آیا بیماری آندومتریوز یک نوع سرطان است؟

آندومتریوز-و-سرطان

بیماری آندومتریوز از آن دسته از بیماری هایی است که ممکن است شبهات زیادی برای افرادی که مبتلا شده اند به وجود آورد. از جمله سوالاتی که برای بسیاری از مبتلایان پیش می آید عبارتند از: آیا بیماری آندومتریوز یک سرطان است؟ آیا شروع سرطان است ؟ آیا آندومتریوز نشانه سرطان تخمدان است؟ اگر می خواهید پاسخ سوالات زیر را بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را مطالعه نمایید. می توانید از فهرست زیر برای دسترسی آسان به مقاله استفاده کنید.

بیماری آندومتریوز چیست؟

آندومتریوز نوعی اختلال مزمن است که در آن آندومتر (بافتی که دیواره داخلی رحم را می پوشاند) در خارج از رحم تشکیل می شود. این بیماری عمدتا سایر بخش های سیستم تولید مثل زنان مانند لوله های فالوپ و تخمدان ها را درگیر می کند. برای درک بهتر علل ایجاد این بیماری پیشنهاد میکنیم مقاله علت ایجاد کیست اندومتریوز را مطالعه بفرمایید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با سرطان دهانه رحم و درمان آن

بیماری آندومتریوز

عوارض بیماری آندومتریوز چیست؟

بافت غیر طبیعی که در اثر بیماری آندومتریوز رشد کرده است، سرطانی نیست، اما می تواند به عوارضی مانند موارد زیر منجر شود:

بیماری آندومتریوز و خطر ابتلا به سرطان رحم

ارتباط بین آندومتریوز و سرطان به صورت گسترده مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج بدست آمده کمی ضد و نقیض هستند. گروهی از پزشکان بر این باورند که هیچ گونه شواهدی در مورد تبدیل شدن آندومتريوز به سرطان وجود ندارد، اما ممکن است برخی از انواع سرطان در افراد مبتلا به آندومتریوز شایع تر باشد.

سرطان آندومتر که سرطان رحم نیز نامیده می شود، از بافت آندومتر شروع می شود. علت دقیق این سرطان نا شناخته است، اما علائم آن شامل درد لگن و خونریزی و لکه بینی پس از یائسگی یا در بین دوره های قاعدگی است.

طبق آمار در حدود ۷/۰ درصد از افراد مبتلا به آندومتریوز بعد از ۱۰ سال به سرطان آندومتر دچار شده اند. که شیوع سرطان آندومتر در ۲/۰ درصد از افراد قابل تشخیص می باشد. تحریک استروژن و التهاب مزمن در افراد مبتلا به آندومتریوز ممکن است بعدا احتمال ابتلا به سرطان آندومتر را افزایش دهند. با این حال، شیوع سرطان تنها در کمتر از ۱ درصد از مبتلایان به آندومتریوز مشاهده شد.

بیشتر بخوانید: درمان قطعی سرطان رحم

سرطان رحم

بیماری آندومتریوز و خطر ابتلا به سرطان تخمدان

تجربه ثابت کرده است که خطر ابتلا به سرطان پوششی (اپیتلیال) تخمدان در افراد مبتلا به آندومتریوز بالاتر از بقیه است. در بیماری آندومتریوز سطح بالای استروژن باعث افزایش کیست های اندومتریک بدخیم می شود. در نتیجه این عامل باعث می شود خطر ابتلا به سرطان تخمدان افزایش یابد.

لازم به ذکر است که اگر چه سرطان تخمدان در افراد مبتلا به آندومتریوز شایع تر است، اما احتمال خطر ابتلا به این سرطان در طول دوره زندگی هنوز پایین است.

بیشتر بخوانید: آیا سرطان تخمدان کشنده است

سرطان تخمدان

اگر به بیماری آندومتریوز مبتلا شده اید و نگران ابتلا به سرطان هستید پیشنهاد می کنیم به یک متخصص زنان مراجعه کنید. خانم دکتر متین ذاکرین متخصص زنان و زایمان با سال ها تجربه در مورد بیماری آندومتریوز می تواند بهترین مشاور و درمانگر برای شما عزیزان باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

بیماری آندومتریوز و خطر ابتلا به سرطان پستان

سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در زنان است. بهتر است بدانید تاکنون نتیجه قطعی در مورد ارتباط بین بیماری آندومتریوز و سرطان پستان بدست نیامده است. اما شواهدی که آندومتریوز و سرطان پستان را به هم مرتبط می سازند، عمدتا به وابستگی هورمونی و عوامل خطر هر دو بیماری متکی هستند.

بیشتر بخوانید: ۹ علامت خطرناک سرطان سینه

سرطان پستان

سخن پایانی

اگرچه بیماری آندومتریوز می تواند زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار دهد، اما سرطانی نیست. تجربه نشان داده است، افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها در برخی از مبتلایان به آندومتریوز وجود داشته است، اما این افزایش خطر در مقایسه با افراد غیر مبتلا خیلی بالا نیست. بهتر است در صورت مشاهده علائم آندومتریوز، به پزشک مراجعه کنید. پزشکان می توانند با تشخیص کامل، یک برنامه درمانی برای کنترل درد به شما ارائه دهند.

شما هم اگر سوال یا ابهای در مورد بیماری آندومتریوز دارید می توانید زیر همین مقاله در قسمت کامنت ها مطرح بفرمایید.

۴.۷/۵ - (۵۶ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۵ دیدگاه ها
  • سلام من نمیدونم اندومتیوز دارم یا نه دکتر زنان هم رفتم ولیگفتند اندو متیوز نیست اما من هر۵تا۶ماهیک بار هم زمان با قاعدگی از ریه ام خون میاید که خودم فکر میکنم انومتیوز باشد نظر شما چیست

  • سلام وقت بخیر خانمی هستم ۴۱ساله دوسال متوجه شدم که مبتلا اندومترویز هستم با ازمایشات متعددی که انجام دادم مشخص شد که تخمدان سمت راستم یک اندمترویوز حدود نزدیک ۷سانتی متر دارم و در تخمدان سمت چپم نیز این مشگل مشاهده شد اما اندومترویز تخمدان سمت چپم کوچکتر از تخمدان سمت راستم هستش بحز اینا یک اندومتروز پشت دیوار خارجی رحمم نیز قرار دارد متاسفانه به علت چسبندگی های زیادی که ایجاد شده امکان جراحی و خارج کردن رحم و تخمدان وجود ندارد چون روده ام و مثانه ام نیز به رحمم چسبیده که عمل جراحی دشوار کرده دکترا بهم گفتن باید قرص مصرف کنم و یایسگی زودراس و کاذب برام ایجاد کنند تا مانع بدتر شدن وضعیتم گرفته بشه یک ماه پیش کیست سمت چپم ترکید و تا دم مرگ منو پیش برد وقتی به دکتر مراجعه کردم بهم امپول زولادکس تزریق کردن حالا سوالم اینه من باید چ درمانی پیش رو بگیرم ایا بیماری برام خطر سازه یا نه با مراقبت میتونم کنترلش کنم

    • سلام. درمانهایی که تا الان انجام دادید براساس معاینات پزشکی بوده. به نظرم همچنان درمان زیر نظر پزشک رو ادامه بدید. من بدون معاینه و دیدن آزمایشات شما نمیتونم نظری بدم.

  • سلام خانوم دکتر وقتتون بخیر .من دوسال که تو تخمدان راستم کیست اندومتریوز تفریبا پنج سانتی دارم و یک هفته پیش هم تو سونو مشخص شد که کیست تقریبا پنج سانتی تراتوئید یا سیست ادنوما داخل تخمدان چپم دارم . C125 هم که یک هفته قبل از پریودی ۲۵ بود .در حالی که تو دوسال گذشته یک هفته بعد پریودی تو محدوده ۶۰ تا ۸۰ نشون داده میشد . دوسال پیش دکتر خودم من فرستاد تبریز پیش خانوم دکتر طبابایی برای عمل اندومتریوز ولی ایشون گفتن سایزش کوجیکه وعمل نمیخواد دروسبلا تجویز کردن . که اونم تقریبا شش ماه تو فواصل دوماه خوردن و یک ماه استراحت استفاده کردم .ولی دیگه نرفتم بخاطر عوارض دارو ها و مسافت زیاد .فقط شش ماه یکبار سونو و ازمایش دادم که سونو اخر کیست جدید تخمدان چپ رو نشون داد .حالا دکتر جدیدی که پیششون رفتم گفتن باید جفت کیستات بردارم چون پنج سال بعد میتونن سرطانی بشن و لاپاراسکوپی هم نمی کنم چون باقی میمونه قسمتی از کیست وبازم رشد می کنه .
    خانوم دکتر میخواستم بدونم صلاح هست عمل کنم .چون کیستا دردی ندارن به جز مواقع پریودی .۳۱ ساله هستم، مجرد وقصد ازدواج و بچه دار شدن رو هم ندارم .
    باتشکر شرمنده طولانی شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *