همه چیز درباره تنبلی تخمدان و بارداری

تنبلی-تخمدان-و-بارداری

سندرم تخمدان پلی کیستیک بیماری است که بر روی ۶ تا ۱۵ درصد زنان در سنین باروری تاثیر می گذارد. اگر این بیماری برای شما تشخیص داده شده است، ممکن است باردار شدن برای شما دشوارتر باشد. اگر بتوانید باردار شوید، ریسک مشکلات در طی بارداری و زایمان برای شما بیشتر خواهد بود. در این مقاله سعی می کنیم اطلاعاتی کامل از تنبلی تخمدان و باروری و تنبلی تخمدان در طی بارداری به شما ارائه کنیم. جهت دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید. کافی است روی سرفصل موردنظر کلیک کنید.

تنبلی تخمدان چیست؟

سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان نوعی عدم تعادل هورمونی در زنان است و مشخصه اصلی آن تولید زیاده از حد هورمون های مردانه (آندروژن) است.

تنبلی تخمدان موجب افزایش رشد موهای زائد و جوش های بدنی می شود. همچنین ممکن است موجب ایجاد کیست هایی در تخمدان ها شود و چرخه قاعدگی طبیعی را بر هم بزند.

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات قاعدگی

تشخیص دقیق این بیماری دشوار است زیرا تنها یک آزمایش برای تشخیص آن وجود ندارد. پزشک باید روند کلی بدن شما را بررسی کند. رشد موهای زائد و قاعدگی های نامنظم می توانند نشانه این بیماری باشند. پزشک با استفاده از آزمایش های هورمونی، سونوگرافی و گرفتن شرح حال می تواند به تشیص بیماری کمک کند.

تنبلی تخمدان

زنان مبتلا به تنبلی تخمدان در معرض ریسک بیشتری برای ابتلا به بیماری های زیر هستند:

  • مقاومت به انسولین
  • دیابت نوع دو
  • کلسترول بالا
  • فشار خون بالا
  • بیماری قلبی
  • سکته مغزی
  • آپنه خواب یا قطع تنفس در حین خواب
  • سرطان آندومتر (رحم)

علائم تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان اغلب در زنان به دلیل دشواری تشخیص به طور اشتباه تشخیص داده می شود. علائم ممکن است در زنان متفاوت متغیر باشند.

برای مثال چاقی یا افزایش وزن می تواند در میان زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک رایج باشد اما الزامی نیست. بسیاری از زنان مبتلا به تنبلی تخمدان، هیکل لاغری دارند.

متاسفانه، بیش از ۵۰ درصد زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک هرگز بیماری شان تشخیص داده نمی شود. ابتلا به تنبلی تخمدان ریسک ابتلا به بیماری های دیگری از جمله دیابت نوع دوم، بیماری قلبی عروقی، افسردگی و سرطان رحم را افزایش می دهد. بیش از ۵۰ درصد زنان مبتلا به این بیماری پیش از ۴۰ سالگی مبتلا به دیابت یا پیش دیابت می شوند.

مقاله پیشنهادی: آیا سرطان رحم کشنده است

برخی از علائم تنبلی تخمدان شامل موارد زیر هستند:

  • وجود کیست های کوچک در تخمدان
  • مقاومت به انسولین
  • تستوسترون زیاد که موجب افزایش رشد موهای زائد، ریزش مو با الگوی مردانه و جوش در بدن می شود
  • عدم تخمک گذاری (با نحوه محاسبه روزهای تخمک گذاری بیشتر آشنا شوید)
  • افزایش وزن در ناحیه شکم و پهلو
  • تیره شدن پوست در نواحی گردن، بازوها، سینه ها و ران ها
  • اسکین تگ در زیر بغل و ناحیه گردن
  • درد در ناحیه ران
  • اضطراب یا افسردگی
  • آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب

بیشتر بخوانید: رژیم غذایی برای درمان تنبلی تخمدان

اگر شما نیز دچار علائم تنبلی تخمدان هستید، برای بررسی و درمان این عارضه به دکتر ذاکرین، متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا مشکلتان درمان شود. شماره تماس جهت دریافت هر گونه راهنمایی ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ می‌باشد.

تنبلی تخمدان و باروری

برخی زنان ممکن است تا هنگامی که قصد بارداری نداشته باشند متوجه وجود این بیماری در خود نشوند. اما اگر برای بیشتر از یک سال است که برای باردار شدن تلاش کرده اید و موفق نبوده اید، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.

تنبلی تخمدان و بارداری

پزشک می تواند به شما برای باردار شدن کمک کند. روش های متفاوتی مانند کاهش وزن، ورزش، رژیم غذایی سالم و برخی دارو ها می توانند احتمال بارداری شما را افزایش دهند. ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، باردار شدن را برای زنان دشوارتر می کند که ناشی از عدم تعادل بین هورمون ها است.

زنان مبتلا به تنبلی تخمدان احتمالا دارای اضافه وزن هستند و ممکن است که لازم شود که از روش های باروری دیگری مانند IVF، IUI یا دیگر موارد استفاده کنند. حدود ۶۰ درصد زنان مبتلا به این بیماری دارای اضافه وزن هستند و تقریبا ۱۴ درصد این بیماران باید از راه های دیگری بارور شوند.

مقاله ویژه: علل متفاوت ناباروری در زنان

تنبلی تخمدان و بارداری

زنان دچار تنبلی تخمدان سه برابر دیگر زنان در معرض احتمال سقط جنین هستند. همچنین احتمال وقوع پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی)، دیابت بارداری، داشتن نوزاد بزرگتر از معمول و زایمان زودرس در این افراد بیشتر است که ممکن است منجر به زایمان سزارین یا دشواری در طی زایمان طبیعی شود.

بیشتر بخوانید: آیا سقط جنین بدون خون ریزی امکان دارد

ریسک های مرتبط با بارداری در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان

برای زنان باردار، بیماری تنبلی ریسک های متعددی را در بردارد که شامل پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی هم برای مادر و هم برای جنین است. درمانی برای مسمومیت حاملگی وجود ندارد. اگر دچار مسمومیت حاملگی در طی بارداری شوید، باید تحت نظر دقیق پزشک قرار بگیرید. دیگر نگرانی های مرتبط با تنبلی تخمدان در مادران باردار، فشار خون بالای مرتبط با بارداری و دیابت بارداری است.

ابتلا به دیابت بارداری موجب بزرگ بودن نوزاد بیش از حد معمول می شود که می تواند منجر به مشکلاتی در طی زایمان طبیعی شود. برای مثال، کودکان بزرگتر از اندازه معمولا در خطر دیستوشی شانه هستند. در صورت بروز دیستوشی شانه، شانه نوزاد در حین زایمان گیر می کند، انقباضات رحمی کند شده و مادر از به دنیا آوردن سایر قسمت های بدن نوزاد ناتوان می شود.

بیشتر علائم تنبلی تخمدان در حین بارداری با دقت و نظارت پزشک قابل درمان هستند. اگر دچار دیابت بارداری شدید، انسولین ممکن است برای حفظ میزان قند خون شما لازم شود.

مقاله مرتبط: مراقبتها و معاینات قبل از بارداری را بیشتر بشناسید

ریسک های تنبلی تخمدان برای نوزاد

متاسفانه ابتلای مادر به بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک، طی روند بارداری را دشوارتر می کند و نیاز به نظارت و بررسی دقیق تر مادر و جنین توسط پزشک در طی این دوران است.
ریسک های مرتبط با تنبلی تخمدان برای نوزاد به شرح زیر هستند:

  • زایمان زودرس (راههای پیشگیری از زایمان زودرس)
  • بزرگی بیش از حد نوزاد
  • ریسک استنشاق مکونیوم (اولین مدفوع جنین)
  • سقط جنین
  • نمره آپگار کمتر (ارزیابی سلامت نوزاد در لحظه بدو تولد)

اگر نوزاد شما دختر باشد، ریسک ابتلای وی به بیماری تنبلی تخمدان تا ۵۰ درصد افزایش می یابد.

زنان دچار تنبلی تخمدان به دلیل ریسک های در طی زایمان طبیعی، بهتر است که به شیوه سزارین زایمان کنند.

اقدامات زیادی وجود دارد که شما می‌توانید برای مراقبت از خود در صورت ابتلا به این بیماری در طی دوران بارداری انجام دهید. اگر هر گونه سؤال در مورد رژیم غذایی، ورزش و فعالیتهای بدنی، آمیزش جنسی، استفاده از داروها و یا مکمل‌های غذایی در دوران بارداری در صورت ابتلا به تنبلی تخمدان دارید، می‌توانید نگرانی های خود را با دکتر ذاکرین متخصص زنان و زایمان در میان بگذارید. جهت اطلاع از ساعات کاری مطب می‌توانید با شماره‌ ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل نمایید.

تنبلی تخمدان و شیردهی

اگر این بیماری را دارید، ممکن است پس از بارداری باز نیاز به کنترل علائم آن داشته باشید. اما علائم و شدت آنها ممکن است متفاوت باشند. گاهی تغییرات هورمونی پس از بارداری و شیردهی می توانند علائم را تغییر دهند.

شیردهی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک هیچ منعی ندارد حتی اگر مجبور به مصرف انسولین برای کنترل قند خون خود هستید. زنان مبتلا به دیابت بارداری در خطر ابتلا به دیابت نوع دو بیشتری به نسبت دیگر زنان هستند اما شیردهی می تواند این ریسک را کاهش دهد. شیردهی مزایای زیادی هم برای شما و هم کودک شما دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین وقت قبلی با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ (مطب خانم دکتر ذاکرین) تماس بگیرید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۸/۵ - (۴۶ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۱۸ دیدگاه ها
    • سلام عزیزم بیماری تنبلی تخمدان ناشی از عدم تولید یک سری هورمون ها در بدن هست. باید حتما به پزشک مراجعه کنی و دارو بگیری مرتب مصرف کنی. درمان تنبلی تخمدان میتونه سال ها زمان ببره و حتی گاهی تا پایان عمر یا تا یائسگی ادامه داره.

  • سلام خانم دکتر من پریودم نامنظمه سونوگرافی که کردم دکتر گفت در حد فولیکول کیست داری خیلی مساله مهمی نیست برای درمان باید از قرص پرو ژسترن تا کی استفاده کنم؟

  • سلام خسته نباشید من از ۱۳،۱۴ سالگی متوجه شدم که تخمدان هام کیست های ریز ریز داره ولی چندین پزشک بهم گفتن که هیچ مشکلی نداره و ارثیه و داروی خاصی هم نداره به نظر شما ممکنه من هم این بیماری رو داشته باشم؟

  • منبا بروز جوش های شدید در صورت و کمر و ریزش مو و مراجعه به پزشک متوحه شدم که مبتلا به این بیماری هستم و داروی سیپرترون استات و سیپروترون کامپاند دکتر برام تجویز کرد و چند سالی هست که مصرف میکنم.فقط هر دو سال یه بار چند ماه دارو رو قطع کردم که علائم بیماری برگشت .توصیه ی شما چیه؟

    • سلام عزیزم باید داروهات رو ادامه بدی چون این بیماری به خاطر عدم تولید یه سری هورمون هست که باید به طور مصنوعی مصرفشون کنی.

  • سلام خانوم دکتر من سالهاست تنبلی تخمدان دارم.حدود ۳ماه کابرگولین مصرف کردم و تیروئیدم کم کار بود که خداروشکر با مصرف دارو هر دو تنظیم شدن.و الان حدود دو هفته ی متفورمین‌ مصرف میکنم و میخوام اقدام کنم برای بارداری.به نظر شما با این وضعیتی که دارم میتونم باردار بشم؟ و آیا متفورمین فقط کافیه یا باید داروی دیگری مصرف کنم؟

  • سلام خانم دکتر من تقریبا از زمان شروع قادگیم پلی کیستیکم تا الان که ۲۳ سالمه چندین بارم دکتر رفتم که فقط با قرص ld مداوام کردن من الان مجردم چیکار باید بکنم که در اینده برام مشکل پیش نیاد

  • سلام.به نظر مصرف داروها مشکلاتی رو برامن بوجود اورده که آخرینشون پدید اومدن یسری لک تو سراسر بدنمه.من ی دخترجوونم و تاثیرای این بیماری و داروهاش رو زیباییم خیلی داره عذابم میده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *