گاهی اوقات ممکن است خانم ها در داخل یا اطراف واژن احساس وزوز، گزگز یا ارتعاش داشته باشند. معمولا این احساسات یک تجربه ناگهانی، خفیف و پراکنده هستند که شدت و نوع آنها در هر فردی متفاوت است. معمولا این لرزشها برخلاف بی قراری واژن، اختلالی در زندگی شخص ایجاد نمی کنند.
گاهی این لرزشها دلیل مهمی ندارند ولی در مواردی هم می تواند نشانه وجود مشکلی در واژن یا کف لگن شما باشند. ما در این مقاله قصد داریم به دلایل ارتعاش واژن و روشهای درمان آن بپردازیم. پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله جالب را تا آخر بخوانید. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.
احساس لرزش در واژن
در برخی از زنان ارتعاشات واژن گاهی می آیند و می روند ولی در برخی دیگر، این لرزشها مداوم و ناراحت کننده هستند. به طور کلی، عارضه واژن ارتعاشی علامت یکسانی در تمام خانم ها ایجاد نمی کند و ممکن است به یکی از شکلهای زیر ظاهر شود:
- نبض زدن دهانه واژن یا واژن
- سوزن سوزن، گزگز یا مور مور شدن واژن یا لگن (مثل وقتی که پاها به خواب می رود)
- اسپاسم دردناک یا بدون درد
- وزوز در واژن (مثل وزوز و بال زدن زنبور)
- احساسی شبیه پلک زدن چشم در واژن
- احساس ویبره مثل موقعی که از ویبراتور استفاده می کنید یا تلفن همراه شما در جیبتان می لرزد.
- احساس قلقلک شدن یا خزیدن چیزی در واژن
این علائم را ممکن است در کانال واژن، دهانه رحم، رحم، لابیاهای داخلی یا خارجی، مقعد یا حتی عضلات ران و باسن احساس کنید. این مشکل نسبتاً شایع است و حدود ۲۵ درصد از زنانی که از اختلالات کف لگنی رنج می برند، نبض زدن واژن را هم تجربه می کنند. (منبع: womens.health.com)
برای تشخیص علت و درمان نبض زدن واژن در تهران، شما هم می توانید از تخصص و تجربه خانم دکتر متین ذاکرین، جراح و متخصص زنان و زایمان در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت یا کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.
علت نبض زدن واژن چیست؟
به گفته خانم دکتر متین ذاکرین، جراح و متخصص زنان و زایمان، فشار به عضلات واژن در اثر نشستن طولانی روی سطوح سخت شایع ترین علت احساس لرزش در واژن است که با کمی راه رفتن برطرف می شود. اما عوامل زیر هم می تواند علت نبض زدن واژن باشد:
اختلالات کف لگن
کف لگن از مجموعه ای عضلات و رباطها تشکیل شده که اندامهای داخلی را در جای خود ثابت نگه می دارند و استخوان لگن را به ستون فقرات متصل می کنند. با افزایش سن (بالای ۶۰ سال)، بارداری و زایمان این ساختارها ضعیف شده و منجر به اسپاسم ناگهانی و ایجاد احساس لرزش و نبض زدن در دهانه واژن می شود.
اختلالاتی مثل گیر افتادن عصبی، احتقان و اسپاسم ماهیچه های لگن هم می تواند علت نبض زدن واژن باشد. البته این اسپاسم های عضلانی لگن در سنین پایین تر بیشتر ناشی از مصرف برخی داروها، استرس های روانی یا جسمی فرد هستند تا وجود یک اختلال در کف لگن بانوان.
نکته: اگر احساس لرزش واژن در اثر اختلالات کف لگن ایجاد شده باشد، باید علائم دیگری مثل تکرر ادرار، بی اختیاری ادرار، یبوست یا مقاربت دردناک را نیز تجربه کنید. بدون وجود این علائم، لرزش واژن نمی تواند به تنهایی نشانه وجود مشکلات عملکردی کف لگن باشد.
عوارض جانبی برخی داروها
اسپاسم عضلانی و ویبره در واژن در بعضی از خانم ها به دلیل مصرف برخی داروها یا در اثر شیمی درمانی ایجاد می شود.
تغییرات هورمونی
اختلالات هورمونی و به ویژه تغییرات هورمونی در یائسگی می توانند باعث ایجاد اسپاسم و ویبره واژن شوند.
علل طبیعی لرزش واژن
معمولا سبک زندگی خانمها شایع ترین علت ارتعاش واژن است که جای نگرانی ندارد. عوامل زیر در بروز علائم واژن ارتعاشی موثرند:
- مصرف بیش از حد کافئین (بیش از ۴۰۰ میلی گرم در روز)
- ننوشیدن آب کافی و کم آبی بدن
- اضطراب
- خستگی
- کمبود برخی مواد معدنی و ویتامین ها
این عوامل در دختران باکره و زنان باعث انقباض غیرارادی عضلات و نبض زدن واژن می شوند.
سندرم تناسلی بی قرار (RGS)
سندرم واژن بی قرار یکی از مشکلات آزاردهنده ای است که مدام واژن را در حالت ارگاسم قرار می دهد. این عارضه باعث بروز علائمی مثل ویبره واژن، بی حسی، درد و سوزش یا احساس ناراحتی در واژن شده و با بهم زدن تمرکز خانم ها، زندگی عادی آنها را مختل می کند.
واژینیسموس
زنانی که واژینیسموس دارند، موقع گذاشتن تامپون، رابطه جنسی یا معاینه لگنی دچار انقباض غیرارادی عضلات واژن می شوند. این انقباض منجر به عدم دخول و بروز احساساتی مثل ویبره، درد، اسپاسم و وزوز در واژن می شود.
اختلالات عصبی (پارستزی)
گزگز شدن یا بیحسی (پارستری) ممکن است در اثر بیماریهای مغزی-نخاعی مثل ام اس یا صرع ایجاد شده و در هر جایی از بدن مثل دستها، پاها و حتی واژن بروز کند. اگر دچار اختلالات عصبی هستید، احساس ضربان در واژن از عوارض بیماری شما است.
هر چند در بالا به علل طبیعی و بیماریهایی که باعث احساس وزوز در واژن می شوند، پرداختیم اما همیشه هم علت احساس ویبره در واژن مشخص نیست و نمی توان آن را تشخیص داد.
برای لرزش واژن کی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر لرزش واژن به یکی از شکلهای زیر باشد، حتما باید برای تشخیص علت و درمان آن به متخصص زنان مراجعه کنید:
- ضربان های واژن دردناک، مکرر یا مداوم است
- باردار هستید و این ضربانها را حس می کنید
- لرزش همراه التهاب یا تورم واژن است
- علائمی مثل درد لگنی یا خونریزی واژن را تجربه می کنید (علائم عفونت مقاربتی)
- دفع ادرار شما همراه درد، سوزش یا خون است (علائم عفونت ادراری)
- ناحیه واژن یا اطراف آن بیحس شده است
روشهای درمان نبض زدن واژن
به گفته خانم دکتر ذاکرین، پزشکان با توجه به علت ضربان دار بودن واژن، از روشهای زیر برای درمان لزرش واژن استفاده می کند:
تغییر سبک زندگی
انجام کارهای ساده زیر برای درمان نبض زدن واژن در کسانی که به دلیل بیماری خاصی دچار لرزش واژن نشده اند، بسیار موثر است:
- طولانی ننشینید و از بالشتکهای دوناتی برای کاهش فشار به کف لگن موقع نشستن استفاده کنید.
- مصرف نوشیدنی های کافئینی را محدود کنید و بیشتر آب بخورید.
- با پیاده روی و یوگا استرس خود را کاهش دهید.
- شبها به اندازه کافی بخوابید و به هر اندازه که می توانید در طول روز استراحت کنید.
- همچنین برای تامین مواد مورد نیاز بدن تان حتما یک رژیم غذایی متعادل و سالم را دنبال کنید.
درمان اختلالات کف لگن
با توجه به نوع اختلالات کف لگن، پزشکان از روشهای زیر برای درمان اختلالات عملکردی لگن و مور مور شدن واژن استفاده می کنند:
درمان بی اختیاری ادرار: با توجه به شدت بی اختیاری از روشهای مختلفی مثل دارو درمانی، آر اف واژن یا جراحی برای درمان بی اختیاری ادرار استفاده می شود.
رفع پرولاپس های لگنی: اگر به خاطر افتادگی مثانه، واژن، رحم، … دچار مشکل شده اید، با گذاشتن پساری یا روشهای جراحی میتوان افتادگی اندامهای لگنی و عوارض آن را درمان کرد.
تقویت عضلات کف لگن: با انجام تمرینات کگل یا استفاده از روشهای جوانسازی واژن با لیزر یا آراف واژن می توانید دوباره دیواره های واژن و کف لگن را جوانسازی و تقویت کنید.
درمان واژینیسموس: در صورتی که مبتلا به واژینیسموس باشید، با انجام RF واژن یا بوتاکس عضلات واژن می توانید علاوه بر درمان واژینیسموس و داشتن رابطه جنسی عادی تان، لرزش واژن را نیز درمان کنید.
درمان سندروم بی قرار: کسانی که دچار برانگیختگی مداوم واژن هستند با روشهای دارویی، جراحی یا غیرجراحی مثل بیوفیدبک تراپی می توانند احساس وزوز در واژن و بی قراری آن را درمان کنند.
به علاوه اگر ارتعاش واژن ناشی از اختلالات عصبی باشد، متخصص زنان شما را به متخصص اعصاب ارجاع می دهد.
شما هم می توانید برای درمان انواع اختلالات واژن و کف لگن با روشهای غیرجراحی و جراحی در تهران به مطب خانم دکتر متین ذاکرین، جراح و متخصص زنان و زایمان مراجعه و از به روزترین تجهیزات پزشکی این مرکز برای درمان اختلالات عملکردی لگن بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت یا کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید.
سوالات متداول درباره ارتعاش واژن
معمولا خانمها در مورد احساس لرزش در واژن سوالات زیر را از ما می پرسند:
علت نبض زدن واژن در بارداری چیست؟
معمولا لرزش واژن در بارداری طبیعی است. اما اگر لرزشها مداوم یا همراه علائمی مثل لکه بینی، ترشحات عفونی واژن، ادرار دردناک یا دیگر علامت غیرعادی بود، باید سریعتر به پزشکتان مراجعه کنید تا اگر مشکلی هست، درمان شود.
آیا لرزش واژن می تواند نشانه یک مشکل جدی زنانه باشد؟
احساس سوزن سوزن شدن واژن معمولا ناشی از علل طبیعی مثل نشستن طولانی یا کم آبی بدن است که مشکل خاصی ندارد. اما اگر علت لرزش واژن به دلیل اختلالات کف لگن، واژینیسموس یا بیماریهای دیگر است، هر چند این مشکلات خطرناک نیستند اما باید حتما درمان شوند.
من موقع ارگاسم احساس ضربان در واژن هستم، آیا از نظر لگنی مشکلی دارم؟
خیر. لرزش واژن از علائم طبیعی رسیدن به ارگاسم است.
اگر شما هم سوالی درباره علت یا درمان احساس لرزش و نبض زدن واژن دارید، در بخش نظرات این مقاله می توانید سوالات خودتان را بپرسید.