درد سينه در خانمها و روش های درمان آن

درد-سينه-در-خانمها

درد سینه یا ماستالژیا می تواند در سینه یا زیر بغل رخ دهد و ممکن است ناشی از عوامل و بیماری های متفاوتی باشد. درست است که درد سینه آزاردهنده است اما اغلب خطرناک نیست و معمولا نشانه سرطان سینه نیست و اغلب در زنان بین ۳۰ تا ۵۰ سال دیده می شود.
در این مقاله به درمان درد سينه در خانمها، علت درد و سوزش سينه، درد سينه بعد از پريود، علت درد سينه و زير بغل، درمان درد سينه قبل از پريود، درد سینه در دوران قاعدگی، درمان درد سینه قبل از پریود و علت درد سینه در زمان تخمک گذاری می پردازیم. می توانید جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله از فهرست زیر استفاده کنید.

منظور از درد سینه یا پستان چیست؟

سینه های زنان به دلیل افزایش ترشح هورمون استروژن در زمان بلوغ رشد می کنند. در طی چرخه قاعدگی، هورمون های مختلف موجب تغییر بافت پستان می شوند که می توانند منجر به درد یا ناراحتی در برخی زنان شوند. در حالی که سینه ها معمولا دچار درد نمی شوند اما دردِ گاه به گاهی سینه ها رایج است.

درد سینه که همچنین ماستالژیا نامیده می شود، اتفاق رایجی در بین زنان است. این درد معمولا به صورت چرخه ای یا غیر چرخه ای دسته بندی می شود.

درد چرخه ای بدین معنی است که درد سینه با پریود شما مرتبط است. درد سینه قبل از پریود معمولا بعد از اتمام پریود یا در طی پریود کاهش می یابد.

درد غیر چرخه ای ممکن است علل بسیاری داشته باشد که شامل آسیب به سینه هم می شود. برخی علل درد سینه غیر چرخه ای ناشی از عضلات و بافت اطراف سینه هستند تا خود پستان. درد غیر چرخه ای به نسبت درد چرخه ای کمتر رایج است و تشخیص علل ایجاد کننده آن دشوارتر هستند.

شدت درد سینه می تواند از درد تیز و ناگهانی یا احساس سوزش ضعیف متفاوت باشد. برخی زنان ممکن است دچار حساسیت پستان ها شوند یا سینه هایشان بزرگتر از معمول به نظر برسد.

علل درد سینه و زیر بغل

درد می تواند در سینه ها در زمان های مختلفی از زندگی به دلایل متفاوتی رخ دهد. از میان هر سه فرد مبتلا به درد سینه، دو تا از آنها اکثرا مرتبط با چرخه قاعدگی است و دیگری ناشی از دلایل دیگری است که معمولا ناشی از سرطان نیست. هنگامی که سرطان سینه موجب درد سینه می شود، درد تنها در یک سمت سینه، به طور ثابت و شدید حس می شود.

درد سینه به طور معمول ناشی از تغییرات فیبروکیستیکی یا تغییرات بافت سینه است. این موارد تمام زنان را تحت تاثیر قرار می دهند اما هر کسی دچار درد سینه نمی شود. درد سینه در موارد زیر رخ می دهد:

در طی بلوغ

قبل و بعد از پریود: از جمله علل درد سینه در زنان بعد از قاعدگی، نزدیک شدن به دوران یائسگی، مصرف قرص های ضد بارداری، تخمک گذاری و… است.

نزدیک یائسگی

در طی بارداری: به خصوص در سه ماهه اول

پس از زایمان: با شروع شیردهی

در طی شیردهی: در صورت مسدود شدن مجاری شیری که می تواند منجر به عفونت شود و نیاز به درمان دارد و می تواند موجب قرمزی سینه شود.

بافت فیبروکیستیک سینه: این مشکل می تواند در زنان در هر سن و زمانی رخ دهد اما در زمان های خاصی از ماه مانند پیش از پریود قابل تشخیص تر است. کیست ها می توانند موجب برامدگی هایی در سینه شوند. این کیست ها معمولا حاوی مایع هستند و بافت فیبروکیستیک سینه معمولا با سرطان مرتبط نیست.

بیشتر بخوانید: سن ابتلا به سرطان سینه

فیبروکیستیک سینه

هورمون درمانی: این نوع درمان گاهی می تواند موجب بدتر شدن درد سینه شود. تحقیقات نشان دده اند که ۱۶ درصد زنان مبتلا به درد سینه از استروژن درمانی استفاده می کنند و ۳۲ درصد دیگر نیز از درمان های هورمونی ترکیبی استفاده می کنند.

فیبروآدنوم: فیبروادنوم ها، توده های خوش خیم سینه هستند و نوع رایجی از بافت سینه هستند و سرطانی نمی باشند. فیبروادنوم بیشتر در زنان بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سال شایع هستند اما ممکن است در هر سنی رخ دهند و معمولا دردناک نیستند.

برخی داروها ممکن است موجب درد سینه شوند:

  • متیل دوپا
  • اسپیرونولاکتون
  • برخی از داروهای ادرارآور
  • آنادرول
  • کلروپرومازین

رژیم غذایی: برخی غذاهایی که زنان مصرف می کنند می توانند موجب درد سینه شوند. غذاهایی که چربی بالا دارند و پر از کربوهیدرات های تصفیه شده هستند می توانند موجب افزایش احتمال ابتلا به درد سینه شوند.

اندازه سینه ها: زنان دارای سینه های بزرگ ممکن است احساس درد در شانه یا گردن کنند.

جراحی سینه: اگر سینه تان را جراحی کرده باشید، درد ناشی از تشکیل اسکار بر روی بافت پس از خوب شدن زخم می تواند موجب درد شود.

مصرف دخانیات: مصرف دخانیات موجب بالا رفتن اپی نفرین در بافت سینه می شود که می تواند موجب درد سینه شود.

بیشتر بخوانید: علل ابتلا به استروژن بالا و درمان آن

آیا درد سینه با سرطان سینه مرتبط است؟

درد سینه معمولا با سرطان سینه مرتبط نیست. ابتلا به درد سینه یا سینه فیبروکیستیک موجب افزایش احتمال ابتلای شما به سرطان سینه نمی شود. با این وجود در صورت ابتلا به سرطان سینه، وجود این کیست ها، دیدن تومور را در حین ماموگرافی دشوار می کنند.

اگر دچار درد در یک نقطه مشخص از سینه هستید و این درد در طی ماه ثابت است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. نوع نادری از سرطان سینه که سرطان التهابی سینه نام دارد می تواند منجر به درد سینه شود.

علائم این نوع سرطان سینه شامل قرمزی، ورم و درد یا سوزش در سینه به همراه احساس سنگینی در سینه هستند.

بیشتر بخوانید: از غربالگری سرطان سینه چه می دانید

درمان درد سینه

داروهای مسکن مانند دیفلوفناک می توانند به التهاب و درد سینه کمک کنند. دیگر درمان های خانگی برای درد سینه شامل موارد زیر هستند:

  • استفاده از لباس زیر مناسب
  • استفاده از کیسه آب گرم
  • حمام آب گرم
  • ماساژ سینه ها با روغن
  • پمادها و لوسیون های حاوی مسکن

زنان باردار یا شیرده نباید از لوسیون ها یا ژل های حاوی مسکن استفاده کنند.

موارد دیگری نیز هستند که می توان با رعایت آنها درد سینه را کاهش داد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  • کاهش مصرف کافئین و نمک
  • پیروی از رژیم غذایی کم چربی
  • عدم مصرف لبنیات
  • مصرف مکمل های حاوی ویتامین ای
  • روغن ماهی و روغن تخم کتان

محدود کردن مصرف چربی و محصولات لبنی می توانند سودمند باشند زیرا چربی موجب تولید استروژن می شود که می تواند موجب درد و حساسیت در سینه شود.

برای دریافت وقت ویزیت جهت انجام معاینات لازم برای تشخیص اولیه سرطان سینه و نیز مراقبت‌‌های حین درمان می‌توانید با ما از طریق شماره‌ ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اقدام نمایید.

داروهای تجویزی برای درد سینه

داروهای متعددی برای درمان درد سینه وجود دارد. داروهای هورمونی مانند قرص های ضد بارداری و مکمل های حاوی پروژسترون می توانند موجب کاهش درد سینه در برخی زنان شوند.

داروهای قوی تری نیز برای درد سینه وجود دارد اما گاهی عوارض شدیدی دارند به همین دلیل حتما باید با تجویز پزشک مصرف شوند و فرد بیمار مدام زیر نظر پزشک باشد.

درمان درد سینه با جراحی

بیشتر توده های ایجاد کننده درد سینه معمولا خوش خیم هستند. در موارد نادری، درمان جراحی قابل انجام است. اگر ماموگرافی یا سونوگرافی نشان دهنده توده ای در سینه باشند، پزشک بیوپسی انجام خواهد داد که نشان می دهد که آیا این توده بدخیم و سرطانی است یا خوش خیم می باشد.

توده های خوش خیم سینه: در بیشتر موارد، پزشک توصیه می کند که مرتب برای معاینه مراجعه کنید و درمان خاصی را توصیه نمی کند.

فیبروادنوم: دکتر گاهی ممکن است فیبروادنوم را از طریق جراحی بردارد.

کیست های سینه: گاهی آسپیراسیون برای تخلیه کیست ها به کار می رود. آسپیراسیون شامل بیرون کشیدن محتوای کیست با استفاده از سرنگ است. معمولا مایع درون کیست به آزمایشگاه برای پاتولوژی فرستاده می شود. اکثرا کیست ها خوشم خیم هستند اما برخی احتمالا تبدیل شدن به سرطان سینه را دارند. اگر پس از آسپیراسیون مایع کیست باز گردد دوباره نیاز به تخلیه دارد.

جراحی معمولا برای درمان درد سینه به کار نمی رود.

پیشگیری از ابتلا به درد سینه

به زنانی که مستعد ابتلا به درد سینه هستند، توصیه می شود که مصرف دخانیات را ترک کنند و لباس زیر مناسب بپوشند. پیش از مصرف هر گونه مکمل و دارو، حتما باید با پزشک مشورت کرد. مکمل ها نیز نوعی دارو هستند و عوارض جانبی دارند. با مشاهده هرگونه درد سینه و تغییر در سینه حتما به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با علائم سرطان سینه

برای درد سینه چه هنگامی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد سینه شما ناگهانی باشد و همراه با درد قفسه سینه و بی حسی در دست ها و پاها باشد، باید فورا به پزشک مراجعه کرد زیرا ممکن است علائم حمله قلبی باشند.

در صورتی که درد سینه شما موجب موارد زیر شوند حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید:

  • درد مانع انجام فعالیت های روزمره شما شود
  • درد بیشتر از دو هفته به طول بینجامد
  • درد همراه با توده جدیدی باشد که به نظر می رسد در حال بزرگ شدن است
  • به نظر برسد که درد در یک بخش از سینه شما متمرکز تر است
  • درد با گذشت زمان بدتر می شود

معاینه سینه توسط پزشک

در هنگام مراجعه به پزشک، احتمالا وی سوال های زیر را از شما خواهد پرسید:

  • شدت درد شما چقدر است؟
  • چه زمانی درد سینه شما شروع شد؟
  • آیا درد با گذشت زمان یا نزدیک شدن به زمان قاعدگی تان بدتر می شود؟
  • چه چیزی موجب بدتر شدن درد سینه تان می شود؟ آیا کاری باعث کمتر شدن این درد می شود؟

پزشک شما را معاینه بدنی می کند و آزمایشاتی مانند ماموگرافی یا سونوگرافی را برایتان تجویز خواهد کرد که بدین نحو می تواند کیست ها را در بافت سینه شما تشخیص دهد.
اگر کیست سینه داشته باشید، پزشک از آنها بیوپسی انجام خواهد داد و بر اساس نتایج آزمایشات درمان شما آغاز خواهد شد.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۸/۵ - (۴۹ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۶ دیدگاه ها
  • باسلام خدمت خانم دکتر،خانمی۵۶ساله هستم که از دوران یائسگی ام ۳سال میگذره ۱۰سال قبل باابتلا به فیبروکیستیک ویک توده خوش خیم در سینه ودارودرمانی معالجه شدم متاسفانه چندساله که هیچ آزمایشی انجام ندادم ولی اخیرا دچار سوزش ودرد در سینه خصوصا بین سینه هاشدم و همزمان دردهایی در ناحیه زیر شکم احساس میکنم لطفا راهنمایی بفرمایید از کجا و با چه آزمایشی شروع کنم.علت عدم مراجعه به پزشک خستگی روحی ام از درمانهای مختلف بود متاسفانه

  • سلام وقتتون بخير، من سونوگرافي دادم و مشخص شده توي سينم فيبروآدنوم دارم ، ولي من از زمان تخمك گذاريم تا زمان پريود شدنم درد دارم كه با مكمل ويتامين E دردش كمتر ميشه. مي خواستم بدونم درمان خاصي نميشه انجام داد براي از بين بردنشون؟ ريز هم هستن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *