علت دردهای پریود و روشهای کاهش آن

علت-دردهای-پریود

دردهای قاعدگی یکی از بخش های رایج و ناراحت کننده پریود ماهانه شما هستند. دردهایی مثل کمردرد و درد سینه قبل از قاعدگی یا در زمان آن رخ می دهند. بسیاری از زنان به طور مرتب دچار این دردها می شوند.
شما بیشتر این دردها را در پایین شکم یا کمر خود حس می کنید و شدت آنها ممکن است از خفیف تا بسیار شدید متغیر باشد. این دردها اغلب اولین بار یک یا دو سال پس از وقوع اولین پریود دختران روی می دهد. با افزایش سن، معمولا این دردها کمتر می شوند و پس از به دنیا آوردن اولین فرزندتان ممکن است کاملا متوقف شوند. در اصطلاح پزشکی به این دردها دیسمنوره گفته می شود.

علائم دیسمنوره

  • درد در ناحیه شکم (که گاهی بسیار شدید است)
  • احساس فشار در شکم
  • درد در ناحیه ران و کمر

هنگامی که دردهای قاعدگی شدید باشند ممکن است علائم زیر نیز وجود داشته باشند:

  • ناراحتی معده که گاهی همراه با استفراغ است
  • مدفوع شل

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات قاعدگی در خانمها

چنانچه شما هم از دردهای شدید قاعدگی رنج می برید، می توانید برای درمان آن به خانم دکتر ذاکرین مراجعه کنید. با مراجعه به خانم دکتر ذاکرین و انجام معاینات دقیق، می توانید درد های خود را بهبود ببخشید. جهت دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

چه چیزی موجب این دردها می شود؟

دردهای قاعدگی در اثر انقباضات عضلات رحم رخ می دهند. اگر انقباض ها در طی سیکل قاعدگی شما بسیار شدید باشند، موجب فشار رگ های خونی نزدیک عضلات می شوند که موجب قطع موقت تامین اکسیژن به رحم می شود. این کمبود اکسیژن موجب درد قاعدگی می شود.

برای کاهش دردهای پریود چکار کنیم؟

اگر دردهای قاعدگی خفیفی داشته باشید، می توانید با مشورت پزشک آسپرین یا مسکن های دیگری مثل بروفن، استامینوفن یا ناپروکسن مصرف کنید. برای دستیابی به بهترین نتیجه، این داروها را بهتر است که با شروع خونریزی یا درد قاعدگی مصرف کنید و نگذارید که شدید شوند.

گرما نیز می توانند کمک کننده باشد. می توانید از کیسه آب گرم یا حوله داغ شده بر روی کمر یا شکم خود استفاده کنید. حمام آب گرم نیز می تواند به کاهش درد پریود کمک کند. در این مورد پیشنهاد می کنیم مقاله استحمام در دوران قاعدگی را مطالعه بفرمایید.

همچنین باید به توصیه های زیر عمل کنید:

  • استراحت در صورت لزوم
  • اجتناب از خوردن غذاهای حاوی کافئین و نمک
  • نکشیدن سیگار
  • ماساژ کمر و شکم
  • داشتن تغذیه مناسب در پریودی

زنانی که به طور مرتب ورزش می کنند، اغلب درد قاعدگی کمتری دارند. ورزش در دوران قاعدگی روش مناسبی برای کم کردن دردهای قاعدگی است. خوب است که ورزش را به بخشی از برنامه هفتگی خود اضافه کنید.

اگر این مراحل نمی توانند درد شما را کاهش دهند، حتما به پزشک مراجعه کنید. وی می تواند با تجویز داروهای مسکن قوی تر یا قرص های ضدبارداری خوراکی به شما کمک کند.

دردهای شدید قاعدگی

دیسمنوره ثانویه

دیسمنوره اولیه بدین معنی است که دردهای شما به علت سیکل قاعدگی شما هستند. دیسمنوره ثانویه اصطلاحی است که دکتر شما ممکن است در صورتی به کار ببرد که دردهای قاعدگی ناشی از مشکلی در اندام های تناسلی تان باشند:

۱- اندومتریوز وضعیتی است که در آن بافت پوششی رحم (اندومتریوم) بیرون از رحم یافت می شود.

۲- بیماری عفونت لگن، عفونتی است که ناشی از باکتری است و ابتدا در رحم شروع می شود و سپس به دیگر اندام های جنسی سرایت می کند.

۳- تنگی دهانه رحم که ممکن است ناشی از زخم و یا عدم وجود استروژن پس از یائسگی باشد.

۴- دیواره بیرونی رحم دارای فیبروم باشد.

مقاله ویژه سایت: رنگ خون قاعدگی چه چیزی به ما می گوید

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دردهای قاعدگی شدید یا غیر طبیعی دارید، یا درد ها بیشتر از دو یا سه روز به طول می انجامند، به پزشک مراجعه کنید. علل دردهای قاعدگی هرچه که باشد، قابل درمان است، بنابراین بررسی توسط پزشک بسیار مهم است.

اگر مشخص شود که این دردها به خاطر قاعدگی نیستند ممکن است آزمایش های دیگری مثل کولپوسکوپی لازم شوند.

لینک مفید: همه چیز درباره کولپوسکوپی

چنانچه شما هم دچار این دست مشکلات هستید، می‌توانید به خانم دکتر ذاکرین، متخصص و جراح زنان مراجعه کنید. ایشان با استفاده از جدیدترین متدهای روز دنیا شما را در دست یابی به درمان مطلوب برای دردهای قاعدگی یاری خواهند کرد.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۷/۵ - (۴۹ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۱۸ دیدگاه ها
  • سلام وقتتون بخیر خانم دکتر من از اولین بار که پریود شدم حدود۱۲سال پیش هنوز دردهای شدید دارم ۳روز کامل درد میکشم و با سرم یکم ارومت میشم و همیشه فشارم به حدی میرسه که بیهوش میشم اینار که رفتم دکتر بهم گفتن بخاطر سردی بیش از حد رحم اینجوری میشی و امکان بارداری وجود نداره یا اینکه بچه سقط میشه من باید چیکار کنم؟الان میترسم برای بارداری اقدام کنم

  • سلام.لطفا اینو جواب بدین. من الان ۱۳ روز گذشته هنوز لکه بینی رقیق دارم…تاازه در اردیبهشت هم ب خاطر مصرفه اورژانسی دوبار پریود شدم!و ۱ هفته بعد از دوره ی دوم پریودی در اردیبهشت ک دیگه ۵ خرداد میشد تقریبا پریود شدم و هنوز ادامه داره!!!!!چرا؟

    • سلام عزیزم اگر هنوز پریود نشدی به پزشک مراجعه کن اما مصرف قرص اورژانسی موجب به هم ریختن هورمون ها میشه و ممکن قاعدگی را عقب و جلو بیندازه.

  • سلام خانم دکتر من ۱۴سالمه و۲ساله هست که پریودمیشم پنج تاده روز قبل پریودم دردهای خیلی کمی احساس میکنم و وقتی که پریود میشم خیلی خیلی درد دارم علتش چیه ؟

    • سلام عزیزم. وجود درد در سال های اولیه بلوغ عادی هست و با افزایش سن ممکن کم بشن یا نشن. مصرف قرص مسکن در این دوره موردی نداره. اگر دردها به میزانی هست که مانع فعالیت های روزمره ات میشه به پزشک مراجعه کن.

  • سلام. من ۲۷سالمه- مجرد- پریودهای بسیار وحشتناکی دارم- سونوگرافی دادم. گفتن یه فیبروم ۷سانتی داخل رحم دارم. الان باید چکار کنم؟ خونریزیم و دردم خیلی زیاده

  • سلام خانم دکتر من چند سال بودزخم دهانه رحم داشتم یکبار سوزوندن دکترم بعد دوباره عود کرد الان سه ماه هست فریز کردم ماه اول کاملا احساس میکردم خوب شده ولی این ماه پریودم خیلی سنگین و دردناک هست میتونه از زخمم باشه؟؟یعنی دوباره عود کرده؟؟

    • سلام عزیزم. زخم دهانه رحم رو نباید بدون انجام کولپوسکوپی فریز کرد. بگذار از فریزت ۴ یا ۵ ماه بگذره و برای معاینه با کولپوسکوپی حتما مراجعه کن.

  • سلام خسته نباشید.من مجرد هستم وتقریبا سه ساله پریودهای خیییلی دردناکی دارم از یک هفته قبل درد شروع میشه و روز اول وحشتناکه تاحدی که دوتا امپول میزنم(مسکن وحالت تهوع) و گاهی هم چندروز بعدش فشارم درحد سرم زدن پایین میاد ولی هرجادکتر رفتم بدون هیچ معاینه ای بوده و مسکنی بهم ندادن بایدچیکارکنم چی مصرف کنم

  • خانم دکتر عزیز سلام و خسته نباشید من ۲۳سالمه پریودهای دقیق و منظم ۲۸روزه دارم با درد های پریودیخیلی شدیید این یعنی من تخمک گذاری دارم چون باوجود دوماه اقدام هنوز باردار نشدم نگرانم

    • سلام. با این اطلاعات نمیشه تشخیص و درمانی ارائه کرد. نیازه برای بررسی بیشتر به متخصص مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *