بهترین آی یو دی کدام است | کدام آیودی برای من مناسب است

بهترین-آی-یو-دی

آی یو دی وسیله ای برای پیشگیری از بارداری است که توسط پزشک داخل رحم کار گذاشته می شود. این وسیله که به شکل حرف T انگلیسی است، از پلاستیک ساخته شده و کاملا انعطاف پذیر است. IUD تا ۹۹% می تواند از بارداری جلوگیری کند و جایگزین خوبی برای قرص های ضد بارداری است.
آی یو دی ها انواع مختلفی دارند. در این مقاله به شما خواهیم گفت که بهترین آی یو دی کدام است و چه کسانی نباید از آی یو دی استفاده کنند. جهت دسترسی سریع به مطالب این مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

انواع آی یو دی

آی یو دی ها به دو دسته ی هورمونی و غیر هورمونی تقسیم بندی می شوند. مشخصات هر یک از این انواع آی یو دی به شرح زیر است:

آی یو دی هورمونی

این نوع آی یو دی حاوی کمی هورمون پروژستین است. این هورمون شبیه هورمون پروژسترون عمل می کند که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. پروژستین با جلوگیری از تخمک گذاری یا با غلیظ کردن مخاط دهانه رحم و جلوگیری از حرکت اسپرم ها به سمت رحم مانع از بارداری می شود. نصب دستگاه آیودی هورمونی در رحم می تواند تا ۵ سال از بارداری خانم ها جلوگیری کند.

البته هر زمان که قصد باردار شدن داشته باشید، می توانید آی یو دی را خارج کرده و بارور شوید. آیودی های میرنا، کایلینا، لیلتا، اسکایلا از انواع آیودی های هورمونی هستند که تفاوت آنها در مدت زمان مصرف آنهاست.

آی یو دی حاوی هورمون

آی یو دی هورمونی یا مسی

این نوع از آی یو دی، همان دستگاه پلاستیکی T شکل است که سطح بیرونی آن با فلز مس پوشیده شده و به همین دلیل به آن آیودی مسی یا پاراگارد گفته می شود. مس موجود در این آیودی، محیط نامناسبی برای اسپرم ها ایجاد کرده و مانع از لقاح تخمک با اسپرم می شود.

همچنین آی یو دی مسی با ایجاد التهاب در دیواره رحم، از لانه گزینی سلول تخم و تشکیل جنین جلوگیری می کند. از این نوع آی یو دی می توانید به مدت ۱۰ تا ۱۲ سال استفاده کنید. البته هر وقت مایل به بارداری باشید، می توانید IUD مسی را خارج کرده و بارور شوید.

اگر برای پیشگیری از بارداری، قصد دارید آیودی بگذارید، می توانید برای نصب درست و جلوگیری از آسیب به رحم و مشاوره جهت انتخاب بهترین آیودی به مطب خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص و جراح زنان و زایمان مراجعه کنید. برای دریافت وقت معاینه می توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

آی یو دی هورمونی بهتر است یا مسی؟

این سوالی است که تمام خانم ها موقع انتخاب آی یو دی از پزشک خود می پرسند. برای اینکه بدانید بهترین آی یو دی کدام است باید آنها را با هم مقایسه کنید. با توضیحات زیر می توانید آی یو دی مناسب خود را انتخاب کنید:

مدت زمان استفاده از ای یو دی

دستگاه آی یودی هورمونی را تا ۵ سال می توانید استفاده کرد. در حالی که عمر آیودی مسی ۱۰ تا ۱۲ سال است. بنابراین اگر می خواهید طول عمر آیودی شما بیشتر باشد، آی یودی مسی بهتر از آیودی هورمونی است.

تاثیر آیودی بر قدرت باروری

مسئله ای نیست که از آیودی مسی استفاده می کنید یا از دستگاه آیودی هورمونی. بعد از برداشتن هر کدام از این آیودی ها قدرت باروری شما کاملا به حالت اولیه باز می گردد و از این لحاظ هیچ تفاوتی با هم ندارند.

تاثیر آیودی بر قدرت باروری

پیشگیری از بارداری

آیودی هورمونی و مسی هر دو بیش از ۹۹% می توانند از بارداری جلوگیری کنند. بنابراین گزینه های خوبی برای افرادی هستند که نمی توانند قرص ضد بارداری مصرف کنند. اگر نمی توانید یا نمی خواهید از روشهای هورمونی برای پیشگیری استفاده کنید، آی یودی مسی گزینه مناسبی است. ولی اگر به مس حساسیت دارید، آیودی هورمونی بهتر از آیودی مسی است.

پیشگیری اورژانسی با آیودی

هر دو نوع آیودی هورمونی و غیر هورمونی برای پیشگیری اورژانسی بسیار موثرند. یعنی اگر ۵ روز از نزدیکی حفاظت نشده تان گذشته باشد و آی یو دی نصب کنید، هر نوع آیودی که باشد، از بارداری تان جلوگیری می کند.

خواص آی یو دی برای درمان مشکلات زنانه

زنانی که دچار فیبروم رحم، تنبلی تخمدان و آندومتریوز هستند، برای آنها استفاده از آی یودی هورمونی بهتر از آیودی مسی بوده و به درمان این بیماری ها کمک می کند. همچنین زنانی که مشکلات قاعدگی مثل قاعدگی سنگین، دیسمنوره (قاعدگی دردناک) و قاعدگی نامنظم دارند، می توانند با نصب آیودی هورمونی درمان شوند.

استفاده از آی یو دی های هورمونی باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان آندومتر در زنان می شود. زنانی هم که مبتلا به بیماری هایی مثل میگرن یا ترومبوز وریدی (لخته شدن خون در پا) هستند بهتر است از آیودی های هورمونی استفاده کنند.

عوارض آی یو دی

استفاده از آیودی می تواند با برخی عوارض همراه باشد. بسیاری خانم ها موقع انتخاب آیودی، به دنبال دستگاهی هستند که کمترین عوارض را داشته باشد. اما از لحاظ عوارض جانبی نمی توانیم بگوییم آیودی مسی بهتر است یا آیودی هورمونی. چون عوارض هر دو نوع آیودی کاملا مشابه است. عوارض استفاده از آیودی عبارت است از:

  • احساس درد کمر وگرفتگی تا چند روز بعد از گذاشتن آیودی
  • لکه بینی بین دو قاعدگی
  • بروز قاعدگی نامنظم

این عوارض تا زمانی که بدنتان به این جسم خارجی عادت کند، ادامه خواهد داشت. معمولا ۳ تا ۶ ماه طول می کشد تا بدون نیاز به مصرف هیچ دارویی این عوارض از بین بروند.

عوارض آی یو دی

در صورتی که درد و خونریزی تا چند روز بعد از گذاشتن آیودی همچنان ادامه دارد و شدید است، باید به پزشک مراجعه کنید. ما به شما خانم دکتر متین ذاکرین، یکی از بهترین متخصص و جراح زنان و زایمان در تهران را پیشنهاد می کنیم. برای دریافت وقت معاینه می توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

چه کسانی نمی توانند از آی یو دی استفاده کنند؟

بعضی از خانم ها نمی توانید از هیچ نوع آیودی استفاده کنند و باید سراغ روشهای ضد بارداری دیگری بروند. کسانی که نباید از ای یو دی استفاده کنند، عبارتند از:

  • زنان مبتلا به میوم، فیبروم، عفونت لگن، عفونت های آمیزشی، سل لگن
  • زنان باردار
  • زنانی که خونریزی واژینالی غیر طبیعی دارند
  • زنانی که رحم خیلی بزرگ یا کوچکی دارند و یا هنگام قرار دادن دستگاه، رحم آنها سوراخ شده
  • زنانی که ناهنجاری مادرزادی در رحم دارند مثل رحم دو شاخ
  • زنانی که هیچ وقت باردار نشده اند
  • زنانی که عقب ماندگی ذهنی دارند
  • زنان مبتلا به سرطان رحم، سرطان دهانه رحم
  • همچنین خانم هایی که تست پاپ اسمیر آنها غیر طبیعی بوده است، نباید آیودی بگذارند.

سخن پایانی

آیودی ها دارای انواع هورمونی و مسی هستند که از بارداری جلوگیری می کنند. آیودی مسی به کمک فلز مس مانع از لقاح اسپرم و تخمک و یا لانه گزینی تخم می شود. آیودی هورمونی نیز با آزاد کردن هورمون های مشابه با هورمون زنانه پروژسترون جلوی تخمک گذاری را می گیرد. اما آی یو دی هورمونی بهتر است یا مسی؟

طبق موارد ذکر شده در این مقاله، هر نوع آیودی می تواند بهترین آی یو دی باشد. در واقع انتخاب آیودی بستگی به نیازها، خواسته ها و وضعیت جسمی خانمها دارد. زنانی که به مس آلرژی دارند یا از مشکلات قاعدگی یا بیماری های رحمی رنج می برند، توصیه می شود از آیودی هورمونی به جای آیودی مسی استفاده کنند.

در صورتی که سوال دیگری درباره انتخاب بهترین آی یو دی دارید، در قسمت نظرات این مقاله سوالات خود را برای ما ارسال کنید. در اسرع وقت به سوالات شما در همین صفحه پاسخ می دهیم. 

۴.۵/۵ - (۱۱ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *