افتادگی رحم در دختران

افتادگی-رحم-در-دختران

یکی از بیماری هایی که بسیاری از زنان ممکن است در طی سال های زندگیشان درگیر آن شوند، افتادگی رحم است. افتادگی رحم زمانی رخ می دهد که عضلات کف لگن در اثر عوامل مختلفی ضعیف شده و رحم به درون واژن فرو می افتد. اما بسیاری از افراد نگران این مورد هستند که آیا افتادگی رحم در دختران نیز ممکن است یا خیر. در ادامه این مقاله به این مبحث می پردازیم. جهت دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

افتادگی رحم چیست؟

افتادگی رحم هنگامی رخ می دهد که رحم به درون کانال واژن می رسد و نتیجه عضلات ضعیف شده ای است که رحم را محافظت می کنند. برخی زنان معمولا طی معاینه لگنی توسط پزشک متوجه این مشکل می شوند. در پاسخ به این سوال که آیا افتادگی رحم خطرناک است باید گفت این بیماری خطری ندارد اما بر کیفیت زندگی بیمار تاثیر می گذارد.

افتادگی رحم در دختران

مقاله مرتبط: همه چیز درباره افتادگی رحم و روش های درمانی

آیا افتادگی رحم در دختران ممکن است؟

از آن جایی که دختران و زنان جوان عضلات لگن قوی دارند و همچنین تعادل استروژن در بدن آنها متناسب است، احتمال افتادگی رحم در آنها بسیار نادر است. تنها در صورت وزنه برداری سنگین، وجود توده های لگنی که به رحم فشار وارد کنند یا در صورت حادثه و وارد شدن فشار شدید به شکم امکان افتادگی رحم وجود دارد.

چنانچه شما هم دچار علائم افتادگی رحم هستید، می توانید با مطب خانم دکتر ذاکرین به شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس بگیرید. در جلسه معاینه خانم دکتر همه سوالات شما را پاسخ می دهند و بهترین روش را برای درمان این بیماری به شما پیشنهاد می دهند.

علائم افتادگی رحم در دختران

  • احساس سنگینی لگن
  • احساس بیرون زدگی چیزی در ناحیه تناسلی
  • دشواری در هنگام ادرار یا مدفوع
  • عدم توانایی در خالی کردن مثانه به طور کامل
  • ناراحتی در حین رابطه جنسی
  • چکه کردن ادرار در هنگام عطسه یا سرفه

به یاد داشته باشید که اگر به عضلات ناحیه لگن فشار وارد شود و یا این عضلات دچار پارگی شوند ممکن است فرد دچار بیماری پرولاپس رحم و مثانه شود.

بیشتر بخوانید: لیزر مونالیزا و تاثیرات آن در رفع بی اختیاری ادراری

لیزر-مونالیزا-تاچ

تشخیص افتادگی رحم در دختران

معمولا با معاینه لگنی توسط پزشک متخصص زنان و انجام سونوگرافی یا MRI به دستور پزشک می توان افتادگی رحم را به راحتی تشخیص داد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد افتادگی رحم و مقاله پیشنهاد می کنیم مقاله علائم افتادگی رحم و مثانه را مشاهده بفرمایید. در این مقاله به کلیه علائم بصورت جزیی پرداخته شده است.

درمان افتادگی رحم در دختران

از آنجایی که معمولا افتادگی رحم در دختران شدید نیست می توان از روش های غیر جراحی همانند موارد زیر برای درمان افتادگی رحم تحت نظر پزشک استفاده کرد:

  • کاهش وزن
  • تمرینات عضلات کف لگن (تمرینات کگل)
  • پساری های واژینال که درون واژن برای بالا کشیدن افتادگی رحم کار گذاشته میشوند.

در صورتی که آسیب وارده شدید بوده و نتوان با روش های بالا افتادگی رحم را جبران کرد و از آنجایی که دختران و زنان جوان هنوز در سنین باروری قرار دارند، بهترین گزینه، جراحی ترمیم رحم است که در رحم به سر جای اصلی خود بازگردانده می شوند و عضلات کف لگن آسیب دیده به هم متصل می شوند.

مقاله مرتبط: از هیسترکتومی یکی از روش های درمان افتادگی رحم چه می دانید

پیشگیری از افتادگی رحم در دختران

کارهایی وجود دارد که می توانید برای پیشگیری از ابتلا به افتادگی رحم، آنها را انجام دهید:

  • مصرف رژیم غذایی پر فیبر برای ممانعت از ابتلا به یبوست
  • انجام تمرینات کگل به طور مرتب برای تقویت عضلات
  • اجتناب از وزنه برداری سنگین
  • کنار گذاشتن مصرف دخانیات

ورزش کگل

بیشتر بخوانید: درمان افتادگی مثانه در خانمها

چنانچه شما هم نیاز به درمان برای رفع افتادگی رحم خود دارید می توانید با مطب دکتر ذاکرین تماس بگیرید. قبل از شروع درمان، خانم دکتر طی یک جلسه معاینه، وضعیت واژن شما را بررسی کرده و در مورد روش درمانی با شما صحبت می کنند و بهترین نوع جراحی را به شما پیشنهاد می کنند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و تعیین وقت ویزیت با شماره تلفن ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۶/۵ - (۵۳ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۱۴ دیدگاه ها
  • سلام من دختر۱۸ساله هستم چندین ساله که دچار یبوست هستم آیا امکان داره دچار افتادگی رحم شده باشم یا خیر؟ممنون میشم جوابمو بدین….

    • سلام عزیزم. تنها یبوست موجب فتادگی رحم نمیشه. اگه علائم افتادگی رحم رو داری بهتره به پزشک برای تشخیص مراجعه کنی.

  • سلام،من ۲۱سالمه و مجرد هستم.از واژنم بادی با صدا خارج میشه و بیشتر در دوران پریودی اتفاق می‌افتد.امکان داره دچار افتادگی رحم شده باشم یا خیر؟؟

  • با سلام و عرض خسته نباشيد من ۴۹ سال دارم و ازدواج نكردم ولي نزديك سه ماه است كه از واژنم يك ضايعه‌اي زده بيرون و دكتر هم رفتم گفته افتادگي ديواره رحم است ولي مي‌خواهم بدانم بعدها دچار مشكل نمي‌شوم

    • سلام باید به دنبال درمانش باشید وگرنه در طی زمان بدتر هم میشه به طوری که رحم کاملا بیرون میاد.

  • با سلام دختری باکره ۳۴ساله ام مدتیه دچار درر در ناحیه مقعد و گویا چیزی از مقعدم می خوادبزند بیرون و نیز دردی در زیر شکمم و گویا چیزی از واژن بخواد بزند بیرون و خیلی نگران از بابت افتادگی رحم و می ترسم معاینه بشوم چون باکره هستم ممکنه برای جلوگیری احتمالی تمرین دقیق بفرماییدد ضمنا کمر درد نیز دارم

    • سلام عزیزم. به نظر خودت باکرگی مهم تره یا سلامتی تو؟ برو دکتر و معاینه بشو. بعد اولش میتونی بگی که سونوی شکمی برای تشخیص انجام بدن.

  • سلام من دختر ۲۰ ساله هستم یه چند وقت پیش احساس افتادگی در ناحیه پایین شکمم داستم واز همون موقع تکرر ادرار ودرد شدیدی در یمت راست شکم خود دارم میخواستم اگه میشه راهنمایی کنین مشکلم چیه

    • سلام شما حتما برای معاینه و عمچنین سونوگرافی رحم و لگن به پزشک مراجعه کنید. بون معاینه نمیشه نظر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *