بی اختیاری ادراری استرسی در زنان و درمان قطعی آن

بی-اختیاری-ادراری-استرسی-در-زنان

بی اختیاری ادرار عارضه ای است که باعث می شود ادرار فرد به صورت غیر ارادی نشت کند. این مشکل بین افراد مسن به خصوص زنان شایع تر است اما در هر سنی می تواند بروز کند. بی اختیاری ادرار انواع مختلفی دارد. در این مقاله قصد داریم به بی اختیاری ادراری استرسی در خانم ها و درمان قطعی آن بپردازیم. برای دسترسی به سریع به مطالب از فهرست زیر می توانید استفاده کنید.

بی اختیاری استرسی ادرار چیست؟

شایع ترین نوع بی اختیاری که بیشتر در زنان ۳۵ تا ۶۰ ساله دیده می شود، بی اختیاری استرسی ادرار است. این نوع بی اختیاری با فشار به مثانه باعث نشت قطره ای ادرار و یا تخلیه کامل مثانه می شود. خانم هایی که بی اختیاری ادرار استرسی دارند با سرفه، عطسه، خندیدن، مقاربت، برداشتن اشیاء سنگین و … دچار نشت غیر ارادی ادرار می شوند.

بیشتر بخوانید: انواع بی اختیاری ادرار در زنان

علت بی اختیاری ادرار استرسی در زنان

علت اصلی بی اختیاری استرسی ادرار افتادگی مثانه است که در اثر ضعیف شدن عضلات کف لگن بروز می کند. عوامل زیر رایجترین علل افتادگی مثانه در زنان و بروز بی اختیاری ادرار استرسی هستند:

  • زایمان طبیعی و حاملگی
  • یائسگی
  • وزن بالا
  • سیگار کشیدن

علت بی اختیاری ادرار استرسی در زنان

جراحی های ناحیه لگنی مثل هیسترکتومی (خارج کردن رحم) هم می تواند به عضلات کف لگن آسیب وارد کرده و باعث بی اختیاری ادرار شود.

برای بی اختیاری ادرار به چه دکتری مراجعه کنیم؟

با بروز مشکل بی اختیاری ادرار شاید تصور کنید که تنها پزشکی که در این مورد می تواند به شما کمک کند متخصص کلیه یا مجاری ادراری است. اما چنین متخصصانی وقتی می توانند به شما کمک کنند که مشکل شما مربوط به دستگاه ادراری باشد. اغلب، خانم ها به خاطر زایمان و حاملگی دچار این نوع بی اختیاری ادرار می شوند. بنابراین دکتر خوب برای درمان بی اختیاری ادرار در زنان یک پزشک متخصص زنان است.

اگر شما هم دچار بی اختیاری ادرار استرسی شده اید، برای درمان آن می توانید به مطب خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. خانم دکتر ذاکرین پس از بررسی دقیق علت بی اختیاری شما، بهترین روش درمان قطعی بی اختیاری ادرار را به شما پیشنهاد می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت قبلی می توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

آیا بی اختیاری ادرار قابل درمان است؟

خوشبختانه روش های مختلفی برای درمان بی اختیاری ادرار وجود دارد. بعضی از این روشها عبارتند از:

روشهای خانگی، ورزش و دارو درمانی برای انواع خفیف این عارضه می تواند موثر باشد. معمولا از جراحی برای مواردی که آسیب جدی عصبی به مجرای ادرار و یا مثانه وارد شده استفاده می شود. روش های درمان با لیزر مونالیزا و آر اف نیز از روشهای درمان قطعی بی اختیاری ادرار استرسی هستند که می توانند در زمان کوتاهی مشکل بیمار را برطرف کنند.

درمان بی اختیاری ادرار

درمان بی اختیاری ادراری استرسی با لیزر مونالیزا

یک روش درمان قطعی بی اختیاری استرسی ادرار استفاده از دستگاه لیزر مونالیزا تاچ است. این روش درمانی به صورت سرپایی و بدون بی هوشی انجام می شود. پزشکان از این روش در مواردی استفاده می کنند که بی اختیاری ادرار استرسی ناشی از زایمان، حاملگی، آتروفی واژن و یا خشکی واژن باشد. استفاده از لیزر مونالیزا بدون هیچ درد یا عارضه ای است. زنان در هر سنی که باشند می توانند از این روش برای درمان خود استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: درمان بی اختیاری ادرار با لیزر

نحوه درمان بی اختیاری استرسی با لیزر مونالیزا

پرتوهای لیزر مونالیزا ناشی از گاز طبیعی دی اکسید کربن هستند. پرتوهای لیزر و گرمای حاصل از آنها باعث تحریک کلاژن سازی در بافت واژن و جوان سازی آن می شود. اگر در جریان حاملگی یا زایمان آسیبی به واژن وارد شده باشد، لیزر مونالیزا برای ترمیم این آسیبها روش موثری است. ۱ تا ۳ جلسه درمان با لیزر به مدت ۱۰ دقیقه برای رفع بی اختیاری استرسی موثر است.

درمان بی اختیاری ادرار استرسی با RF

یکی از روشهای قطعی و سریع درمان بی اختیاری ادرار در زنان استفاده از آر اف (RF) است. پزشکان متخصص زنان از دستگاه رادیو فرکوئنسی برای درمان بی اختیاری های استرسی استفاده می کنند که ناشی از ضعیف شدن عضلات کف لگن در اثر زایمان، تغییرات هورمونی و بالا رفتن سن باشد. ضعف عضلات باعث شلی و افتادگی آنها و خارج شدن آنها از حالت طبیعی خود می شود.

درمان با آر اف یک روش بدون درد و عوارض جانبی است که سرپایی و بدون نیاز به بی حسی موضعی یا بیهوشی انجام می شود. این روش برای درمان بی اختیاری ادرار استرسی خفیف تا شدید کاملا موثر است. کسانی که با تمرینات کگل نتوانسته اند بی اختیاری را درمان کنند، می توانند از این روش برای تقویت عضلات لگنی و رفع بی اختیاری ادرار استرسی در هر سنی که هستند، استفاده کنند.

درمان بی اختیاری ادرار استرسی با RF

نحوه درمان بی اختیاری استرسی با RF

امواج رادیو فرکوئنسی دستگاه RF و گرمای ناشی از آن به افزایش گردش خون و تحریک کلاژن سازی در عضلات لگنی، انقباض و سفت شدن عضلات این ناحیه کمک می کنند. RF با تسریع کلاژن سازی در ناحیه لگن می تواند به:

  • تقویت و ضخیم شدن عضلات کف لگن، واژن، مثانه و مجاری ادراری
  • جوانسازی عضلات لگن
  • ترمیم عضلات آسیب دیده لگنی

کمک کرده و از این طریق بی اختیاری ادرار استرسی را در زنان درمان می کند.

شما هم می توانید برای درمان بی اختیاری ادرار استرسی با لیزر مونالیزا و یا RF از تخصص خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص زنان و زایمان بهره مند شوید. خانم دکتر ذاکرین پس از بررسی علت بی اختیاری، بهترین روش درمان با لیزر یا آر اف را به شما پیشنهاد می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت قبلی می توانید با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

درمان بی اختیاری استرسی با RF بهتر است یا لیزر؟

هر دو روش برای درمان بی اختیاری استرسی کاملا موثر هستند. اما اینکه به چه روشی باید درمان انجام شود کاملا برعهده پزشک است. چون پزشک با بررسی علت بی اختیاری استرسی می تواند تعیین کند که با رفع خشکی و آتروفی واژن، بیمار درمان می شود و یا با تقویت عضلات ناحیه لگنی. سپس با توجه به تشخیص خود از آر اف یا لیزر مونالیزا برای درمان بیمار استفاده می کنند.

در صورتی که سوالی در مورد درمان قطعی بی اختیاری ادرار استرسی با لیزر یا آر اف دارید، می توانید سوالات خود را در بخش نظرات همین مقال ارسال کنید. 

۴.۶/۵ - (۵۱ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *