درمان های خانگی برای عفونت ادراری در زنان

درمان-خانگی-عفونت-ادراری-زنان

به نوعی از عفونت باکتریایی که بر قسمتی از دستگاه ادراری تاثیر می‌گذارد، عفونت ادراری (UIT) گفته می‌شود. باکتری هایی که در مجاری ادرار و یا مثانه رشد می کنند، می‌توانند علت عفونت ادراری باشند. هر فردی ممکن است به عفونت ادراری مبتلا شود اما این بیماری در زنان شایع تر از کودکان و مردان است. در اغلب اوقات عفونت ادراری با روش های خانگی قابل درمان است. در این مقاله می‌خواهیم در مورد درمان های خانگی برای عفونت ادراری در زنان صحبت کنیم. برای دسترسی سریع تر به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

علت عفونت ادراری

عفونت های دستگاه ادراری در زنان نسبت به مردان شایع تر است به طوری که نیمی از خانمها به این علت که مجرای خروجی مثانه کوتاه تر و به مقعد نزدیک تر است، حداقل یکبار به عفونت ادراری مبتلا می‌شوند. عوامل مختلفی وجود دارند که باعث ایجاد عفونت ادراری در زنان می‌شوند:

رابطه جنسی: در زنان جوانی که در رابطه جنسی فعال هستند، احتمال ابتلا به عفونت ادرای ۷۵ تا ۹۰ درصد است و خطر عفونت با تعداد دفعات آمیزش جنسی ارتباط دارد. برای اینکه رابطه جنسی مطمئنی داشته باشید، می توانید مقاله روشهای طلایی برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی را مطالعه کنید.

بعد از دوران یائسگی: عفونت ادراری در زنان یائسه و سالمند به دلیل کمبود استروژن ممکن است شدیدتر شود.

استفاده از وسائل مختلف پیشگیری از بارداری: استفاده از اسپرم کش و دیافراگم برای پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به عفونت ادراری را افزایش می دهد.

دیابت: دیابت و بعضی از بیماری ها می‌توانند باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن شده و در نتیجه باعث خطر عفونت‌های ادراری می‌شوند.

سوند ادراری: سوند ادراری خطر ابتلا به عفونت ادراری را افزایش می‌دهد.

علت عفونت ادراری

علائم عفونت ادراری در زنان

علائم عفونت ادراری در زنان با علائم و نشانه های زیر همراه است:

  • تب
  • ادرار کدر یا خونی
  • ادرار با بوی زننده
  • تکرر ادرار در زنان یا افزایش تعداد دفعات ادرار
  • سوزش هنگام ادرار کردن
  • درد شکم و لگن در زنان

راههای پیشگیری از عفونت ادراری

با اینکه خیلی از خانمها در طول زندگی خود به عفونت ادراری مبتلا می شوند، اما رعایت روشهای پیشگیری از عفونت ادراری باعث می‌شود کمتر در معرض خطر ابتلا به عفونت باشند:

  • در زمان رابطه جنسی از قرص های ضد بارداری یا کاندوم استفاده کنید.
  • بعد از ادرار کردن ناحیه واژن را از جلو به عقب پاک کنید.
  • به اندازه کافی در طول روز آب و مایعات مصرف کنید.
  • از شستشو دهنده ها، صابون یا دئودورانت ها برای شستشوی ناحیه تناسلی استفاده نکنید.
  • روزانه دوش بگیرید و بعد از حمام با یک حوله نرم واژن و مقعد را خشک کنید.
  • به جای تامپون قاعدگی از پدهای بهداشتی استفاده کنید و چند بار در طول روز پدها را تعویض کنید.
  • غذاهای سرشار از ویتامین بخورید.
  • مثانه را برای مدت طولانی پر نگه ندارید، زیرا به تاخیر انداختن ادرار باعث عفونت ادراری می شود.
  • لباس زیر نخی بپوشید و هر روز آن را عوض کنید.

بهترین دارو برای درمان عفونت ادراری در زنان، آنتی بیوتیک ها هستند. در اغلب موارد عفونت های دستگاه ادراری به راحتی با مصرف آنتی بیوتیک در یک دوره کوتاه قابل درمان هستند. در بعضی موارد شاید دوره های درمان طولانی تر شود و یا اینکه نیاز به تزریق آنتی بیوتیک وریدی باشد. در صورتی که علائم شخص بعد از چند روز مصرف آنتی بیوتیک ها بهبود پیدا نکرد، لازم است آزمایش های تشخیصی بیشتری انجام شود.

پیشگیری از عفونت ادراری

اگر مبتلا به عفونت ادراری هستید، شما هم می توانید برای مشاوره و درمان این بیماری از تخصص خانم دکتر ذاکرین، جراح و متخصص زنان بهره مند شوید. جهت دریافت وقت ویزیت با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

درمان های خانگی برای عفونت ادراری در زنان

در صورتی که علائم عفونت ادراری شدید دارید برای درمان باید به بهترین دکتر عفونت ادراری زنان مراجعه کنید در غیر این صورت درمان های خانگی کمک کننده هستند. برای درمان عفونت ادراری در خانه می توانید اقدامات زیر را انجام دهند.

درمان عفونت ادراری با سرکه سفید

سرکه سفید خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی دارد و تا حدودی علائم عفونت ادراری را کاهش می دهد. برای این کار می‌توانید، دو قاشق غذاخوری سرکه را با مقدار آب حل کنید، چند قطره آب لیمو و مقداری عسل به آن اضافه کنید و چند بار در طول روز این دمنوش را مصرف کنید.

درمان عفونت ادرار با جوش شیرین

جوش شیرین یکی از بهترین درمان های خانگی عفونت ادراری است و به عنوان ماده قلیایی اثر می کند و می‌تواند خاصیت اسیدی ادرار را کاهش داده یا خنثی کند. شما می توانید یک قاشق جوش شیرین را به آب اضافه کنید و آن را هم بزنید تا در آب حل بشود. سپس هر روز به مدت ۱ تا ۲ بار در طول روز از آن بنوشید. بهتر است این کار را در صبح قبل از خوردن صبحانه انجام دهید و بیش از یک هفته این کار را تکرار نکنید.

چای زنجبیل

زنجبیل یکی از موثرترین درمان‌های خانگی عفونت مثانه است. زنجبیل حاوی آنتی اکسیدان، ضد باکتری و خواص ضد التهابی است که به تسکین درد و کاهش رشد بیش از حد باکتری کمک می‌کند. شما می توانید از زنجبیل به صورت دمنوش استفاده کنید. چای زنجبیل، چای دارچین و دمنوش بابونه از بهترین دمنوش های درمان عفونت ادراری هستند.

درمان عفونت ادرار با چای زنجبیل

ماست

اگر اغلب دچار عفونت ادراری هستید، حتما در طول روز در وعده های غذایی خود از ماست کم چرب استفاده کنید. ماست یک پروبیوتیک طبیعی است، یعنی سرشار از باکتریهای مفید است. زمانی که ماست می خورید باکتری های مفید وارد بدن شما می شوند و به تثبیت و تعادل محیط واژن و دفاع در برابر باکتری های مضر کمک می کنند.

لیمو

لیمو یکی از مواد غذایی است که می تواند به سوزش ناشی از عفونت ادراری کمک کند. شما می توانید یک قاشق چایخوری آبلیمو یا لیمو تازه را در مقداری آب جوش مخلوط کنید و یکی دو بار در طول روز مصرف کنید.

زغال اخته

زغال اخته دارای ترکیبات آنتی‌اکسیدانی قوی مانند آنتوسیانین ها و کاروتنوئیدها و خاصیت آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده است. علاوه بر این ویتامین C موجود در زغال اخته باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از این طریق با عفونت ادرای مقابله می کند.

سیر

سیر دارای خواص ضد باکتریایی است و به عنوان داروی خانگی برای درمان عفونت ادراری استفاده می شود. اگر دچار عفونت ادراری هستید سیر خام بخورید و یا اینکه آن را به صورت پخته شده در وعده هایی غذایی خود مصرف کنید.

مواد غذایی ادرار آور

مواد غذایی مانند خیار، کرفس، مارچوبه و آناناس که ادرار آور هستند را حتما به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این مواد غذایی به دلیل بالا بودن آنزیم های ضد التهاب به بهبود عفونت ادراری کمک زیادی می کنند.

بیشتر بخوانید: درمان های خانگی بی اختیاری ادرار در زنان

سخن پایانی

همه ما می دانیم که پیشگیری بهتر از درمان است. عفونت ادراری از آن مشکلاتی است که به راحتی با راهکارهای خانگی و رعایت مواردی قابل پیشگیری است. سعی کنید در طول روز مرتب آب و مایعات زیادی مصرف کنید تا از بروز باکتری ها پیشگیری شود. علاوه بر این از مصرف نوشیدنی های الکلی پرهیز کنید چون باعث تحریک مثانه شده و درد ناشی از این مشکل را بیشتر می‌کنند. در صورتی که علائم شما بهبود پیدا نکرد برای درمان حتما به پزشک مراجعه کنید و مصرف آنتی بیوتیکهای تجویز شده را تا کامل شدن دوره درمان ادامه دهید.

امیدواریم در این مقاله به سوالات شما در مورد درمان های خانگی عفونت ادراری در زنان و روشهای درمان آن پاسخ داده باشیم. سایر سوالات خود درباره این موضوع را می توانید در بخش نظرات زیر این مقاله بنویسید. 

۴.۳/۵ - (۷۲ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *