علائم سرطان رحم

علائم-سرطان-رحم

سرطان رحم نوعی سرطان است که از رحم شروع می شود. رحم یکی از اندام ناحیه لگن است که توخالی است و شکل گلابی مانندی دارد و جنین در آنجا تشکیل شده و تبدیل به نوزاد می شود.
مبحث این مقاله ما علائم سرطان رحم است. سرطان رحم شامل دو نوع است یکی سرطان آندومتر و دیگری سرطان سارکوم رحمی. در این مقاله ما به مباحث علائم سرطان رحم، علائم سرطان بدخیم، علائم سرطان رحم در دوران یائسگی و علائم سرطان رحم بعد از یائسگی می پردازیم. جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

سرطان اندومتر چیست؟

سرطان اندومتر نوع اصلی سرطان رحم است که در ابتدا این سرطان از سلول هایی شروع می شود که مخاط رحم را می سازند که در واقع همان لایه دیواره رحم است که هر ماه در طی دوران قاعدگی به صورت خون فرو می ریزد. سرطان رحم در زنان یائسه شده شایع تر است. سرطان رحم معمولا قابل درمان است اما عواملی مانند مرحله سرطان رحم و تاثیرات هورمون ها بر سرطان رحم می توانند تعیین کننده احتمال بهبود فرد و رهایی وی از سرطان رحم باشند.

سرطان-رحم

علائم سرطان رحم یا آندومتر

برخی زنان مبتلا به سرطان رحم یا اندومتر هیچ علامتی ندارند تا هنگامی که بیماری به دیکر اندام ها سرایت کند. اما سرطان رحم معمولا با علائمی تشخیص داده می شوند که با رشد سرطان رحم ظاهر می شوند و در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

خونریزی غیر طبیعی از واژن: خونریزی غیر طبیعی واژینال معمولا در هر ۹ زن از میان ۱۰ زن مبتلا به سرطان رحم رخ می دهد. پیش از یائسگی، این خونریزی های غیر طبیعی ممکن است خود را به صورت خونریزی شدید قاعدگی یا لکه بینی بین دو پریود نشان دهند.

پس از یائسگی، هرگونه لکه بینی یا خونریزی واژن باید جدی در نظر گرفته شود. البته اگر خانم یائسه تحت درمان هورمون تراپی باشد، ممکن است دچار خونریزی واژینال شود که البته برای اطمینان باز هم باید به پزشک مراجعه کرد تا مطمئن شد که این خونریزی ناشی از سرطان رحم نباشد.

ترشحات واژن: ترشحات واژن صورتی رنگ یا قهوه ای رنگ که ممکن است بوی بدی هم داشته باشند

بیشتر بخوانید: بوی بد واژن و درمان آن

دشواری در ادرار یا احساس درد در هنگام دفع ادرار

بزرگ شدن رحم که در طی معاینه لگن قابل مشاهده است

درد در هنگام نزدیکی

کاهش بدون دلیل وزن

ضعف و درد در زیر شکم، کمر یا پا ها: این مورد هنگامی رخ می دهد که سرطان به دیگر اندام ها سرایت کرده باشد.

سرطان سارکوم رحمی چیست؟

سارکوم رحمی نوعی سرطان رحم است که در آن سلول های بدخیم در عضلات رحم یا دیگر بافت های پشتیبانی کننده رحم شروع به رشد می کنند. رادیوتراپی ناحیه لگن می تواند خطر ابتلا به سارکوم رحمی را افزایش دهد در ادامه به علائم این سرطان می پردازیم.

اگر شما نیز نگران ابتلا به سرطان آندومتر هستید، برای بررسی و درمان این عارضه به دکتر ذاکرین، متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا مشکلتان هرچه سریع تر و پیش از پیشرفت بیماری با موفقیت درمان شود. شماره تماس جهت دریافت هر گونه راهنمایی ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ می‌باشد.

علائم سرطان سارکوم رحمی

  • خونریزی غیر طبیعی واژینال یا لکه بینی
  • خونریزی واژینال پس از یائسگی
  • ترشحات غیر معمول واژن
  • تکرر ادرار
  • درد ناحیه شکم
  • احساس وجود توده ای در واژن
  • احساس سیری و پُری به طور همیشگی

درد شدید شکم

علل ابتلا به سرطان رحم

هیچ کس دقیقا نمی داند که دلیل ابتلا به سرطان رحم چیست اما سرطان هنگامی شکل میگیرد که سلول های نرمال دچار جهش شده و تکثیر می شوند. با انباشته شدن این سلول ها، تومور تشکیل می شود. سپس این سلول های غیر طبیعی در دیگر بخش های بدن منتشر می شوند. اما عوامل زیر در ابتلا به سرطان رحم تاثیر گذار هستند:

بیشتر بخوانید: آیا سرطان رحم کشنده است

درمان سرطان رحم

اگر شما به سرطان رحم مبتلا شده اید، بهتر است هر چه زودتر به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید. درمان های متعددی برای سرطان رحم وجود دارد و پزشک برای شما بهترین گزینه را انتخاب خواهد کرد. در ادامه اشاره کوتاهی به این درمان ها خواهیم داشت:

جراحی: پزشک ممکن است رحم شما را با جراحی بیرون بیاورد که به این عمل هیسترکتومی گفته می شود. اگر سرطان پخش شده باشد، دکتر ممکن است اندام های دیگری مانند لوله های فالوپ، تخمدان ها، بخش های از واژن یا گره های لنفاوی را نیز جراحی و خارج کند. حتی اگر جراحی انجام شده باشد، پزشک ممکن است شیمی درمانی یا رادیوتراپی را برای جلوگیری از پخش شدن سرطان تجویز کند.

رادیوتراپی: این نوع درمان شامل قرار دادن سلول های سرطانی در معرض تشعشعات با انرژی بالا است.

شیمی درمانی: هنگامی که این درمان به کار برده می شود، مواد شیمیایی خاصی از طریق دهان یا از طریق رگ ها وارد بدن می شوند که به طور مستقیم سلول های سرطانی را می کشند.

هورمون درمانی: اگر سرطان به تحریک هورمونی جواب دهد، داروهایی وجود دارند که مانع رشد بیشتر سرطان می شوند. این داروها می توانند موجب افزایش پروژسترون درون بدن شوند یا میزان استروژن را کاهش دهند.

شیمی درمانی و سرطان رحم

مقاله مرتبط: از درمان قطعی سرطان رحم چه می دانید

تشخیص به موقع سرطان، اولین و مهم ترین قدم در درمان بیماری است. این کار نیازمند یک جلسه معاینه دقیق و تخصصی دارد. شما می توانید ضمن مراجعه به خانم دکتر متین ذاکرین در طی یک جلسه، به طور کامل معاینه شوید. در این جلسه خانم دکتر تمامی سوالات شما را پاسخ می دهند و بهترین روش تشخیصی را برای شما انتخاب می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

جلوگیری از ابتلا به سرطان رحم

برای کاهش ریسک ابتلا به سرطان رحم می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

با پزشکتان درباره خطرات هورمون درمانی پس از یائسگی صحبت کنید.

اگر هورمون درمانی را برای کنترل علائم یائسگی در نظر گرفته اید، بهتر است با پزشکتان درباره عوارض و مزایای هورمون درمانی صحبت کنید. اگر عمل هیسترکتومی را انجام نداده اید، هورمون درمانی با استروژن پس از یائسگی می تواند ریسک ابتلای شما به سرطان رحم را افزایش دهد. مصرف ترکیبی از استروژن و پروژستین (نوعی پروژسترون ساختگی) می تواند این ریسک را کاهش دهد. هورمون درمانی همچنین عوارض دیگری نیز در بردارد که شامل افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه است، بنابراین حتما با پزشکتان درباره عوارض و مزایای هورمون درمانی مشورت کنید.

از قرص های ضد بارداری استفاده کنید

مصرف قرص های ضد بارداری حداقل برای یک سال می تواند ریسک ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهد. کاهش ریسک ابتلا به سرطان رحم تا سال ها پس از توقف مصرف قرص های ضد بارداری ادامه دارد. قرص های ضد بارداری نیز عوارضی دارند پس حتما پیش از مصرف آنها درباره مزایا و عوارض آنها با پزشکتان مشورت کنید.

وزن سلامت خود را حفظ کنید

چاقی موجب افزایش ریسک ابتلا به سرطان رحم می شود، زیرا بافت چربی تولید استروژن می کند. بنابراین رسیدن به وزن سلامت و حفظ آن در کاهش احتمال ابتلا به سرطان رحم موثر است.

به طور مرتب ورزش کنید

ورزش ریسک ابتلا به سرطان رحم را کاهش می دهد. سعی کنید حداقل سی دقیقه در اکثر روزهای هفته ورزش کنید. هر چه بیشتر ورزش کنید بیشتر به نفعتان است.

در صورتیکه احیانا دچار خونریزی غیر طبیعی و یا خونریزی پس از یائسگی شده اید، می توانید با مراجعه به خانم دکتر ذاکرین (متخصص و جراح زنان) جهت تشخیص قطعی اقدام کنید. تشخیص سرطان نیازمند دقت و حساسیت بالایی است. جهت دریافت نوبت و وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۷/۵ - (۳۲ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۴ دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *