کاهش درد تخمک گذاری

کاهش-درد-تخمک-گذاری

برخی از زنان در زمان تخمک گذاری دچار درد شدید یا ناگهانی می شوند. این درد بدین معنی نیست که این زنان دچار مشکلی هستند. با این وجود ممکن است درد های شکمی را به راحتی با درد تخمک گذاری اشتباه گرفت، بنابراین هر فرد مبتلا به علائم درد ناحیه لگن یا شکم باید به پزشک برای بررسی علل درد مراجعه کند.
در این مقاله ما درباره درد تخمک گذاری، درد زیر شکم بعد از تخمک گذاری، کمردرد در زمان تخمک گذاری، درد پهلو در زمان تخمک گذاری، درمان درد تخمک گذاری و این مورد که درد تخمک گذاری چند روز طول می کشد صحبت می کنیم. می توانید جهت دسترسی سریعتر به بخشهای مختلف مقاله از فهرست زیر استفاده کنید.

منظور از درد تخمک گذاری چیست؟

تخمک گذاری هنگامی رخ می دهد که فولیکولی شکافته می شود و تخمک آزاد می شود. تخمک از لوله های رحم پایین می رود تا به رحم برسد و در آنجا منتظر لقاح با اسپرم می ماند.

اکثر محققان معتقد هستند که درد ناشی از تخمک گذاری به علت ورم یا شکافته شدن فولیکول است. این درد ممکن است بین چند ساعت یا چندین روز طول بکشد. پزشکان به طور دقیق نمی دانند که چرا برخی افراد دچار درد تخمک گذاری می شوند و چرا بقیه زنان چنین دردی را تجربه نمی کنند اما تقریبا هیچ شواهدی وجود ندارد که این درد ها مشکل ساز هستند.

علائم درد تخمک گذاری

درد ناحیه لگن و زیر شکم بسیار شایع است. تحقیقات نشان داده اند حدود بین ۵.۷ تا ۲۶.۶ زنان در سراسر جهان دچار درد ناحیه لگن مزمن هستند. به سختی می توان تفاوتی بین درد تخمک گذاری و دیگر انواع درد قائل شد، به خصوص اگر افراد چرخه قاعدگی خود را به دقت دنبال نکنند و ندانند که چه زمانی تخمک گذاری رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: روش محاسبه روزهای تخمک گذاری

برخی علائم درد تخمک گذاری شامل موارد زیر هستند:

  • درد ناگهانی باشد و مثل دردی نباشد که در طی چند روز یا چند ساعت بدتر می شود
  • دردی که در وسط چرخه قاعدگی رخ دهد
  • درد تنها در یک سمت بدن باشد

درد ممکن است تیز باشد یا نباشد و ممکن است شبیه دل درد های زمان قاعدگی باشد. درد های تخمک گذاری معمولا چنان شدید نیستند که مشکل ساز شوند و درد معمولا به خودی خود از بین می رود و اگر همراه دیگر علائم رخ دهد احتمالا دلیل دیگری غیر از تخمک گذاری دارد.

تخمک گذاری

در ادامه به علائمی اشاره می کنیم که ممکن است همراه با درد باشند و نشان دهنده مشکلی دیگر به جای تخمک گذاری هستند:

  • دردی که در دو سمت بدن باشد
  • دردی که به طور یکنواختی بدتر شود
  • دردی که چند روز ادامه دار باشد
  • درد همراه با خونریزی واژن
  • درد پس از وارد شدن جراحت یا آسیب
  • ورم کردن یا نفخ
  • تهوع، استفراغ یا اسهال
  • ادرار همراه با درد یا سوزش

دیگر دلایل درد ناحیه لگن یا زیر شکم

بیماری زیاد دیگری می توانند موجب درد ناحیه لگن یا زیر شکم شوند در نزدیک زمان تخمک گذاری شوند. برخی دلایل رایج شامل موارد زیر هستند:

سندرم شل شدن عضلات ناحیه لگن

سندرم شل شدن عضلات لگن، در زنان مسن و زنان زایمان کرده شایع تر است و زمانی رخ می دهد که عضلات کف لگن ضعیف می شوند. این سندرم می تواند موجب درد مزمنی شود که منجر به کمر درد یا دل درد می شود.

اختلالات ادراری

عفونت ادراری می تواند بر مجاری ادراری، مثانه یا کلیه ها تاثیر بگذارد و می تواند ادرار کردن را دردناک کند یا موجب مشاهده خون در ادرار شود و همچنین منجر به تب و کمردرد شود. درد در زیر شکم به خصوص اگر همراه با درد در هنگام ادرار باشد، می تواند نشانه عفونت ادراری باشد.

اندومتریوز

اندومتریوز بیماری است که موجب رشد بافت رحم در دیگر نواحی بدن می شود و می تواند منجر به درد مزمن رحم در محلی شود که بافت اندومتر شروع به رشد کرده است. بسیاری از افراد مبتلا به اندومتریوز دچار درد های قاعدگی شدید یا خونریزی شدید در زمان قاعدگی می شوند. برخی دیگر از زنان مبتلا به این بیماری در طی چرخه قاعدگی خود دچار درد هستند یا پریودهای نامنظمی دارند.

بیشتر بخوانید: آیا بیماری آندومتریوز یک نوع سرطان است

چنانچه شما هم به بی نظمی پریود مبتلا هستید، می توانید به خانم دکتر متین ذاکرین جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. مهمترین نکته در درمان بی نظمی پریود تشخیص علت آن است. خانم دکتر ذاکرین در جلسه اول شما را به دقت معاینه کرده و در صورت لزوم آزمایشاتی را برای شما تجویز می کنند و بر اساس اطلاعات بالینی به دست آمده بهترین گزینه درمانی را برای شما انتخاب می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا دریافت وقت ویزیت با شماره تلفن ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمایید.

دردهای قاعدگی

درد های قاعدگی پیش یا در طی پریود متفاوت از درد تخمک گذاری هستند. بسیاری از زنان دچار دردهای قاعدگی می شوند. اگر درد ملایم و خفیف باشد و با وظایفه روزانه فرد تداخل نداشته باشد، نیازمند درمان خاصی نیست. با این وجود، درد شدید یا دردی که در هر پریود بدتر از قبل می شود نیازمند مراجعه به دکتر است.

درد شدید پریود

بیشتر بخوانید: برای دردهای قاعدگی چه می توان کرد

یبوست

یبوست می تواند موجب درد در ناحیه شکم یا لگن شود. فردی که برای چندین روز هیچگونه دفع مدفوعی نداشته باشد، ممکن است دچار یبوست شده باشد. البته یبوست مزمن می تواند نشانه بیماری دیگری باشد به همین دلیل حتما باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد.

آپاندیسیت

آپاندیسیت یا التهاب آپاندیس هنگامی رخ می دهد که آپاندیس عفونت کند و بدون درمان بسیار خطرناک است. درد معمولا در وسط شکم شروع می شود و ممکن است کم و زیاد شود. به طور معمولا در طی چند ساعت درد به سمت راست زیر شکم می رود و بسیار شدید می شود. کسی که مشکوک به آپاندیسیت است فورا باید به پزشک مراجعه کند.

حاملگی خارج رحم

بارداری خارج رحمی زمانی رخ می دهد که یک تخمک بارور شده در جایی غیر از رحم لانه گزینی کند. بارداری خارج رحمی قابل ادامه یافتن نیست و اگر پزشک تخمک بارور نشده را برندارد، لوله های رحم پاره خواهند شد که می تواند موجب نازایی یا حتی مرگ شود.

درد در یک سمت بدن در اواخر چرخه قاعدگی به خصوص اگر پریود فرد عقب افتاده باشد می تواند نشانه بارداری خارج رحم باشد. اگر درد در طی چند روز بدتر شود یا فرد تب کند، باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

پاره شدن کیست تخمدان یا پیچ خوردگی تخمدان

بیشتر کیست های تخمدان به خودی خود از بین می رود. با این وجود گاهی این کیست ها پاره می شوند یا به تخمدان آسیب می رسانند.

 پیچ خوردگی تخمدان زمانی رخ می دهد که تخمدان دور لوله رحم می پیچد و می تواند منجر به خونریزی خطرناک و از بین رفتن تخمدان شود.

پاره شدن کیست تخمدان یا پیچ خوردگی تخمدان جزء موارد اورژانسی هستند. درد بسیار شدید است و در هر زمان چرحه قاعدگی ممکن است رخ دهد.

مشکلات گوارشی

گاهی تشخیص تفاوت بین دل درد و درد لگن متفاوت است.

بسیاری از مشکلات معده و گوارشی می توانند موجب درد شوند که شامل درد یک سمت بدن می شود. مشکلات کبد یا لوزالمعده نیز اغلب موجب درد در ناحیه سمت راست و بالای شکم می شوند.

دیگر مشکلات گوارشی مانند دیورتیکولوز که عفونتی است که موبجب مشکلات جدی در روده ها می شود می تواند موجب دل درد شود.

بسیاری از افراد دچار علائم دیگری در کنار درد می شوند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  • اسهال
  • یبوست
  • نفخ
  • تغییر رنگ مدفوع

برای درد تخمک گذاری چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

برای درد ناحیه لگن در صورت موارد زیر بهتر است که به پزشک مراجعه شود:

  • درد شدید باشد و مانع وظایفه روزمره شود یا با گذشت زمان بدتر شود
  • درد در زمانی به غیر از وسط چرخه قاعدگی رخ دهد یا چندین روز طول بکشد
  • درد همراه با خونریزی شدید باشد
  • علائم دیگری مانند درد در هنگام ادرار یا تب وجود داشته باشد

در صورت مشاهده موارد زیر فورا به اورژانس مراجعه کنید:

  • درد غیر قابل تحمل باشد
  • درد در زنی رخ دهد که باردار است یا احتمال می رود که باردار باشد
  • درد ناشی از ضربه به شکم، تجاوز جنسی یا دیگر آسیب های ممکن به اندام ناحیه لگن باشد

اگر دچار دردی مشابه درد تخمک گذاری هستید، بهتر است به خانم دکتر متین ذاکرین جراح و متخصص زنان مراجعه کنید. خانم دکتر می توانند به شما کمک کنند که متوجه شوید آیا این علائم ناشی از بیماری دیگری هستند یا خیر. درمان درد ناحیه لگن بسیار مهم می باشد زیرا عدم درمان می تواند موجب مشکلات زیادی شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت معاینه با شماره ۰۲۱۴۴۴۶۳۴۷۵ تماس حاصل فرمائید.

اختلالت قاعدگی

بیشتر بخوانید: درمان مشکلات قاعدگی

درمان های خانگی برای درمان درد تخمک گذاری

درد تخمک گذاری معمولا خفیف است و نیازمند درمان نیست. کسانی که درد شدیدی را تجربه می کنند می تواند از روش های زیر برای تسکین درد استفاده کنند:

۱- مصرف مسکن های ضدالتهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن در صورت مشاهده درد تخمک گذاری توصیه می شود. زنانی که چرخه قاعدگی خود را دنبال می کنند ومی توانند روزهای تخمک گذاری خود را پیش بینی کنند، میتوانند یک مسکن پیش از شروع درد مصرف کنند.

۲- حرکات کششی ملایم می تواند موجب کاهش گرفتگی عضلاتی شود که موجب درد می شوند.

۳- استفاده از کیسه آب گرم برای بیست دقیق در محل درد

این درمان های خانگی برای افرادی مناسب هستند که دچار بیماری دیگری نباشند. شخصی که شک داشته باشد درد ممکن است ناشی از علت دیگری به غیر از تخمک گذاری باشد باید حتما به پزشک مراجعه کند.

کاهش-درد-تخمک-گذاری

نکته نهایی درباره درد تخمک گذاری

درد تخمک گذاری رایج است و نشانه مشکل خاصی نیست. بسیاری از افراد ممطئن نیستند که چه زمانی تخمک گذاری می کنند و ممکن است درد تخمک گذاری را با دیگر انواع درد اشتباه بگیرند. مراجعه به پزشک می تواند علت درد را مشخص کند و علاوه بر این می تواند برای افرادی اطمینان بخش باشد که درد تخمک گذاری می تواند نشانه مشکل جدی دیگری باشد.

اگر در مورد این مقاله سوال یا ابهامی دارید در بخش کامنتهای زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.

۴.۷/۵ - (۴۹ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۴ دیدگاه ها
  • سلام خانم دكتر عزيز،من توي ازمايشم مشخص شد كه تنبلي شديد تخمدان و پريودي نامنظم دارم و ٦ماهه كه اقدام به بارداري كردم و داروي گلوكوفاژ و لتروزول در پريودي مصرف ميكنم امروز روز ١٤پريودي سونوي فوليكول دادم دوتا فوليكول ١٥و١٦ داشتم دكترم گفت براي دوروز ديگه دوباره بايد سونو بدم كه اگه به ١٨رسيده باشه بايد آمپول بزنم بنظر شما الان من بايد چيكار كنم؟؟ممنون از راهنمايياتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *