علت های درد سینه در زنان بعد از پریود

علل-درد-سینه-بعد-از-پریود

بسیاری از خانمها سینه درد را قبل از پریودی تجربه می کنند، در حالی که سینه درد می تواند در طول پریودی و یا حتی بعد از آن هم اتفاق بیفتد. درد سینه با اینکه برای بسیاری از خانمها آزاردهنده است اما غالبا خطرناک و نشان دهنده سرطان سینه نیست! در این مقاله می خواهیم در مورد علتهای درد سینه در زنان بعد از پریود صحبت کنیم. برای دسترسی سریع تر به تیترهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

منظور از درد سینه چیست؟

در طول چرخه قاعدگی هورمون های مختلف باعث تغییر در بافت سینه ها می شوند و با درد و ناراحتی همراه است. سینه دردی که خانمها به آن مبتلا می شوند، در دو دسته چرخه ای و غیر چرخه ای دسته بندی می شود. سینه درد چرخه ای با سیکل پریودی شما در ارتباط است و با شروع پریودی و یا حتی چند روز پس از اتمام پریودی از بین می رود. این سینه درد باعث ورم و سفتی سینه های شما می شود و معمولا هر دو سینه را درگیر می کند.

اما سینه درد غیر چرخه ای به سیکل قاعدگی شما مرتبط نیست. این نوع درد ممکن است به صورت موقت یا ادامه دار باشد و نسبت به سینه درد چرخه ای کمتر رایج است. سینه درد غیرسیکلی در ناحیه مرکزی سینه اتفاق می افتد و ممکن است علتهای مختلفی داشته باشد که باید حتما جدی گرفته شود.

منظور از درد سینه چیست

علتهای درد سینه بعد از پریودی 

درد سینه بعد از پریودی می تواند علت های مختلفی داشته باشد:

نوسانات هورمونی

یکی از دلائل درد سینه در خانمها بعد از پریودی نوسانات هورمونی است. این عارضه برای اکثر زنان باعث ایجاد درد در هر دو سینه می شود. بعضی از نشانه های اختلالات هورمونی عبارتند از:

  • مشکل در خوابیدن و اختلالات الگوی خواب
  • ایجاد آکنه های پوستی
  • کاهش وزن
  • افزایش استرس، اضطراب و ناراحتی
  • دردها و گرفتگی های شکمی و یا حتی مشکلات گوارشی

تخمک گذاری

با توجه به چرخه قاعدگی تان ممکن است یک یا دو هفته بعد از پریودی، تخمک گذاری داشته باشید. درد سینه در بسیاری از خانمها بعد از تخمک گذاری شایع است. برای بسیاری از زنان ممکن است تخمک گذاری یک هفته بعد از پریودی شروع شود، در حالی که در اکثر خانمها تخمک گذاری حدود ۱۴ روز بعد از اتمام پریودی اتفاق می افتد. اگر درد سینه بعد از پریودی به دلیل تخمک گذاری باشد، شما علائم زیر را دارید:

  • مشاهده ترشحات سفید رنگ واژن که شبیه سفیده تخم مرغ هستند.
  • دردهای شکمی حدود یک یا دو هفته قبل از اینکه پریودی تان شروع شود.

مصرف قرص های ضد بارداری

مصرف نوع خاصی از قرص های ضد بارداری باعث افزایش حساسیت و درد سینه ها بعد از پریود می شود. طبق بعضی از تحقیقات انجام شده، خانمهایی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند بیشتر در معرض درد سینه در طول چرخه قاعدگی و یا حتی بعد از آن هستند.

تغییر در بافت فیبروکیستیک سینه

تغییرات فیبروکیستیک سینه یکی از علت های شایع درد سینه بعد از پریودی است. این مشکل می تواند در هر زمان و در هر سنی رخ دهد، اما در زمانهای خاصی مانند قبل از پریود قابل مشخص تر است. این کیست ها که معمولا حاوی مایع هستند، می توانند موجب برآمدگی هایی در سینه و حتی باعث ایجاد درد شوند.

علل درد سینه بعد از پریود

رژیم غذایی نامناسب

اسیدهای چرب که در سلول های شما ایجاد می شوند باعث افزایش حساسیت بافت سینه و درد سینه می شوند. بنابراین بهتر است از مصرف غذاهایی که چربی بالایی دارند و سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده هستند، خودداری کنید.

ورم سینه

ورم سینه به دلیل مسدود شدن مجاری شیر در دوران شیردهی اتفاق می افتد که منجر به عفونت سینه می شود. عفونت سینه می تواند باعث درد شدید و تورم شود. برای برطرف کردن این مشکل پزشک آنتی بیوتیک ها را تجویز می کند تا ورم و درد سینه کم شود.

نزدیک شدن به دوران یائسگی

درد سینه بعد از پریود در خانمهایی که در دوران شروع یائسگی هستند طبیعی است. در ماههای قبل از یائسگی، زنان قاعدگی نامنظم و درد سینه را تجربه می کنند. اگر درد سینه قبل از پریودی به دلیل نزدیک شدن به دوران یائسگی باشد، شما علائم زیر را دارید:

  • لکه بینی های نامنظم بین دوره های پریودی
  • عرق شبانه و سردرد
  • پریودی سنگین تر از حالت عادی
  • مشکل در خوابیدن و اختلالات خواب

بیشتر بخوانید: اولین علائم یائسگی زودرس

عوارض جانبی بعضی از داروها

درد نوک سینه بعد از پریود می تواند به دلیل عوارض جانبی بعضی از داروها باشد. داروهای فشار خون، داروهای ضد افسردگی و درمان جایگزینی هورمون ها از عواملی هستند که باعث افزایش حساسیت و درد سینه می شوند. اگر داروی خاصی مصرف می کنید و بعد از پریودی هایتان سینه درد دارید حتما در این باره با پزشک خود صحبت کنید.

درد سینه بعد از پریودی ممکن است علت های دیگری هم داشته باشد:

  • وارد شدن ضربه به سینه
  • بارداری (بخصوص سه ماه اول بارداری)
  • جراحی سینه
  • استفاده از سوتین های نامناسب و کوچک
  • مصرف دخانیات
  • هورمون درمانی
  • اندازه سینه ها (زنانی که سینه های بزرگتری دارند، در قسمت گردن و شانه احساس درد دارند.)

درد سینه بعلت عوارض دارو

تفاوت سینه درد در پریودی و بارداری

درد سینه بعد از پریودی می تواند نشانه بارداری باشد زیر هورمون های بدن شما در این دوران دچار تغییراتی می شوند. یکی از رایج ترین نشانه‌های بارداری تورم و حساسیت سینه ها است که تا سه ماه اول بارداری ادامه دارد. اگر سینه دردتان بعد از پریودی به دلیل بارداری باشد، غیر از تورم و حساسیت علائم زیر را دارید:

  • گرفتگی های عضلات قبل از شروع پریودی (این گرفتگی ها به صورت خفیف هستند)
  • لکه بینی در بارداری
  • زیاد شدن عفونت واژن در بارداری
  • تکرر ادرار

بیشتر بخوانید: مشاوره و معاینات قبل از بارداری

درمان سینه درد پس از پریودی

مصرف داروهای مسکن می توانند باعث کاهش التهاب و درد سینه بعد از پریودی شوند. بعضی از راهکارهای خانگی برای درمان درد سینه بعد از پریودی شامل موارد زیر هستند:

۱- برای التهاب و تسکین درد سینه بعد از پریودی می توانید از کیسه آب گرم استفاده کنید.

۲- حمام آب گرم و ماساژ دادن سینه ها با روغن هم در کاهش درد سینه بعد از قاعدگی موثر هستند.

۳- از لباس زیرهای مناسب استفاده کنید. ممکن است ورم سینه هایتان تا چند روز پس از پریودی ادامه داشته باشد پس بهتر است از سوتین هایی استفاده کنید که گشاد و راحت باشند.

۴- می توانید از پمادها و لوسیون های حاوی مسکن استفاده کنید. البته زنان باردار و شیرده نباید ژل های حاوی مسکن استفاده کنند.

۵- رژیم غذایی مناسب و کم چرب داشته باشید و نمک و کافئین را چه در پریودی و چه بعد از تمام شدن آن مصرف نکنید.

۶- برای کاهش علائم و درد سینه می توانید از قرص های بدون نسخه مثل آسپیرین، استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید.

۷- استرس و اضطراب و تنش های روحی روانی را کاهش دهید و زمانی را برای ورزش و تفریح در نظر بگیرد.

۸- ویتامین E مصرف کنید.

درمان سینه درد پس از پریودی

با توجه به علت و شدت درد سینه پزشک ممکن است داروهای خاصی برای شما تجویز کند. مکمل های حاوی پروژسترون می توانند باعث کاهش درد سینه در بعضی از خانمها شوند. غیر از این داروهای قوی تری هم برای درد سینه وجود دارد که گاهی عوارض شدیدی دارند و باید حتما با تجویز پزشک مصرف شوند.

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟

درد سینه به ندرت می تواند ناشی یک بیماری جدی و خطرناک مثل سرطان سینه باشد. اما در صورتی که سینه درد شما باعث ایجاد موارد زیر شوند، باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید:

  • درد سینه ای که به مدت دو هفته طول بکشد.
  • درد شدیدی که مانع انجام دادن فعالیت های روزمره شما شود.
  • درد سینه همراه با توده دردناک یا بدون درد
  • تغییرات در یک یا هر دو نوک سینه یا پوست روی سینه که به سادگی قابل مشاهده باشند.
  • دردی که در یک بخش سینه متمرکز باشد.
  • دردی که با گذشت زمان شدیدتر می شود.

سخن پایانی

درد سینه پس از پریودی معمولا به دلیل تغییرات هورمونی در چرخه پریودی شما است و جای نگرانی ندارد. اگر دو هفته بعد از پریودی درد سینه داشته باشید، به دلیل تخمک گذاری است و علائمی مثل گرفتگی های شکمی دارید. بسیاری از خانمهایی که پس از پریودی سینه درد دارند، علائم دیگری هم دارند. آن ها ممکن است متوجه تغییراتی در بافت سینه، نوک سینه و حتی تغییر در اندازه سینه ها شوند که در این صورت باید حتما به پزشک مراجعه کنند.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید. 

۴.۳/۵ - (۹۹ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *