بهترین روشها برای کاهش درد قاعدگی

راههای-کاهش-درد-قاعدگی

دردهای قاعدگی یکی از مشکلات پریود ماهیانه شما هستند که به جرات می‌توان گفت که کمتر خانمی می‌تواند بگوید که آن را تجربه نکرده است. زمانی که پریود می‌شود، ممکن است اطراف شکم، کمر و ران های خود احساس درد داشته باشید و این موضوع برای بسیاری از زنان آزار دهنده است. اما در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که علت درد پریود چیست و چطور درد پریود را کم کنیم؟ در ادامه با ما همراه باشید. جهت دسترسی سریع به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده نمایید.

علت درد پریود

در طول پریودی، عضلات رحم منقبض شده و باعث خونریزی دیواره رحم می‌شوند. در نتیجه شما دردهای قاعدگی را تجربه خواهید کرد. حتی برخی از زنان و دختران در دوران پریودی، به تهوع، سردرد، استفراغ و یا حتی اسهال هم مبتلا خواهند شد. علت دقیقی برای دردهای قاعدگی وجود ندارد. اما برخی از عوامل باعث می‌شوند که شما دردهای زیادی را در این دوره تجربه کنید. علت درد پریود می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • داشتن خونریزی های شدید
  • سن کمتر از ۲۰ سال و یا زمانی که فرد برای اولین بار قاعدگی را تجربه می‌کند.
  • تولید بیش از حد هورمون پروستاگلاندین که بر روی رحم تاثیر می‌گذرد.
  • داشتن اولین فرزند

غیر از موارد گفته شده، در برخی از موارد آندومتریوز (رشد ناهنجار بافت رحم) و مصرف قرص های ضد بارداری باعث دردهای شدید قاعدگی خواهند شد.

علت درد پریود

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات قاعدگی در خانمها

روش های موثر در تسکین درد قاعدگی

برای کم کردن دردهای خفیف تا متوسط دردهای قاعدگی، برخی از درمان‌های خانگی می‌توانند موثر باشند. برای کاهش درد پریود در روز اول قاعدگی، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید

در دوران پریودی لازم است که حتما خورد و خوراکتان را تغییر دهید. داشتن یک رژیم غذایی مناسب در این دوران، باعث کاهش التهاب و همچنین سلامتی شما خواهد شد. برخی از خوراکی های ضد التهاب مانند کدو تنبل، فلفل دلمه‌ای، گیلاس و حتی گوجه فرنگی انتخاب های خوبی هستند.

اما ممکن است برای برخی از افراد سوال مطرح شود که برای دردهای پریود چه بخوریم؟ برای داشتن پریودی راحتر می‌توانید خوراکی های زیر را امتحان کنید:

  • مرغ، ماهی و سبزیجات برگ دار(آهن از دست رفته دوران پریودی را جبران می‌کند.)
  • کلم بروکلی و روغن زیتون
  • تخم کدو، گردو و بادام (این خوراکی ها حاوی منیزیم هستند و در کم کردن دردهای قاعدگی موثر است.)
  • برنج قهوه ای
  • دامنه تخم کتان

فعالیتتان را افزایش دهید.

ورزش برای کاهش درد پریود، یک راهکار ایده آل و موثر است. زنانی که به طور مرتب ورزش می‌کنند، کمتر از دیگر زنان دردهای شدید قاعدگی را تجربه می‌کنند. ورزش در دوران قاعدگی روش مناسبی برای کم کردن درد در این دوران است. هنگام قاعدگی می‌توانید ورزش هایی مانند دو، پیاده روی و حتی شنا را بدون هیچگونه نگرانی انجام دهید.

از کمپرس گرم استفاده کنید.

کمپرس گرم می‌تواند به کاهش گرفتگی قاعدگی کمک کند. قرار دادن یک کیسه آب گرم روی شکم، انقباض های مربوط به دوران قاعدگی را کاهش خواهد داد. اگر کیسه آب گرم ندارید، می‌توانید حمام آب گرم بگیرید. پیشنهاد ما به شما این است در این مورد، مقاله استحمام در دوران قاعدگی را بخوانید.

کاهش درد پریود با کمپرس گرم

مصرف کافئین را محدود کنید

درد های دوران قاعدگی در زنانی که در این دوران کافئین مصرف می‌کنند، نسبت به سایر زنان، شایع تر است. کافئین جریان خون به سمت رحم را کاهش می‌دهد و در نهایت منجر به گرفتگی عضلات و دردهای قاعدگی خواهد شد. بنابراین بهتر است در دوران پریودی، به هیچ وجه کافئین مصرف نکنید!

آب بیشتری مصرف کنید

شاید عجیب به نظر برسد، اما نوشیدن آب به کاهش گرفتگی دوران قاعدگی کمک زیادی خواهد کرد. در دوران پریودی نوشیدن ۶ الی ۸ لیوان آب در روز را به یک عادت تبدیل کنید. حتی نوشیدن آب برای زنانی که در این دوران دچار اسهال یا استفراغ می‌شوند، در جبران آب از دست رفته بدن، تاثیر گذار است.

نمک مصرف نکنید

شاید برای خیلی از افراد حذف نمک در رژیم غذایی کار سختی باشد! اما بهتر است در دوران قاعدگی نمک مصرف نکنید. مصرف نمک باعث نفخ خواهد شد و نفخ معمولا علائم دردهای قاعدگی را شدیدتر خواهد کرد.

خواب خوبی داشته باشید

یکی از مهمترین چیزهایی که برای تسکین دردهای قاعدگی به آن نیاز دارید، خواب مناسب و کافی است. در این دوران خواب را به اولویت همیشگیتان تبدیل کنید. این به این معناست که در طول روز در زمان مشخصی بخوابید و از خواب بیدار شوید.

از کارهایی که می‌توانید برای بالا بردن کیفیت خواب انجام دهید، نوشیدن یک فنجان دمنوش گیاهی مناسب و شنیدن موسقی آرام بخش است. داشتن خواب کافی باعث افزایش سلامت کلی بدن شما خواهد شد و می‌توانید دردهای دوران پریودی را کنترل کنید.

از تاثیرگذاری ماساژ غافل نشوید!

کاهش درد پریود با ماساژ یکی از موارد است که نباید از آن غافل شوید. ماساژ شکم می‌تواند در تسکین درد قاعدگی تاثیر گذار باشد. ماساژ باعث بهبود جریان خون می‌شود و در کاهش دردهای این دوران نقش مهمی خواهد داشت.

کاهش درد پریود با ماساژ

مسکن مصرف کنید

انقباض های رحم باعث دردهای شدید قاعدگی خواهند شد. برای کاهش درد، می‌توان از داروهای بدون نسخه ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسین‌سدیم استفاده کرد. اینها مسکن های قوی برای کاهش درد پریود هستند که به کاهش درد و خونریزی شدید قاعدگی کمک خواهند کرد. به غیر این موارد، برخی از بهترین قرص های برای کاهش درد پریودی، ژلوفن، مفنامیک اسید و سلکوکسیب هستند.

درمان های گیاهی کاهش درد پریود

برخی از گیاهان دارویی حاوی ترکیبات ضد التهاب هستند و در کاهش دردهای پریود تاثیر گذارند. برخی از گیاهان دارویی که توصیه می‌شود در دوران به رژیم غذایی خود اضافه کنید. عبارتند از:

چای بابونه: مصرف چای بابونه میزان گلیسین ادرار را افزایش میدهد. این امر به کاهش اسپاسم عضلانی کمک می‌کند.

تخم رازیانه: مصرف ۳۰ میلی گرم عصاره تخم رازیانه به مدت سه روز در کاهش درد پریودی تاثیر گذار است.

دارچین: مصرف دارچین به کاهش خونریزی، درد، تهوع و استفراغ کمک زیادی خواهد کرد.

زنجبیل: اگر می‌خواهید که برای دردهای قاعدگی دارو مصرف نکنید، زنجبیل بخورید. مصرف زنجبیل به اندازهٔ داروهای ضد التهاب مانند مفنامیک اسید و ایبوپروفن به دردهای قاعدگی کمک خواهد کرد.

در دوران قاعدگی از مصرف چه غذاهایی پرهیز شود؟

نوع رژیم غذایی در درمان دردهای قاعدگی تاثیر گذار است. اگر جزو زنانی هستید که هر ماه درد قاعدگی را تجربه می‌کنید، بهتر است از مصرف برخی از غذاها پرهیز کنید. زیرا برخی از مواد غذایی التهاب را افزایش می‌دهند و دردهای قاعدگی را بیشتر خواهند کرد.

  • خوراکی های سفید و تسویه شده مانند شکر، ماکارونی و نان سفید
  • چربی های مضر
  • شیرینی ها و بیسکوییت ها
  • نوشیدنی های الکی و کافئین

درمان های پزشکی برای کاهش دردهای قاعدگی

اگر درمان های خانگی گفته شده در کاهش درد پریودی، تاثیر گذار نبود، دیگر وقت آن است که حتما به پزشک مراجعه کنید. علت درد قاعدگی هرچه که باشد، به راحتی قابل درمان است و حتما باید توسط پزشک بررسی شوید. در برخی از موراد، بعضی از زنان دردهای وحشتناک پریود را تجربه خواهند کرد. این دردها به عنوان، دیسمنوره شناخته می‌شود. اگر از این دسته از افراد هستید، برای کاهش دردهای شدید و آزار دهنده باید تحت درمان قرار گیرند.

در چنین مواقعی، پزشک معالج هورمون های بدن شما را بررسی خواهد کرد و ممکن است قرص های ضد بارداری یا داروهای دیگر برای شما تجویز کند. بهتر است در هنگام مراجعه به پزشک، اطلاعات دقیقی از تاریخچه پزشکی خود به دکتر بدهید تا بهترین درمان را برای شما در نظر بگیرد.

نکات گفته شده به شما کمک خواهد کرد بتوانید به راحتی با دردهای دوران قاعدگی کنار بیاید. با این حال، در صورتی که سوال دیگری در مورد دردهای قاعدگی دارید، زیر همین مقاله از ما بپرسید و برای دریافت جواب به همین صفحه برگردید.

۴.۵/۵ - (۴۷ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *