مزایای ورزش کردن در دوران قاعدگی

مزایای-ورزش-در-دوران-قاعدگی

برخی از افراد در دوران قاعدگی خود علائمی مانند دل پیچه، نفخ، خستگی و سردرد را تجربه می کنند. با انجام حرکات ورزشی می توان این علائم و سایر موارد را کاهش داد. ورزش با مزایای سلامتی بیشماری در ارتباط است. این مزایا به این معنی است که تمام افراد باید ورزش را در زندگی روزمره خود بگنجانند، خواه در دوران پریودی آنها باشد یا نباشد. این مقاله به ورزش در دوران قاعدگی و ملاحظاتی در این باره خواهد پرداخت. جهت دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

مزایای ورزش در دوران پریودی

ورزش در دوران قاعدگی می تواند به بهبود خلق و خو و کاهش خستگی و استخوان دردهای قاعدگی کمک کند. برخی از مزایای ورزش کردن در دوران قاعدگی عبارتند از:

بهبود روحیه و خلق و خو

براساس مطالب ارائه شده انجام حرکات ورزشی برای کاهش احساس افسردگی مفید است. بنابراین، با ورزش کردن می توانید احساس غم و اندوه، تحریک پذیری یا عصبانیت در دوران پریود را برطرف کرده و روحیه خود را تقویت کنید.

بهبود خلق و خو در دوران قاعدگی

کاهش خستگی

افزایش احساس خستگی در طول دوره قاعدگی یکی از علائم تغییرات هورمونی در بدن زنان است. فعالیت بدنی می تواند سطوح انرژی را در طی دوره پریودی افزایش دهد.

کاهش درد قاعدگی

تحقیقات نشدان داده است در یک بازه زمانی ۸ هفته ای، شدت درد قاعدگی در زنانی که سه روز در هفته به مدت حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کردند، کمتر از زنان بی تحرک بود. در نتیجه، ورزش در طول و قبل از یک دوره پریود ممکن است علائم را کاهش دهد. نیازی به فعالیت بدنی شدید یا طولانی نیست. می توانید دو بار در روز به مدت ۱۵ دقیقه پیاده روی کنید و از مزایای آن بهره مند شوید. به طور کلی، انجام ورزش- خواه در دوران قاعدگی خود باشید یا خیر- یک انتخاب مفید است و باعث حفظ وزن در محدوده سالم شده و سلامت قلب و ریه‌ها را تضمین می کند. به یاد داشته باشید که ورزش کردن یکی از ایده آل ترین و بهترین روشها برای کاهش درد پریود است.

توصیه های ورزشی برای کاهش درد دوره قاعدگی

ورزش در دوران قاعدگی می تواند به تسکین علائم کمک کند و برای سلامتی عمومی نیز مفید است. برای کاهش برخی از علائم ناخوشایند در زمان پریودی مثل درد شکم می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

تمرینات کششی تلفیقی:

در صورت احساس تنش و سفتی در عضلات خود در دوران قاعدگی خود می توانید تمرینات کششی سبکی مانند یوگا، تای چی و پیلاتس را برای کاهش کشیدگی عضلانی خود انجام دهید.

شنا کردن:

با توجه به اینکه وزن افراد در آب کاهش می‌یابد، شنا کردن می تواند به تسکین دردهای دوران قاعدگی کمک کند.

نوشیدن آب به اندازه کافی در حین ورزش:

با رساندن آب کافي به بدن در حین ورزش، احتمال بروز عوارض جانبی ناخوشایند کاهش می یابد. کم آبی بدن می تواند احتمال بروز نفخ و یبوست را در دوران قاعدگی افزایش دهد. نوشیدن آب کافی باعث حرکت مدفوع در روده و کاهش علائم ناراحتی در حین ورزش می شود. در طی ورزش، هر ۱۵ دقیقه یک بار ۳۰۰ میلی لیتر مقداری آب بنوشید.

نوشیدن آب در حین ورزش

استفاده از داروهای مسکن غیرنسخه ای قبل از ورزش:

در مراحل اولیه، کمر درد و گرفتگی عضلات می توانند مانع از انجام تمرینات ورزشی در هنگام پریود شوند. مصرف داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن و استامینوفن که خرید آنها بدون نسخه پزشک نیز امکان پذیر است، می تواند به کاهش گرفتگی قبل از یک جلسه ورزشی کمک کند. استفاده از یخ یا پد حرارتی پوشانده شده در پارچه بعد از ورزش نیز می تواند مفید باشد.

ورزش کردن در دوره پریودی باعث افزایش خونریزی می شود؟

با ورزش کردن جریان خون افراد افزایش یافته است. این سرعت بخشیدن معمولاً به این دلیل رخ می دهد که فعالیت بدنی می تواند به خروج سریعتر خون از رحم کمک کند. با این حال، استفاده از تامپون یا پد یا نوار بهداشتی مناسب برای خونریزی قاعدگی شدیدتر بسیار مهم است. پوشیدن لباس‌های زیر تیره در طول عادت ماهانه باعث می شود تا نشت خونریزی به لباس مشخص و مشهود نباشد. به همراه داشتن لباس زیر یا زیرشلواری اضافی برای تعویض پس از ورزش می‌تواند کمک کننده باشد. در صورتی که مایل به کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله خون ریزی شدید قاعدگی را مطالعه کنید.

افزایش خونریزی در دوران قاعدگی

محدودیت های ورزشی برای دوره پریودی

بر اساس تحقیقات انجام شده، محدودیتی در مورد نوع ورزش زنان در زمان پریود وجود ندارد. در واقع هیچ اطلاعات علمی برای اثبات اینكه زنان باید انجام تمرینات خاصی را محدود كنند یا اینکه نباید حرکات ورزشی سنگینی را در طول دوره قاعدگی خود انجام دهند، وجود ندارد. فقط باید نکات زیر را موقع ورزش کردن مورد توجه قرار دهید:

۱- پوشیدن تجهیزات محافظ و خودداری از بلند کردن وزنه های بیش از حد سنگین برای ورزش ایمن

۲- در طول عادت ماهانه بهتر است به بدن خود گوش دهید. در صورت احساس خستگی زیاد می توانید از شدت تمرینات روزمره خود بکاهید تا دچار خستگی مفرط نشوید.

بیشتر بخوانید: بزرگترین خرافات درباره قاعدگی

مضرات ورزش کردن زیاد در دوران قاعدگی

زنان ورزشکاری که ورزش ها و فعالیت های بدنی سنگین انجام می دهند، به علت از دست دادن مقدار زیادی انرژی گاهی دچار تاخیر در سیکل قاعدگی می شوند. در صورت انجام فعالیت های ورزشی سنگین و از دست دادن قاعدگی باید به پزشک مراجعه کنید. دانستن این موضوع بسیار مهم است که ورزش بیش از حد می‌تواند باعث عدم وقوع پریود شود. ورزشکاران استقامتی و حرفه ای ممکن است به علت ایجاد تغییرات هورمونی و بدنی دچار بی نظمی در سیکل قاعدگی شوند. داشتن چرخه قاعدگی منظم معمولاً نشانه سلامتی است. تاخیر در پریود می‌تواند نشانه‌ افراط شما در ورزش باشد.

به تاخیر افتادن قاعدگی

اگر از آن دسته از خانم هایی هستید که در اثر افراط در ورزش با اختلال در قاعدگی مواجه شده اید، پیشنهاد می کنیم برای درمان مشکل خود با خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص و جراح زنان مشورت کنید. جهت کسب اطلاعات یا رزرو نوبت می توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

سوالات پر تکرار در مورد ورزش در دوره قاعدگی

در این قسمت، پاسخ های خانم دکتر متین ذاکرین به برخی از سوالاتی که بارها مراجعین ایشان درباره ورزش در دوران قاعدگی پرسیده اند، آورده شده است.

چه مواقعی نباید موقع پریودی ورزش کنم؟

در این دوره، نیازی به محدود کردن هر گونه فعالیت های فیزیکی نیست، مگر اینکه دچار درد یا ناراحتی شوید که در این صورت باید شدت ورزش را کاهش دهید.

آیا انجام حرکت های معکوس یوگا در دوران قاعدگی بی خطر است؟

ممکن است شنیده باشید که انجام حرکات معکوس یوگا باعث برگشت خون به طرف قلب و انقباض عضلات لگن می شود. در حال حاضر، هیچ شواهد علمی حاکی از مضر بودن تمرینات معکوس یوگا در دوران قاعدگی وجود ندارد. جریان خون به رحم به دلیل موقعیت اندام های لگنی به طور قابل توجهی تغییر نمی کند. علاوه بر این، بدن ما قادر به پمپاژ خون بر خلاف راستای جاذبه است و این کار را طبق یک مبنای منظم انجام می دهد. مهم‌ترین چیز این است که به بدن خود گوش دهید و در صورت بروز هر گونه نگرانی برای درمان اختلالات قاعدگی به پزشک مراجعه کنید.

اگر سوال دیگری درباره ورزش در پریودی دارید یا به مشاوره با خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص و جراح زنان نیاز داشتید، می توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ جهت رزرو نوبت تماس بگیرید.

سخن پایانی

ورزش کردن در دوران پریودی می تواند به کاهش درد در دوران پریودی کمک کند. تاکنون هیچ تحقیقی منتشر نکرده که ورزش در دوران قاعدگی مضر است یا انجام برخی از حرکات با محدودیت مواجه است. اگر فعالیت های سنگین ورزشی انجام می دهید و احساس خستگی دارید بهتر است تمرینات سبک تر را جایگزین کنید. در صورتی که ورزش های بسیار سنگین انجام می دهید و در سیکل قاعدگی اختلال دیدید یا دیگر پریود نمی شوید حتما به پزشک مراجعه کنید.

امیدواریم در این مقاله به سوالات شما در مورد ورزش کردن در دوران قاعدگی پاسخ داده باشیم. اگر سوالی در این مورد دارید می توانید از بخش نظرات زیر مقاله آن را مطرح کنید. 

۴.۶/۵ - (۴۵ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *