه بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.

قرمزی

سرطان سینه می تواند موجب تغییرات پوست شود که موجب تغییر رنگ پستان می شوند. پوست ممکن است قرمز، بنفش یا آبی رنگ شود.

اگر شخصی دچار حادثه ای شده باشد که توضیح دهنده تغییر رنگ سینه باشد، جای نگرانی نیست اما در غیر این صورت، با مشاهده هرگونه تغییر رنگ سینه بهتر است به پزشک مراجعه شود.

ورم

سرطان سینه می تواند موجب ورم کل پستان یا بخشی از آن شود. ممکن است پس از ورم کردن پستان، دیگر توده ها قابل لمس نباشند اما اندازه سینه ها ممکن است به شدت متفاوت باشد.

اگرچه داشتن سینه های با دو اندازه متفاوت بین زنان ممکن است این ورم موجب تغییر ناگهانی اندازه قبلی سینه می شود و پوست در ناحیه متورم کشیده شده به نظر می رسد.

جهت انجام معاینات لازم برای تشخیص اولیه سرطان سینه و نیز مراقبت‌‌های حین درمان می‌توانید با ما از طریق شماره‌ ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اقدام نمایید.

در هنگام مراجعه برای علائم سرطان سینه به دکتر چه رخ می دهد؟

زنان بالغ در تمام سنین باید سینه خود را به طور مرتب معاینه کنند. این معاینات باید ماهی حداقل یکبار انجام شود تا هرگونه چیز غیر طبیعی یافت شود. اگر علامتی مشاهده کردید حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا مورد معاینه بالینی سینه قرار بگیرید.

معاینه بالینی سینه

پزشکی که آموزش دیده است چگونه به دنبال موارد غیر طبیعی و علائم هشدار دهنده سرطان سینه بگردد، معاینه را در مطب خود انجام می دهد. از فرد مورد معاینه خواسته می شود که لباس های بالا تنه خود را دراورد. پزشک چندین بررسی انجام می دهد تا مطمئن شود مشکلی وجود دارد و این بررسی ها شامل موارد زیر است:

مشاهده بصری: از فرد خواسته می شود که دستان خود را بالا ببرد ، دستانش را کنار بدن بگذارد و کف دست ها را به باسنش بچسباند. این مورد نشانه دهنده تفاوت اندازه و شکل سینه ها است. پزشک همچنین هر گونه جوش روی سینه، فرورفتگی یا ترشح نوک سینه را بررسی می کند.

معاینه بدنی: پزشک از انگشتانش برای معاینه کل سینه، زیر بغل و ترقوه برای پیدا کردن هرگونه موارد غیر طبیعی و توده های مشکوک استفاده می کند. پزشک همچنین متورم شدن گره های لنفاوی را نیز چک می کند.

ارزیابی: اگر توده ای پیدا شود، اندازه، شکل و بافت آن نیز بررسی می شود. برای بررسی این مورد نیاز به آزمایش های دیگر هست.

آزمایش های دیگر: اگر توده ای مشاهده شود، شخص باید آزمایش های دیگری بدهد تا ماهیت توده مشخص شود که شامل موارد زیر است:

  • ماموگرافی: تصویربرداری اشعه ایکس از سینه
  • سونوگرافی
  • MRI
  • بیوپسی: بخشی از بافت یا مایع مشکوک برداشته می شود و برای بررسی به آزمایشگاه فرستاده می شود.

ماموگرافی

بیشتر بخوانید: سن ابتلا به سرطان سینه و روشهای پیشگیری از آن

نکته نهایی درباره علائم سرطان سینه

سرطان سینه موجب علائم و نشانه هایی بر روی پوست سینه و خود پستان می شود. در حالی که بیماری های زیادی هستند که موجب تغییرات سینه می شوند و شامل کیست، عفونت، اگزما و موارد دیگر می شوند، در صورت مشاهده هر یک از علائم بالا بهتر است که برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه شود.

مراجعه به دکتر برای تشخیص می تواند به فهمیدن این مورد کمک کند که آیا تغییرات سینه نگران کننده هستند یا خیر و در صورت ابتلا به سرطان، درمان هرچه زود آغاز شود تا تاثیر مثبت تری داشته باشد.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۶/۵ - (۳۸ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۶ دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *