درد سینه قبل از پریود نشانه چیست؟

درد-سینه-قبل-از-پریود

حساسیت یا درد سینه یکی از علائم قبل از پریود یا همان سندروم پیش از قاعدگی است که در بسیاری از زنان دیده می‌شود. بسیاری از زنان قبل از پریودی درد سینه زیادی دارند و همین موضوع می‌تواند علت ناراحتی های روزانه آن‌ها باشد. اما در این مقاله می‌خواهیم به شما بگوییم که علت درد سینه بعد از پریود و قبل از پریود چیست و برای کاهش آن چه کارهایی می‌توان انجام داد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. جهت دسترسی به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

علت درد سینه قبل از پریود

دردهای پریودی اغلب ناخوشایند است. درد سینه قبل از پریودی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از زنان با آن درگیر هستند و معمولا به دلیل نوسانات هورمونی است. سطح هورمون استروژن و پروژسترون در طول چرخه قاعدگی زنان تغییر می‌کند. هورمون استروژن باعث بزرگ شدن مجاری سینه می‌شود و پروژسترون موجب انقباض غدد شیر در سینه می‌شود.

با توجه به این تغییرات، ممکن است شما سینه درد قبل از پریودی را تجربه کنید. با این حال ممکن است موارد دیگری وجود داشته باشد که باعث شوند شما قبل از پریود سینه درد داشته باشید. این موارد عبارتند از:

تغییرات دوره‌ای در بافت سینه (فیبروسیست پستانی): تغییر هورمون استروژن در دوران قاعدگی باعث تحریک سینه و بزرگ شدن غدد شیر می‌شود. این موضوع گاها منجر به تشکیل توده خوش خیم یا کیست سینه و در نهایت بیماری فیبروسیست پستانی می‌شود.

مصرف برخی از داروها: داروهای حاوی استروژن ممکن است بافت سینه را تحریک کنند و باعث درد سینه قبل از پریودی شوند.

دریافت بیش از حد کافئین: طبق تحقیقات انجام شده، ارتباط مستقیمی بین درد سینه و مصرف کافئین وجود دارد. افرادی که قهوه و کافئین بیشتری مصرف می‌کنند، از حساسیت شدید سینه قبل از شروع قاعدگی رنج می‌برند.

رژیم غذایی نامناسب و مصرف غذاهای چرب

استرس

علت درد سینه قبل از پریود

بیشتر بخوانید: آیا پریود نامنظم خطرناک است

علائم درد سینه قبل از پریود

علائم درد سینه درست یک هفته قبل از شروع قاعدگی اوج می‌گیرند و بلافاصله با شروع پریودی و یا در طول دوران پریودی ناپدید می‌شوند. احساس درد سینه ممکن است در زنان متفاوت باشند. به طور کلی مهمترین علائم درد سینه قبل از پریود عبارتند از:

  • حساسیت و احساس سنگینی سینه ها
  • احساس درد ناگهانی در سینه
  • حس تراکم و سفتی در بافت سینه در زمان لمس کردن آن
  • درد و حساسیت در نوک سینه

درد سینه در بعضی از خانمها شدت زیادی دارد و حتی ممکن است چند روز طول بکشد. حساسیت و درد سینه ها قبل از پریود در بعضی از زنان به حدی آزار دهنده است که پوشیدن همان سوتین همیشگی و یا حتی لباس‌های تنگ برایشان سخت است.

علت درد سینه قبل از تخمک گذاری

معمولا ۱۲ تا ۱۴ روز قبل از آنکه قاعدگی شروع شود، تخمک گذاری انجام می‌شود. بعضی از زنان در زمان تخمک گذاری هم درد سینه را تجربه می‌کنند. پس می‌توان گفت که علت درد و حساسیت سینه ها قبل از پریودی فقط به تغییرات هورمون‌ها مربوط نیست. زمانی که تخمدان، تخمکی را برای بارور شدن احتمالی آزاد می‌کند، بسیاری از زنان علائمی مانند سینه درد دارند که طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

علت درد سینه بعد از پریود

درد سینه بعد از پریودی، ارتباطی با دوران قاعدگی شما ندارد. سینه دردی که بعد از تمام شدن پریودی تجربه می‌کنید، می‌تواند ثابت یا متناوب باشد. علل درد سینه بعد از پریود عبارتند از:

  • بارداری
  • ضربه به سینه
  • استفاده از سوتین محکم و تنگ در طول قاعدگی
  • وجود غده در پستان ها
  • مصرف بعضی از داروهای خاص مانند داورهای ضد افسردگی و ضد بارداری

اگر بعد از قاعدگی همچنان سینه درد دارید و هر کدام از علائم و نشانه های زیر را تجربه می‌کنید، بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • وجود توده در سینه ها
  • مشاهده ترشحات غیر طبیعی از سینه به خصوص ترشحات قهوه ای رنگ یا خونی
  • عفونت سینه (علائمی مانند تب، درد، قرمزی یا حساسیت سینه)
  • درد سینه که مدت زیادی شما را آزار دهد و حتی در انجام فعالیت های روزمره اختلال ایجاد می‌کند.

علت درد سینه بعد از پریود

درمان های خانگی درد سینه قبل از پریود

درست است که درد سینه قبل از شروع پریودی برای خانمها آزار دهنده است، اما بعضی از درمان های خانگی به کاهش حساسیت سینه قبل از پریود کمک می‌کند. بعضی از مهمترین درمان‌های خانگی و گیاهی شامل موارد زیر هستند:

  • استفاده از کیسه آب سرد و یا گرم برای کاهش التهاب و درد سینه ها
  • مصرف مکمل هایی مانند کلسیم، منیزیم، ویتامین E یا ویتامین B6
  • مصرف کمتر نمک قبل از شروع قاعدگی
  • پوشیدن سوتین بزرگ و گشاد
  • کاهش مصرف الکل
  • کاهش مصرف کافئین و چای
  • مصرف غذاهای کم چرب و دارای فیبر بالا
  • کاهش استرس: ورزش های سبک، ماساژ، یوگا و تنفس عمیق همگی روش های موثری برای کاهش استرس هستند.
  • مصرف داروهای مسکن: داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن می‌توانند به طور موقت سینه درد شما را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: تغذیه مناسب در پریودی

داروهای موثر برای کاهش درد و حساسیت سینه ها قبل از پریود

درد سینه قبل از شروع قاعدگی معمولا با مصرف بعضی از داروها کنترل می‌شود:

۱. با مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی از جمله ایبوپروفن و ناپروکسن درد سینه قبل از پریودی کم می‌شود.

۲. داروهای ادرارآور یا دیورتیک‌ها ممکن است موجب کاهش آب، تورم و رطوبت بدن شود. اما لازم است که این داروها، حتما با نظر پزشک مصرف شود.

۳. قرص های ضد بارداری، تورم و درد سینه قبل از قاعدگی را کاهش می‌دهند. اما باید با توجه به نظر پزشک مصرف شوند.

۴. اگر شما درد سینه شدید قبل از شروع قاعدگی دارید، پزشک شما ممکن است داروی دانزول برایتان تجویز کند. این دارو در درمان آندومتریوز و بیماری فیبروکیستیک پستان استفاده می‌شود.

با این حال بعضی از داروها عوارض جانبی زیادی دارند. خانمهایی که که معمولا هر ماه قبل از شروع قاعدگی درد شدید در سینه های خود احساس می‌کنند، بهتر است به پزشک مراجعه کنند تا بهترین روش درمانی برای آنان در نظر گرفته شود.

داروهای موثر برای کاهش درد و حساسیت سینه ها قبل از پریود

سخن پایانی

درد سینه با این که از علائم قبل از قاعدگی است، ناراحتی های زیادی را برای خانمها ایجاد می‌کند. اما این موضوع مسئله ای نیست که باعث نگرانی شما شود. شما می‌توانید با پوشیدن سوتین مناسب، کاهش مصرف کافئین، پرهیز از غذاهای چرب و داشتن یک رژیم غذایی با فیبر بالا، این درد را کاهش دهید و احساس بهتری داشته باشید. اگر سینه درد شما به مدت چند ماه ادامه داشت، بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت درد مشخص شود و درمان مناسبی برایتان در نظر گرفته شود.

در این مقاله به سوالات شما در مورد درد سینه قبل از پریودی و راهکارهایی برای کاهش این درد پاسخ داده شد. با این حال اگر باز هم سوالی دارید،می‌توانید آنرا در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید. پاسخ شما در همین صفحه داده خواهد شد.

۴.۴/۵ - (۶۵ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *