درمان قطعی بی اختیاری ادراری فوریتی (اضطراری) در زنان

درمان-بی-اختیاری-ادراری-فوریتی

بی اختیاری ادرار عارضه ای است که انواع مختلفی دارد و در سنین مختلف بروز می‌کند. میزان ابتلا به بی اختیاری ادرار در زنان نسبت به مردان دو برابر بیبشتر است. عوامل مختلفی مانند زایمان، بارداری و حتی یائسگی احتمال بروز این عارضه را افزایش می‌دهند. بی اختیاری ادراری فوریتی یکی از انواع بی اختیاری ادرار است که در زنان مسن بیشتر دیده می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم در مورد بی اختیاری ادرار فوریتی (اضطراری) صحبت کنیم و اینکه چه درمان هایی برای آن وجود دارد. برای دسترسی سریع به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

بی اختیاری ادراری فوریتی چیست؟

به دفع اضطراری، ناگهانی و غیرارادی ادرار، بی اختیاری ادراری فوریتی یا اضطراری گفته می‌شود که گاهی اوقات “مثانه پیش فعال” نامیده می‌شود. در این نوع بی اختیاری فرد به صورت ناگهانی احساس دفع ادرار می‌کند و اگر دیر به دستشویی برسد، احتمال دارد که لباس خودش را خیس کند.

معمولا زنانی که به این عارضه مبتلا هستند، بیش از هشت بار در روز نیاز به دفع ادرار خواهند داشت، اما مقدار ادرار در هر دفع زیاد نیست. مهمترین علامت بی اختیاری ادراری اضطراری، نیاز فوری و ناگهانی به ادرار در زمان های نامناسب است. به عنوان مثال ممکن است در مکان های عمومی و یا حتی در حالت خواب نشست ادرار داشته باشید.

بی اختیاری ادراری فوریتی چیست

دلایل بی اختیاری اضطراری یا فوریتی

بی اختیاری ادرار در زنان جوان و حتی افراد مسن می‌تواند اتفاق بیفتد، اما بی اختیاری فوریتی معمولا در زنان مسن بیشتر است. بعضی از عواملی که باعث ابتلا به بی اختیاری ادراری اضطراری می‌شوند، عبارتند از:

افزایش سن: همان طور که گفته شد بی اختیاری ادراری فوریتی در زنان مسن شایع تر است.

اختلالات دستگاه عصبی مرکزی: ممکن است مثانه به درستی عمل نکند. زیرا عصب های آن به علت بیماری های مختلف مانند MS، سکته مغزی و یا پارکینسون دچار آسیب دیده است.

مثانه پیش فعال: در این عارضه، مثانه به صورت ناگهانی و خود به خود منقبض شده و احساس دفع ادرار ناگهانی به فرد دست می‎‌دهد.

عفونت مثانه و پیشراه: عفونت ها به علت تحریک مخاط و حساس شدن مثانه باعث ایجاد بی اختیاری فوریتی به همراه سوزش شدید ادرار می‌شوند.

افزایش وزن و چاقی

اگر شما دچار بی اختیاری ادراری فوریتی هستید، می توانید به خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. دستگاه آر اف یکی از بهترین گزینه های درمانی این نوع بی اختیاری ادراری است. در حال حاضر مطب خانم دکتر ذاکرین مجهز به یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین دستگاهها RF است. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت، با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

چگونه می‌توان بی اختیاری ادرار اضطراری را تشخیص داد؟

برای تشخیص بی اختیاری فوریتی، پزشک معاینه لگنی انجام می‌دهد و در مورد علائم و سوابق پزشکی سوالاتی را از بیمار می‌پرسد. پزشک شما ممکن است برای تشخیص این عارضه، آزمایش های زیر را انجام دهد:

سیستوسکوپی: قرار دادن لوله ی نازکی همراه با یک دوربین کوچک در مجرای ادراری و مثانه بیمار برای مشاهده داخل مثانه

اورودینامیک: برای اندازه‌گیری فشار و جریان ادرار

سونوگرافی: عکسبرداری با دستگاه سونوگرافی از کلیه ها، مثانه و مجرای ادرار

اندازه گیری ادرار باقی مانده در مثانه پس از ادرار کردن

آزمایش ادرار برای بررسی وجود عفونت یا تشخیص علت بی اختیاری ادرار فوریتی

تصویربرداری اشعه ایکس با رنگ کنتراست برای مشاهده کلیه و مثانه 

نحوه تشخیص بی اختیاری ادرار اضطراری

آیا بی اختیاری فوریتی قابل درمان است؟

اگر بی اختیاری ادراری فوریتی بر فعالیت های روزمره شما تأثیر بگذارد، لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید. برای اکثر افراد، تغییر ساده سبک زندگی یا درمان پزشکی می‌تواند ناراحتی را کاهش دهد یا بی اختیاری ادرار را متوقف کند. در بعضی از موارد برای زنانی که بی اختیاری ادرار به خصوص بی اختیاری ادراری فوریتی مبتلا هستند، تست کامل ارودینامیک توسط پزشک تجویز می‌شود.

تست ارودینامیک حدود یک ربع طول می‌کشد و به صورت سرپایی است. با قرار دادن یک سوند باریک در مثانه، توسط دستگاه ارودینامیک اطلاعاتی مانند حجم مثانه، مثانه پیش فعال، سلامتی دریچه مثانه و مقدار ادرار باقی مانده در مثانه اندازه گیری می‌شود. با تشخیص قطعی و درست نوع بی اختیاری ادرار، می‌توان بهترین درمان را برای بیمار در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: درمان بی اختیاری ادرار در زنان مسن

درمان بی اختیاری ادراری اضطراری چگونه است؟

امروزه درمان های مختلفی برای بی اختیاری فوریتی وجود دارد. بسته به شدت بیماری با توجه به نتیجه تست ارودینامیک، پزشک شما ممکن است یک یا چند مورد از درمان های زیر را پیشنهاد دهد:

انجام تمرینات کگل

معمولا برای درمان بی اختیاری ادراری فوریتی اولین چیزی که توصیه می‌شود، انجام تمرینات کگل به صورت روزانه است. تمرینات کگل برای تقویت عضلات کف لگن موثر است و می‌تواند مثانه پیش فعال را در بعضی از موارد درمان کند. تمرین کگل به عنوان معروف ترین ورزش برای درمان بی اختیاری فوریتی شناخته شده است.

درمان با لیزر

بی اختیاری ادرار باعث ضعف و شل شدن ماهیچه های کف لگن می‌شود. لیزر مونالیزا تاچ به کمک گرمایی که از شکسته شدن گاز دی اکسید کربن ایجاد می‌شود، می‌تواند به تقویت عضلات کف لگن یا مثانه و مجاری کمک زیادی کند. این روش با جایگزین شدن بافت های سالم به جای عضلات آسیب دیده باعث کنترل ادرار خواهد شد. علاوه بر این، تا حدود زیادی خشکی واژن را هم رفع خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: درمان بی اختیاری ادرار با لیزر

درمان بی اختیاری ادرار با لیزر

درمان با RF

در مواردی که بی اختیاری ادراری فوریتی شدید باشد، برای درمان آن معمولا از آر اف استفاده می‌شود. تکنولوژی RF با استفاده از امواج رادیویی که با سرعت بالا تغییر فاز می دهند، باعث می شود که بافتهای داخلی بدن تحریک شده و سلولهای مخاطی را وادار به فعالیت می کند. این کار در نهایت باعث تولید استروژن و تقویت عضلات کف لگن شده و بی اختیاری فوریتی را درمان می‌کند.

سوالات متداول در مورد بی اختیاری ادراری فوریتی

در ادامه سوالاتی را که همیشه بیماران مبتلا به بی اختیاری ادراری فوریتی می پرسند، به همراه پاسخ آنها آورده ایم:

چه داروهایی برای کنترل بی اختیاری ادرار اضطراری موثر هستند؟

گروهی از داروها به نام آنتی موسکارینیک برای مقابله با بی اختیاری فوریتی موثرند. البته قبل از شروع دارو، بهتر است حتما با پزشک خود مشورت کنید.

آیا جراحی برای بی اختیاری ادرار فوریتی موثر است؟

در بیشتر موارد، اگر دیگر روش‌های درمانی بی‌اختیاری ادراری فوریتی مؤثر واقع نشود، جراحی آخرین راه‌حل خواهد بود.

برای بی اختیاری ادرار به چه دکتری مراجعه کنم؟

اگر شما هم به بی اختیاری ادرار فوریتی مبتلا هستید، باید به دکتر متخصص زنان مراجعه کنید. به جای جراحی های سخت و هزینه بر، استفاده از دستگاه آر اف روش موثری برای درمان بی اختیاری اضطراری است. پیشنهاد ما به شما این است که برای درمان این مشکل، به مطب خانم دکتر متین ذاکرین مراجعه کنید. مطب ایشان مجهز به جدیدترین و مجهزترین دستگاه های آر اف و لیزر است. شما با چند جلسه درمان به راحتی می‌توانید بی اختیاری فوریتی را درمان کنید.

برای درمان بی اختیاری فوریتی لازم است چه تغییراتی در سبک زندگی داده شود؟

اول از همه سعی کنید اگر دچار اضافه وزن هستید، وزن خود را کم کنید. بهتر است از مصرف زیاد چای، کافئین و الکل که ادرار آور هستند، اجتناب کنید. علاوه بر این ها، برای آنکه مثانه خود را عادت دهید که ادرار بیشتری در خود نگه دارد، سعی کنید فقط زمانی که احساس نیاز می‌کنید به دستشویی بروید.

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنم؟

در صورت مشاهده علائم زیر حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • درد به‌ هنگام‌ ادرار کردن‌، تکرر ادرار، یا احساس‌ کسالت‌
  • اگر علایم‌ شما در عرض‌ ۳ ماه‌ پس از شروع تمرینات‌ کگل‌ تغییری نکرد.

آیا شما هم بی اختیاری ادراری فوریتی دارید؟ اگر در مورد بی اختیاری ادراری فوریتی سوالی دارید در بخش نظرات زیر همین مقاله مطرح کنید.

۴.۶/۵ - (۴۴ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *