بارداری در سنین بالا و مشکلات آن

بارداری-در-سنین-بالا

سن در بارداری فاکتور موثری است. هرچه بارداری در سن بالاتری اتفاق بیفتد، ممکن است برای خانمها چالش ها و مشکلات بیشتری ایجاد کند. بسیاری از خانمهای بالای ۳۵ سال بارداری و زایمان را بدون هیچ مشکلی پشت سر می گذرانند. در حالی که آمارها نشان می دهند که هرچه سن مادر بیشتر باشد، بارداری با سختی های بیشتری همراه است، اما با این حال تصمیم گیری برای بارداری به عوامل مختلفی بستگی دارد. بنابراین نمی توان یک سن مناسب برای بچه دار شدن زوج ها در نظر گرفت. در این مقاله می خواهیم به موضوع بارداری در سنین بالا و مشکلات آن بپردازیم. برای دسترسی سریع تر به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

بارداری در سنین بالا

بهترین زمان برای بچه دار شدن دقیقا زمانی است که زوج ها آمادگی های لازم را از نظر فیزیکی، روانی و حتی اقتصادی برای پدر و مادر شدن داشته باشند. اما این را هم در نظر داشته باشید که هرچه بیشتر از سن یک زن می گذرد، باید تلاش بیشتری برای بارداری انجام دهد. احتمال وجود بیماری هایی مثل فشار خون، مشکلات قلبی و کلیوی، بیماری های سیستم ایمنی و خطر ابتلا به دیابت در زنان با سن بالا بیشتر است. این بیماری های می توانند فرآیند بارداری را سخت و پیچیده کنند.

بارداری در سنین بالا

قدرت باروری در سنین بالا

همه زنان به شکل طبیعی در بدن خود حدود ۱ تا ۲ میلیون تخمک دارند. این تعداد تخمک ها با افزایش سن کمتر می شوند و قدرت باروری زن هم کاسته می شود. هنگامی که دختر به بلوغ می‌رسد (حدود ۱۰ تا ۱۴سالگی) و قاعدگی او آغاز می‌شود، تخمک گذاری شروع می شود. بالاترین احتمال باردار شدن و بیشترین قدرت باروری در زنان در سنین ۲۰ تا ۲۹ سالگی است. در این دوره خطرات بارداری از همیشه کمتر است.

قدرت باروری از سن ۳۲ سالگی کاهش پیدا می کند و بارداری در سنین بالای ۳۵ سال برای زنان خطرات بیشتری دارد. حتی بارداری در سن ۳۸ سالگی به بالا با خطر سقط جنین و بیماری های ژنتیکی همراه است. در چنین وضعیتی پزشک از شما می‌خواهد که در دوران بارداری تحت نظر باشید و حتی شاید لازم باشد که آزمایش های بیشتری انجام دهید.

به غیر از این موارد، سن عامل تعیین کننده هنگام زایمان است. در خانمهای بالای ۳۵ سال، معمولا زایمان سزارین به دلیل بعضی از مسائل متداول است.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای بارداری چه موقع است

خطرات بارداری در سن بالا برای مادر و جنین

سوال خیلی از زنان این است که بارداری در سن بالا چه خطراتی دارد؟ بارداری در سن بالا برای زنان با خطرات زیر همراه است:

  • پره اکلامپسی (احتمال مسمومیت در بارداری)
  • بارداری خارج رحمی
  • کم خونی در بارداری
  • فشار خون
  • دیابت بارداری
  • خونریزی بعد از زایمان
  • سقط جنین
  • ناهنجاری های ژنتیکی

بارداری در سنین بالا، به غیر از ایجاد مشکلاتی برای مادر، برای جنین هم مشکلات زیادی ایجاد کند. خطرات بارداری در سن بالا برای جنین عبارتند از:

  • نقص مادرزادی در جنین
  • زایمان نوزاد مرده
  • وزن کم جنین

خطرات بارداری در سن بالا برای جنین

البته در نظر داشته باشید که بارداری در سنین بالا علاوه بر مشکلاتی که دارد، با مزایایی همراه است. بعضی از تحقیقات نشان داده است زنانی که در سن بالا باردار می شوند، صبورتر هستند و رفتار ناخوشایندی با کودکان خود ندارد. در زنانی که دیرتر بچه دار می شوند، احتمال زندگی تا ۹۰ سالگی بیشتر است. حتی مادران در سنین بالا تحصیلات بهتری دارند، با تجربه تر هستند و از رفاه مالی بیشتری برخوردارند.

مراقبتهای قبل از بارداری در سن بالا

بارداری در سن بالا به مراقبت های بیشتری نیاز دارد. برای اینکه بتوانید شانس باروری خود را در سن بالا بیشتر کنید، لازم است حتما مراقبت های دوران بارداری را انجام دهید. این مراقبت ها شامل موارد زیر هستند:

انجام معاینات پیش از بارداری: با انجام آزمایش های لازم قبل از بارداری سلامت جسمی شما بررسی می شود تا از این طریق بتوان شانس باروری را افزایش داد.

انجام معاینات دوره بارداری به صورت منظم: مشاوره و معاینه قبل از بارداری شامل غربالگری، پاپ اسمیر، آزمایشات منظم و معاینات فیزیکی دوره ای، خطر ابتلا به دیابت بارداری و پره اکلامپسی را کاهش می دهد.

انجام آزمایش‌های تشخیصی برای اختلالات کروموزومی: این آزمایش‌ها مخصوص مادران با سن بالاتر است و برای تشخیص اختلالات کروموزومی در جنین استفاده می‌شود.

مصرف ویتامین های دوران بارداری: مصرف ویتامین های به خصوص در سه ماه اول بارداری از بروز نقص های مادرزادی جنین جلوگیری می کند. مصرف فولیک اسید و ویتامین های ضروری در بارداری، برای همه زنان به خصوص مادران با سنین بالا اهمیت زیادی دارد.

مراقبتهای قبل از بارداری در سن بالا

چنانچه شما هم قصد بچه دار شدن دارید و در سن بالای ۳۵ سال هستید، به شما پیشنهاد می کنیم از خدمات کامل معاینات قبل از بارداری استفاده کنید. ما به شما خانم دکتر متین ذاکرین را پیشنهاد می کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.

روش های کمک کننده به بارداری در سن بالا

امروزه روش های زیادی وجود دارند که می توانند به زنان کمک کنند که در سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی (بعد از یائسگی ) باردار شوند. پزشکان مشکلات ناباروری در زنان را با روش هایی درمان می کنند که می توانند تولید تخمک را تحریک کنند. این روش ها فقط برای باردار شدن شخص هستند و نمی توانند مشکل کاهش قدرت باروری را حل کنند. در این خصوص پیشنهاد میکنیم مقاله “بارداری سالم در سی روز” در سایت را بخوانید.

با کمک روش های زیر می توان احتمال بارداری در زنان سن بالا را بیشتر کرد:

لقاح آزمایشگاهی: در این روش، سلول های تخمک را با اسپرم بارور می کنند و در رحم قرار می دهند تا جنین در رحم رشد کند.

اهدای تخمک: در این روش به جای تخمک های خود فرد، از تخمک های سالم یک فرد اهدا کننده استفاده می کنند. این تخمک ها با اسپرم مرد بارور می شوند و در رحم زن قرار داده می شوند.

منجمد کردن تخمک ها: اگر در سنین پایین تر به دلائلی نمی خواهید باردار شوید، در زمان اوج باروری، تخمک ها را منجمد کنید. زمانی که آمادگی باروری داشتید، می توان این تخمک ها را با اسپرم بارور کرد و برای رشد جنین در رحم قرار داد.

بیشتر بخوانید: تکنیک های افزایش شانس بارداری در زنان و مردان

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر برای بارداری تلاش می کنید و هیچ نتیجه ای نمی گیرید، حتما به مراکز ناباروری یا متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. اگر در یکی از موقعیت های زیر قرار داشتید، لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • زوج هایی که بیماری های ژنتیکی مشخصی دارند.
  • زوج هایی که بیماری های ژنتیکی مشخصی دارند.
  • اگر قصد بارداری دارید و بیش از یکی دو بار تجربه سقط جنین داشته اید.
  • زیر ۳۵ سال سن دارید و یک سال است که برای باردار شدن تلاش می کنید.
  • بیشتر از ۳۵ سال سن دارید و اقدام به بارور شدن کرده‌اید و پس از گذشت ۶ ماه هنوز نتیجه‌ای نگرفته‌اید.

علائم بارداری ناموفق

سخن پایانی

همان طور که گفته شد، بارداری در سنین بالا مشکلات زیادی برای مادر و جنین ایجاد می کند. با همه موارد گفته شده به هیچ وجه نمی توان سن دقیقی برای بارداری در نظر گرفت. با این حال همه چیز به احساس شما و اینکه چه زمانی آمادگی کامل دارید بستگی دارد. بنابراین بهتر است اگر قصد باردار شدن دارید، مسئولیت‌های جدید بر عهده نگیرید، برای خواب و استراحت خودتان وقت بیشتری بگذارید و در اولین فرصت برای بارداری تصمیم جدی بگیرید.

امیدواریم نکات گفته شده در این مقاله برای بارداری در سن بالا به شما کمک کند. اگر سوال یا ابهامی در این مورد داشتید در بخش نظرات زیر همین مقاله از ما بپرسید. پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم. 

۴.۶/۵ - (۲۵ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *