به این دلایل از لیزر موی زائد در دوران بارداری اجتناب کنید!

لیزر-موی-زائد-در-بارداری

تغییرات هورمونی در طول بارداری باعث پرمویی، ضخیم تر و تیره تر شدن موهای زائد می شود. یا ممکن است متوجه رشد موهای زائد روی قسمتهایی از بدن تان شوید که قبلا کم مو یا بدون مو بوده اند. نگران این موهای زائد نباشید، چون طبیعی اند و ۵-۶ ماه بعد از زایمان خودبخود می ریزند و اثری از آنها باقی نمی ماند.
با این حال، بیشتر خانم ها نسبت به موهای زائدشان در طول بارداری حساس می شوند یا بخاطر بزرگی شکم شان به سختی می توانند از روشهای دیگر رفع موهای زائد استفاده کنند. پس ترجیح می دهند لیزر موهای زائد را انجام دهند. در این مقاله به شما خواهیم گفت که چرا لیزر موهای زائد در دوران بارداری ضرر دارد و نباید لیزر کنید. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

لیزر موهای زائد در دوران بارداری ضرر دارد؟

به گفته خانم دکتر متین ذاکرین، متخصص و جراح زنان و زیبایی، تا به حال هیچ تحقیقی درباره عوارض لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی در بارداری صورت نگرفته و نمی توان گفت که این روش برای رفع موهای زائد در بارداری ضرر دارد یا نه. با این حال به زنان باردار توصیه می شود لیزر موهای زائد بیکینی یا بخش های دیگر بدن را انجام ندهند.

هر چند پرتوهای لیزر فقط تا چند میلی متری پوست نفوذ می کنند و احتمال تاثیر آن بر جنین کم است ولی نباید جنین تان را در معرض هیچ ریسکی قرار دهید. هرچند برای بعضی موارد مثل سنگ کلیه در بارداری از لیزر استفاده می شود، اما توصیه پزشکان این است که لیزر موهای زائد در بارداری انجام نشود و آن را به بعد از زایمان موکول کنید. چرا که لیزر در دوران شیردهی هیچ ریسک و ضرری ندارد.

لیزر موهای زائد

عوارض لیزر موهای زائد در بارداری

در طول دوران حاملگی بهتر است برای از بین بردن موهای زائدتان از روش شیو کردن که امن ترین روش است، استفاده کنید. چون به دلایل زیر باید از لیزر موهای زائد در دوران بارداری اجتناب کرد، حتی اگر با دستگاه لیزر موهای زائد سوپرانو تیتانیوم که بی خطرترین انواع لیزرهای موجود در بازار هستند، قرار است لیزر شوید:

تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در بارداری باعث کوتاهی چرخه رشد فولیکول های مو یا بیدار شدن فولیکول های نهفته می شود. در نتیجه، لیزر تاثیر زیادی روی موهای زائد ندارد و احتمالا شاهد رشد سریع یا پرمویی بدن تان خواهید بود.

درد: به خاطر تغییرات هورمونی در بارداری، شات های لیزر، حتی در انواع لیزر بدون درد هم دردناک هستند. بدلیل عوارض پمادهای بیحسی برای جنین، نمی توانید از این نوع داروها برای کاهش درد استفاده کنید.

مشکلات پوستی: بدلیل حساس شدن پوست در طول حاملگی و کشیدگی آن، لیزر موهای زائد می تواند باعث بروز التهاب، قرمزی، تحریک پوستی یا ایجاد لکه روی پوست شود.

بیشتر شدن جلسات لیزر: تیرگی پوست در بارداری باعث می شود اختلاف رنگ پوست و فولیکول های مو کمتر شود. در نتیجه پرتوهای لیزر نمی توانند به خوبی فولیکولهای مو را هدف بگیرند. پس مجبورید جلسات بیشتری لیزر کنید و هزینه لیزر موهای زائدتان بیشتر می شود.

عوارضی که در بالا به آنها اشاره کردیم، منحصر به ناحیه بیکینی نیستند و در مورد نواحی دیگر بدن و حتی لیزر صورت در بارداری هم صدق می کنند.

چه مدت بعد از لیزر میتوان باردار شد؟

توصیه نمی کنیم که لیزر در زمان اقدام به بارداری انجام شود. اگر می خواهید باردار شوید، بهتر است روشهای دیگر رفع موهای زائد را امتحان کنید. چون ما اطلاعات کافی در مورد عوارض لیزر موهای زائد بر جنین نداریم. بعضی خانم ها که از بارداری خود مطلع نیستند، اقدام به لیزر موهای زائد کرده و بعدا نگران عوارض آن بر جنین هستند.

به گفته خانم دکتر ذاکرین، اگر از آن دسته مادرانی هستید که لیزر موهای زائد در هفته های اول بارداری را انجام داده اید، نباید نگران نباشید. چون احتمالا لیزر تاثیری بر فرزندتان ندارد. ما معمولا لیزر موهای زائد در بارداری را به این دلیل ممنوع می کنیم که تحقیقاتی در این مورد صورت نگرفته و نمی توان چنین مطالعاتی روی زنان باردار انجام داد.

عوارض لیزر موهای زائد در بارداری

سوالات رایج درباره لیزر موهای زائد در بارداری

در اینجا می توانید پاسخ به رایج ترین سوالات درباره لیزر موهای زائد در بارداری را بخوانید:

لیزر بیکینی در ماه اول بارداری اشکالی ندارد؟

لیزر موهای زائد در ماه اول بارداری به خصوص در ناحیه بیکینی که نزدیک به جنین است را توصیه نمی کنیم. چون اطلاعات کافی درمورد عوارض آن نداریم. به جز لیزر موهای زائد در سه ماهه اول بارداری، در سه ماهه دوم و سوم بارداری هم نباید لیزر کنید.

چند ماه قبل از بارداری نباید لیزر کرد؟

بهتر است از زمان اقدام به بارداری تا بعد از زایمان از روش های جایگزین لیزر مثل ژیلت، اپلاسیون و … استفاده کنید. انجام لیزر را به دوران شیردهی موکول کنید که کاملا بدون ریسک است.

بازگشت موهای لیزر شده در بارداری امکانپذیر است؟

در طول بارداری بخاطر تغییرات هورمونی، لیزر موهای زائد برگشت پذیر است. اما باید بدانید که فولیکول های ضعیف شده یا نابود شده موها نمی توانند به سرعت در بارداری برگردند. ولی ممکن است کمی موهایتان بیشتر شوند.

اگر سوالی درباره لیزر موهای زائد در بارداری دارید، در بخش نظرات می توانید آنها را مطرح کنید. در اسرع وقت به سوالات شما در همین صفحه پاسخ می دهیم. 

۴.۸/۵ - (۴۵ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۲ دیدگاه ها
    • سلام. در صورت تایید بارداری، باید جلسات لیزر رو قطع کنید. بررسی های علمی درباره عوارض لیزر در بارداری کامل نیست، برای همین توصیه میشه در بارداری لیزر نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *