بارداری بعد از قطع مصرف قرص های ضد بارداری

بارداری-بعد-از-قطع-قرص-ضد-بارداری

مصرف قرص های ضد بارداری به این معنا نیست که هرگز نمی توانید باردار شوید. اگر قصد باردار شدن دارید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که بعد از مصرف قرص ها چقدر طول می کشد که حامله شوید. پاسخ به این سؤال نه تنها به زمان قطع مصرف قرص، بلکه به سایر عوامل مانند سن و سلامت عمومی نیز بستگی دارد. در این مقاله قصد داریم در مورد این که آیا بلافاصله پس از قطع مصرف قرص های ضد بارداری امکان بارداری وجود دارد یا نه صحبت کنیم. برای دسترسی به قسمت های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

بارداری پس از قطع قرص های ضد بارداری

براساس آمار تقریبا ۶۲ درصد از زنان بین ۱۵ تا ۴۴ سال از روش های پیشگیری از بارداری استفاده می کنند. یکی از دلایل استفاده زیاد از قرص های ضد بارداری در دسترس بودن آن ها است. انواع قرص های ضد بارداری با تجویز پزشک در دسترس هستند.

 نکته قابل توجه در هنگام مصرف این قرص ها این است که گاهی اوقات مصرف قرص می تواند به بی نظمی های چرخه قاعدگی منجر شود. به همین دلیل ممکن است بلافاصله پس از قطع قرص باردار نشوید، زیرا چرخه قاعدگی باید مجددا تنظیم شود.

قطع مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی در مقایسه با سایر روش های پیشگیری ممکن است بارداری را در حدود ۲ تا ۶ ماه به تاخیر اندازد. همچنین احتمال بارداری در زنانی که برای مدت طولانی از قرص های ضد بارداری استفاده کرده اند، بیشتر است. که این نشان می دهد مصرف طولانی مدت قرص ها، هیچ گونه تاثیر منفی بر احتمال بارداری نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: عوارض قرص های ضد بارداری

نحوه عملکرد قرص ضد بارداری چگونه است؟

با قطع مصرف قرص های ضد بارداری، ممکن است مدتی طول بکشد تا چرخه قاعدگی شما به یک الگوی طبیعی باز گردد. همچنین کارایی این قرص ها به گونه ای است که مقدار استروژن و هورمون ها را تغییر می دهد. برخی از اهداف مصرف قرص های ضد بارداری عبارتند از:

  • حفظ سطوح سازگار هورمون ها
  • جلوگیری از افزایش مقدار استروژن که باعث تخمک گذاری می شود
  • ضخیم سازی مخاط دهانه رحم و جلوگیری از رسیدن اسپرم به تخمک

مصرف قرص های ضد بارداری علاوه بر جلوگیری از بارداری، فواید دیگری مانند کاهش خونریزی و گرفتگی در یک دوره قاعدگی و کاهش خطر ابتلا به کیست تخمدان را نیز به همراه دارد.

۹۱ درصد از زنانی که از قرص های ترکیبی و ۹۵ درصد از زنانی که از قرص های شیردهی به طور روزانه راس یک ساعت معین استفاده می کنند، در طی یک سال باردار نشده اند. به همین دلیل هر زمان که تمایل به بارداری دارید، باید مصرف قرص را متوقف کنید.

بیشتر بخوانید: آیا کیست تخمدان سرطانی می شود

اگر مدت ها است که از قرص های ضد بارداری استفاده می کرده اید و اکنون تصمیم گرفته اید بارداری شوید جای هیچ نگرانی نیست. پیشنهاد می کنیم که فرایند بارداری خود را زیر نظر خانم دکتر متین ذاکرین متخصص زنان و زایمان انجام دهید تا بتوانید یک بارداری سالم و بدون استرس تجربه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

چه مدت طول می کشد تا چرخه قاعدگی مجددا تنظیم شود؟

طبق تجربه، پس از قطع مصرف قرص ممکن است سیکل قاعدگی شما تا ۳ ماه نامنظم باشد. متخصصان اولین پریود پس از متوقف کردن مصرف قرص را “خونریزی ناشی از محرومیت از هورمون” می نامند که در طی آن ممکن است الگوهای خونریزی شما متفاوت از پریودهایی باشد که هنگام مصرف قرص داشته اید. متخصصان دوره بعدی را “یک دوره طبیعی” می نامند که بسیار شبیه به دوره های پریودی عادی شماست.

ممکن است یک چرخه قاعدگی نامنظم یا برقراری مجدد چرخه قاعدگی طبیعی پس از قطع مصرف قرص بتواند توانایی شما برای بارداری را تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: درمان اختلالات قاعدگی

آیا سن مصرف قرص های ضد بارداری در بارداری آینده تاثیر دارد؟

فرایند باردار شدن در زنانی که مصرف قرص های ضد بارداری را قبل از ۲۱ سالگی شروع کرده اند، دشوارتر از زنانی است که بعد از ۲۱ سالگی از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند. بی نظمی های چرخه قاعدگی در زنان جوانتری كه از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند، بیشتر از زنانی است که مصرف قرص را از سنین بالاتر شروع کرده اند.

ملاحظاتی که باید هنگام متوقف کردن مصرف قرص در نظر بگیرید

نمونه هایی از عوامل تاثیرگذار بر احتمال بارداری پس از قطع قرص ضد بارداری عبارتند از:

سلامت عمومی زن: عواملی مانند اختلالات تیروئید، اختلالات غده هیپوفیز یا سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) می توانند احتمال باردار شدن را تحت تاثیر قرار دهند. همچنین چاقی یا لاغری بیش از حد زنان، بارداري را دشوار مي ‌سازد.

سلامت باروری زن: روند باردار شدن در زنانی با سابقه ی ابتلا به بیماری های التهابی لگن، لوله های فالوپی مسدود شده یا آندومتریوز ممکن است دشوارتر باشد.

سلامت باروری مرد: تعداد اسپرم کم می تواند احتمال بارداری زوجین را تحت تاثیر قرار دهد.

تعداد روابط جنسی یک زوج: اگر قصد بارداری دارید، رابطه جنسی “منظم” به این معنی برقراری رابطه جنسی در طی هر ۲ تا ۳ روز است. داشتن رابطه جنسی کمتر، احتمال بارداری را کاهش می دهد.

سن زن: بعد از ۳۵ سالگی، نرخ بارداری کاهش می یابد. به طوری که در حدود ۹۲ درصد از زنان ۱۹ تا ۲۶ ساله با رابطه جنسی محافظت نشده در طی ۱ سال باردار خواهند شد.

احتمال بارداری در زنان ۳۵ تا ۳۹ ساله با رابطه جنسی محافظت نشده در طی یک سال در حدود ۸۲ درصد تخمین زده می شود. بیشتر متخصصین زنان و زایمان از نشانه “یک سال داشتن رابطه جنسی محافظت نشده” به عنوان نقطه عطف ارزیابی باروری استفاده می کنند. اگر حدود یک سال است که برای باردار تلاش می کنید ولی موفق نشده اید، بهتر است برای ارزیابی بیشتر به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

سخن نهایی

برخی از زنان ممکن است بلافاصله پس از قطع قرص باردار شوند، در حالی که فرایند باردار شدن در برخی دیگر به زمان بیشتری نیاز دارد. عوامل زیادی در بارداری دخیل هستند. اگر چه قطع مصرف قرص یک مرحله مهم است، اما اطمینان حاصل کنید که بدنتان در بهترین شرایط سلامتی ممکن برای بارداری است. موارد زیر، اقداماتی هستند که می توانید برای اطمینان از یک بارداری سالم انجام دهید:

  • استفاده از پریناتال ویتامین ها یا مکمل های اسید فولیک برای جلوگیری از بروز ناهنجاری های مادرزادی
  • عدم مصرف سیگار
  • اجتناب از نوشیدن الکل
  • حداقل رساندن استرس

اگر چه متوقف ساختن مصرف قرص ممکن است مدت زمان لازم برای باردار شدن را طولانی تر سازد، برخی از زنان بلافاصله پس از قطع مصرف قرص، باردار می شوند. به محض تلاش و اقدام برای بارداری، باید آماده باشید تا از بدنتان در دوران بارداری مراقبت کنید.

در آخر اگر سوالی در مورد ارتباط میان مصرف قرص های ضد بارداری و بارداری در آینده دارید می توانید زیر همین مقاله در قسمت کامنت ها مطرح بفرمایید. 

۴.۶/۵ - (۲۴ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۵ دیدگاه ها
  • سلام..وقتتون بخیر من ۳سال قرص ال دی بخاطر کیست اندومتریوز داشتم مصرف میکردم البته از سال ۹۴ که لاپراسکوپی شدم مصرف قرص رو شروع کردم تا اواخر سال ۹۷.از فروردین ماه که قرص رو قطع کردم اقدام به بارداری کردیم ولی مرداد ماه برای معاینه رفتم کیست ۳۶میلی هموراژیک در تخمدان راست داشتم مجدد۳ماه ال دی مصرف کردم و سونو مجدد انجام دادم که کیست برطرف شده بود.آیا مصرف چندساله قرص ال دی بر بارداری تاثیرگذار است و چقدر برای بارداری باید صبر کرد؟

    • سلام. قرص ضد بارداری تاثیری روی باردارشدن نداره. یه ماه بعد از قطع قرص ال دی می تونید باردار بشید.

  • هشت سال قرص جلوگیری میخورم الان ۵ماهه که دیگه نمی خورم آیا احتمال باردای وجود دارد چقدر دیگه طول میکشه تا دوباره باردار شم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *