درمان خانگی بی اختیاری ادرار در زنان

درمان-خانگی-بی-اختیاری-ادرار-در-زنان

بی اختیاری ادرار در واقع نشت غیر اختیاری ادرار است. یعنی زمانی که فرد نمیخواهد ادرار خود به خود شروع به دفع می کند. در این مقاله ما درباره درمان های خانگی بی اختیاری ادرار صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

علل بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادراری دلایل مختلفی دارد. مهمترین دلایل عبارتند از:

بی اختیاری ادرار

درمان های خانگی بی اختیاری ادرار

پزشک ممکن است انجام اقداماتی را در خانه برای درمان بی اختیاری ادرار توصیه کنند. برخی از افراد تصور نمی کنند که چنین اقدامات ساده ای می تواند بی اختیاری ادرار را درمان کند. اما برای بسیاری از خانمها ، این مراحل باعث می شود بی اختیاری ادرار به طور کامل از بین برود، یا میزان نشت ادرار کاهش یابد. برخی از این مراحل عبارتند از:

انجام تمرینات کگل:

در صورت ابتلا به بی اختیاری استرسی ممکن است انجام تمرینات کگل برای تقویت عضلات کف لگن موثر واقع شود. برخی از خانم ها دارای علائم دفع ادرار هستند زیرا عضلات کف لگن آنها همیشه سفت می شوند. در این شرایط، انجام تمرینات کگل برای برطرف سازی علائم ادراری شما کمک نمی کند و ممکن است باعث بروز مشکلات بیشتری شود. قبل از انجام تمرینات کگل با پزشک در مورد علائم ادراری خود صحبت کنید.

مثانه خود را آموزش دهید:

با مراجعه به دستشویی در مواقع معین می توانید به کنترل مثانه بیش فعال یا بی اختیاری ادرار کمک کنید. با پیگیری تعداد دفعات مراجعه به دستشویی در یک روز شروع کنید. سپس به آرامی یک فاصله زمانی ۱۵ دقیقه ای را در بین مراجعات خود به دستشویی اضافه کنید. هر بار ادرار کنید، حتی اگر نیاز به دفع ادرار نداشته باشید. با افزایش تدریجی زمان مراجعه به دستشویی، مثانه یاد می گیرد که ادرار بیشتری را نگه دارد.

کاهش وزن:

وزن اضافی باعث می شود تا فشار بیشتری به مثانه و ماهیچه های اطراف شما وارد شده و در نتیجه، مشکل کنترل مثانه ایجاد شود. اگر دچار چاقی هستید، پزشک می تواند با انتخاب غذاهای سالم و فعالیت بدنی منظم، برنامه ای را برای کاهش وزن شما ارائه دهند. پزشک ممکن است شما را به یک متخصص تغذیه یا فیزیوتراپی ارجاع دهد تا یک برنامه غذایی سالم و ورزشی دریافت کنید.

تغییر عادات غذایی:

نوشیدنی های حاوی کافئین، نوشیدنی های گازدار یا الکلی می توانند به بدتر شدن علائم نشت مثانه یا بی اختیاری ادرار منجر شوند. پزشک ممکن است پیشنهاد کند که تا مدتی از نوشیدن این مایعات خودداری کنید تا مشخص شود که این کار به شما کمک می کند یا خیر.

ترک سیگار:

سیگار کشیدن می تواند به بسیاری از مشکلات از جمله بدتر شدن بی اختیاری ادراری منجر شود.

ترک سیگار

درمان یبوست:

پزشک ممکن است مصرف فیبر بیشتری را به بیمار توصیه کند، زیرا یبوست می تواند بی اختیاری ادرار را بدتر کند. خوردن غذاهایی که فیبر زیادی دارند، باعث می شوند که تعداد دفعات بروز یبوست کمتر شود.

گاهی اوقات ممکن است این روشهای درمانی نتیجه خوبی برای بیمار نداشته باشد در این حالت ممکن است پزشک از روشی غیرجراحی و غیر تهاجمی در درمان بی اختیاری ادراری برای درمان بیمار استفاده کند. این روش درمانی بوسیله لیزر و به صورت سرپایی انجام می شود. در درمان بی اختیاری ادرار با لیزر نیازی نیست بیمار آنتی بیوتیک مصرف کند چون هیچ زخم ایجاد نمی شود که در پی آن عفونت به وجود بیاید.

هنگام درمان بی اختیاری ادراری می توانید از پد بهداشتی برای جلوگیری از نشت ادرار استفاده کنید.

تمرینات کگل چیست؟

تمرینات کگل که تمرینات عضلات کف لگن نیز نامیده می شوند، تمریناتی هستند که به پیشگیری یا کاهش بی اختیاری استرسی ادرار کمک می کنند. ماهیچه های کف لگن از رحم، مثانه، روده کوچک و راست روده حمایت می کنند. از هر ده زن، علائم چهار نفر پس از انجام تمرینات کگل بهبود می یابد. می توانید این تمرینات را به طور روزانه انجام دهید، انجام تمرینات کگل مخصوصا در دوران بارداری مفید است. این تمرینات می توانند به جلوگیری از تضعیف عضلات کف لگن که معمولا در دوران بارداری و زایمان رخ می دهند، کمک کنند. ماهیچه های کف لگن شما ممکن است با افزایش سن و فعالیت بدنی کم تر تضعیف شوند.

تقویت عضلات کگل

برخی از زنان علائم ادراری دارند، زیرا عضلات کف لگن آنها همیشه سفت هستند. در این شرایط، انجام تمرینات کگل تاثیری در بهبود علائم ادراری شما ندارد و ممکن است باعث بروز مشکلات بیشتری شود. قبل از انجام تمرینات کگل، با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید.

بیشتر بخوانید: بی اختیاری ادرار در زنان جوان

چگونه می توان تمرینات کگل را انجام داد؟

۱) دراز بکشید. ممکن است یادگیری نحوه انجام صحیح تمرینات کگل در حین دراز کشیدن آسان تر باشد.

۲) ماهیچه های ناحیه تناسلیتان را فشار دهید، درست مانند زمانی که سعی دارید جریان ادرار یا باد معده را متوقف کنید. سعی کنید ماهیچه های شکم و یا پاهای خود را به طور همزمان فشار ندهید. سعی کنید تنها ماهیچه های لگن را فشار دهید. بسیار مراقب باشید که شکم، پاها و یا باسن خود را سفت نکنید (زیرا در این صورت از عضلات کف لگن خود استفاده نمی کنید).

۳) ماهیچه ها را ول کنید. دوباره ماهیچه ها را منقبض کنید و به مدت ۱۰ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. سپس به مدت ۳ ثانیه استراحت کنید. این کار را هر روز در ۳ ست ۱۰ تایی انجام دهید.

تمرین کگل و درمان بی اختیاری ادرار

۴) کگل را در هر کجا تمرین کنید. با قوی تر شدن ماهیچه های خود، سعی کنید این تمرینات را هنگام نشستن یا ایستادن هم انجام دهید. شما می توانید این تمرینات را در هر زمانی انجام دهید، از جمله هنگام نشستن پشت میز یا در ماشین، هنگام انتظار در صف، یا خوردن غذا. البته نباید هنگام دفع ادرار، این تمرینات را انجام دهید. این کار ممکن است با گذشت زمان باعث تضعیف ماهیچه های کف لگن شما شود.

اگر هنگام انجام این ورزش، احساس خوشایندی ندارید و یا درباره موثر بودن آن مطمئن نیستید، یک پزشک نیز می تواند به شما یاد دهد که چطور تمرینات کگل را انجام دهید. فیزیوتراپی کف لگن یا سایر متخصصان مربوطه نیز می توانند نحوه تقویت عضلات را به شما آموزش دهند. بعلاوه شما در مقاله حرکات ورزشی برای درمان بی اختیاری ادراری می توانید با انواع حرکات ورزشی آشنا شده و در جهت بهبود وضعیت خود، اقدام به انجام هر یک از این حرکات ورزشی کنید.

بی اختیاری ادرار چند وقت بعد از شروع تمرینات کگل بهتر می شود؟

ممکن است بهبودی در حدود ۴ تا ۶ هفته طول بکشد. تاثیر تمرینات کگل برای هر فرد متفاوت است. علائم شما ممکن است کاملا از بین بروند یا ممکن است علیرغم وجود نشتی، متوجه بهبود علائم خود شوید یا ممکن است هیچ پیشرفتی نداشته باشید. حتی در صورت عدم بهبود علائم، تمرینات کگل می توانند مانع از بدتر شدن بی اختیاری ادرار شوند. ممکن است نیاز داشته باشید که تمرینات کگل خود را تا آخر عمرتان ادامه دهید. اگر انجام تمرینات کگل را متوقف سازید، ممکن است علائم بی اختیاری دوباره باز گردند، حتی اگر بهبود یافته باشید.

اگر دچار بی اختیاری ادراری هستید، می توانید به خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. دستگاه آر اف هم اکنون به عنوان یکی از روشهای اصلی برای درمان بی اختیاری ادرار در خانمها به کار می رود. در حال حاضر مطب خانم دکتر ذاکرین مجهز به یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین دستگاههای RF هیگز است که تکنولوژی نوین برای درمان بی اختیاری ادرار می باشد.جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

دستگاه آر اف هیگز

بیشتر بخوانید: درمان بی اختیاری ادرار در زنان مسن

آیا در صورت ابتلا به بی اختیاری ادرار باید آب یا مایعات کمتری بنوشیم؟

خیر. بسیاری از افراد مبتلا به بی اختیاری ادراری تصور می کنند که با نوشیدن مایعات کمتر، میزان ادرارشان کاهش می یابد. اما برای سلامتی به مایعات مخصوصا آب نیاز دارید (الکل و کافئین می توانند مثانه را تحریک یا به آن فشار وارد کرده و بی اختیاری ادرار را بدتر سازند).

زنان نیاز دارند که در حدود ۱۱ فنجان مایعات در روز مصرف کنند. دریافت کافی مایعات به سالم نگه داشتن کلیه ها و مثانه کمک کرده و از بروز عفونت مجاری ادراری و بدتر شدن بی اختیاری جلوگیری می کند. بعد از ۶۰ سالگی، افراد آب کافی مصرف نمی کنند و به همین دلیل در معرض خطر کمبود آب بدن و بیماری هایی قرار می گیرند که باعث بدتر شدن بی اختیاری ادرار می شوند. شما با مطالعه مقاله آشنایی با انواع بی اختیاری ادرار در زنان با انواع بی اختیاری ادرار در سنین مختلف و علت آنها آشنا شوید.

در پایان اگر سوالی در مورد درمان بی اختیاری ادرار دارید در کامنتها با ما در میان بگذارید.

۴.۵/۵ - (۴۸ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۸ دیدگاه ها
  • سلام من مجرد هستم و هيچ كدوم از علل بى اختياري رو ندارم ولى دچار بى اختيارى هستم وقتى مدت طولاني دستشويي نرم و بعد برم يكباره بدون كنارل خارج ميشه البته گاهى وقتا هم اينطور نيست و خارج ميشه لباس زيرم و حتى خود ناحيه تناسليم هميشه بوي ادرار ميده دكترهاي زيادي مراجعه كردم گفتن عضلات كف لگن بسيار ضعيف و شل هست بيوفيدبك هم انجام دادم ولي فايده نداشت چ راه درماني را به من پيشنهاد ميكنيد؟

    • سلام. شما دچار بی اختیاری ادراری از نوع استرسی داری. اگه با بیوفیدبک جواب نگرفتی بهتره درمان بی اختیاری ادرار با لیزر و یا با آر اف رو انجام بدید. این دو روش درمن قطعی و سریع بی اختیاری هستن.

  • بی اختیاری زیاد ادرار با سرفه بیشترعمل مونالیزا.وسی جلسه فیزیوتراپی خوب نشدم ۶۳سال سن ۳ زایمان طبیعی دو سقط

    • عزیزم من معاینه ت نکردم ولی با این چیزهایی که گفتید احتمال زیاد اعصاب مثانه تون صدمه دیده و فقط با جراحی میتونید این مشکل رو برطرف کنید.

  • سلام مندخترمجردبیست سالم و یه مدت روزی دوبار دستشویی می رفتم تا اینکه الان دوهفتست که بیشتر از۴ساعت نمی تونم نگه دارم و قشنگ می ریزه میشه لطفا راهنمایی کنید چکار کنم من صبح ها یه قاشق سرکه سیب و عسل می خورم و دو روز یه بار تو تشت اب و سرکه سیب می شینم دیگه کار کنم خواهشا کمک کنید ممنون

    • برای معاینه و تشخیص علت بی اختیاری باید به متخصص زنان مراجعه کنید. با این روشهایی که گفتید درمان نمیشه و اگه موثر باشه هم باید ماهها به طور مرتب درمانهای سنتی رو انجام بدی.

    • سلام. شما بی اختیاری ادرار از نوع استرسی دارید. اگر شدید نباشه میتونید با تمرینات کگل ظرف ۶ ماه اون رو درمان کنید. اما اگر بی اختیاری ادرار شما خفیف نباشه حتما به درمان های پزشکی نیاز دارید. چون معاینه تون نکردم و خیلی توضیحی ندادید نمیدونم درجه پرولاپس رحم و مثانه شما چقدره و با کگل درمان میشید یا نه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *