آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان یا نازایی می شود؟ (عوارض ناخواسته لیزر)

عوارض-ناخواسته-لیزر

رفع موهای زائد به چند روش انجام می شود. راحت ترین کار شیو کردن است که به مرور موها را زبرتر و پوست را تیره می کند. همچنین موها دوباره سریع رشد می کنند. روش بعدی اپلاسیون است که به مرور باعث شل شدگی و افتادگی پوست می شود. هیچ کدام از این روشها دائمی نیستند. به همین دلیل خانمها سراغ لیزر کردن می روند. اگر از دستگاه لیزر خوب استفاده کنید نه تنها دائمی است بلکه به سفید کردن واژن هم کمک می کند. مهمترین دغدغه خانمها در استفاده از لیزر این است که آیا لیزر می تواند باعث ناباروری یا سرطان شود؟ ما در این مقاله به لیزر بیکینی وتاثیر آن بر نازایی و سرطان خواهیم پرداخت. جهت دسترسی سریع به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید. کافی است روی سرفصل موردنظر کلیک کنید.

لیزر موهای زائد چیست؟

یکی از بهترین روشهای رفع موهای زائد، استفاده از لیزر است که تنها روش دائمی برای این کار است. دستگاههای مختلفی در بازار وجود دارد که همه آنها توانایی از بین بردن موهای زائد شما را ندارند. یا اینکه استفاده از این دستگاهها باعث ایجاد درد و سوزش و عوارض جانبی دیگر می شود. در حال حاضر بهترین دستگاه های لیزر موهای زائد عبارت است از:

لیزرهای دایود: برای رفع موهای زائد در پوستهای روشن کاربرد دارد.

لیزرهای الکساندرایت: برای رفع موهای زائد تیره در پوستهای تیره و سبزه (مشابه پوست ما ایرانیان) استفاده می شود.

دستگاه هایی مثل لیزر سوپرانوتیتانیوم می توانند بدون ایجاد درد، سوزش و قرمز شدن پوست ناحیه لیزر شده، موهای زائد آن منطقه را تقریبا به طور دائم از بین ببرد.

لیزر-سوپرانو-تیتانیوم

لیزر موهای زائد به چه روشی انجام می شود؟

دستگاه های دایود و الکساندرایت، اشعه لیزر را با طول موجهای معینی تولید می کنند که این امواج نفوذ زیادی به داخل پوست ندارند. بر اساس رنگ پوست و موی فرد، نوع دستگاه لیزر انتخاب می شود. سپس اشعه لیزر به عمق مشخصی از پوست فرد تابانده می شود. رنگدانه های مو که ملانین نامیده می شوند، امواج لیزر را جذب می کنند. این رنگدانه ها در ریشه مو (فولیکول مو) به مقدار زیادی وجود دارند. با جذب پرتوهای لیزر، سلولهای سازنده مو از بین می روند. در نتیجه برای زمان بسیار طولانی رشد موهای زائد متوقف می شود.

نکات مهم قبل از لیزر موهای زائد

اگر می خواهید لیزر موهای زائد را انجام دهید باید پیش از انجام لیزر، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • حمام آفتاب نگیرید یا سولاریوم نکنید.
  • قبل از هر جلسه لیزر باید موهای زائد را شیو کنید. از روشهایی مثل اپیلاسیون که ریشه مو را از بین می برند نباید استفاده شود.
  • اگر قصد بارداری دارید قبل از لیزر بیکینی آنرا با پزشک خود مطرح کنید. چون چندین جلسه برای لیزر لازم دارید و نباید طی این مدت باردار شوید.

مراقبتهای بعد از لیزر بیکینی

فردی که لیزر موهای زائد را انجام داده باید به مراقبتهای بعد از لیزر که پزشک تجویز کرده، توجه کند. این مراقبتها شامل موارد زیر است:

  • رعایت نکات بهداشتی
  • مصرف کرم‌های مناسب پس از لیزر که پزشک تجویز کرده است.

بیشتر بخوانید: بهترین کلینیک لیزر موهای زائد در تهران

آیا لیزر ناحیه تناسلی عوارض دارد؟

پرتوهای لیزر به جز روی سلولهای ریشه مو (فولیکول) روی سلول های دیگر بدن تغییری ایجاد نمی کنند. اگر از دستگاههای جدید استفاده شود چون خنک کننده دارند احساس درد، گرما یا سوزش وجود ندارد. به طور کلی لیزر موهای زائد عوارض ناچیزی دارد که بعد از مدت کوتاهی از بین می روند. در واقع عوارض لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی به موارد زیر بستگی دارد:

نوع دستگاه لیزر:

باید دستگاه استاندارد باشد. باید دستگاه استاندارد باشد. همچنین با توجه به جنسیت و رنگ پوست مراجعه کننده نوع لیزر انتخاب شود.

محل مراجعه:

این سوال که آیا لیزر بیکینی باعث زگیل تناسلی می شود همواره ذهن هر خانمی را به خود مشغول می کند. شما عزیزان باید بدانید که متاسفانه کسانی که لیزر بیکینی را در مراکز غیربهداشتی انجام می دهند ممکن است با عوارض بسیار ناخوشایندی مواجه شوند مثلا ابتلا به بیماریهایی مثل زگیل تناسلی، تبخال تناسلی و غیره. برای پیشگیری از بروز این مشکلات حتما در مطب پزشک این کار را انجام دهید. به علاوه لیزر بیکینی برای بعضی افراد ممنوع است. با مشورت پزشک می توانید متوجه شوید که آیا می توانید این کار را انجام دهید یا خیر و جواب این سوال که آیا لیزر بیکینی برای دختران ضرر دارد را به روشنی متوجه خواهید شد.

مراقبتهای بعد از لیزر:

در مدلهای قدیمی تر لیزر اگر به مراقبتهای تجویز شده توسط پزشک توجه نشود امکان بروز مشکلاتی مثل خشکی پوست وجود دارد که این مشکل در لیزرهای جدید رفع شده است. برای مثال لیزر سوپرانو تیتانیوم با داشتن طول موج ۱۰۶۴ نانومتر باعث جوانسازی پوست هم می شود و مشکلات قبلی را بهمراه ندارد. برای دانستن اینکه مراقبتهای قبل و بعد از لیزر موهای زاید چه هستند خواندن این مقاله ضروری است.

با اینکه گفته می شود عوارض لیزر بیکینی بسیار کم اهمیت است اما برخی نگرانی های جدی در خانمها برای انجام آن وجود دارد. این نگرانی ها شامل موارد زیر است که در ادامه این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد:

لیزر ناحیه تناسلی

آیا لیزر باعث نازایی می شود؟

تاثیر لیزر بر تخمدانها یکی از موارد نگرانی خانمها در مورد عوارض لیزر بیکینی است. اما لیزر بیکینی نمی تواند روی تخمدانها تاثیر بگذارد و باعث تنبلی تخمدان، نازایی و ناباروری شود. چون پرتوهای لیزر دقیقا روی ریشه مو هدفگیری می شوند. به این ترتیب فقط سلولهای ریشه مو از بین می روند. به علاوه، اشعه لیزر به حدی در بدن نفوذ نمی کند که به اندام های ما آسیب برساند. میزان نفوذ این پرتوها فقط تا حدی است که به ریشه مو برسند. ما در مقاله تخمدان پلی کیستیک و لیزر موهای زائد به پرتکرارترین سوالات در این مورد پاسخ داده ایم.

آیا لیزر بیکینی باعث سرطان می شود؟

برخی خانمها تصور می کنند لیزر بیکینی ممکن است باعث ایجاد سرطانهایی مثل سرطان دهانه رحم یا سرطان آندومتر یا سرطان تخمدان شود. تنها مواردی که ممکن است به دلیل لیزر بیکینی سلامت شما را تهدید کند مربوط به موارد زیر است:

سوختن و خشکی پوست:

پیشنهاد می شود از لیزرهایی استفاده کنید که دارای سر خنک کننده هستند. این کار باعث می شود در حین استفاده از لیزر دچار سوختگی پوست نشوید. لیزری که در مرکز خانم دکتر ذاکرین وجود دارد (سوپرانو تیتانیوم) دارای سر خنک کننده قوی همراه است به طوریکه شما حین استفاده هیچ درد و سوزشی را احساس نمی کنید.

بیماری های پوستی واگیردار:

استفاده از لیزرهای تماسی که روی پوست افراد قرار می گیرد ممکن است باعث سرایت بیماری هایی مثل زگیل تناسلی و یا تبخال تناسلی شود. برای جلوگیری از این بیماریها توصیه می شود از لیزرهای جدید که به صورت غیرتماسی هستند و یا دارای کاور یکبار مصرف هستند استفاده کنید.

عوارض لیزر بیکینی

تاثیر لیزر بر قاعدگی و هورمون ها

بعضی از خانمها نگران این مسئله هستند که لیزر بیکینی روی هورمونهای آنها تاثیر بگذارد و چرخه قاعدگی آنها را مختل شود. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهنده تاثیر لیزر بر قاعدگی باشد. لیزر بیکینی روی هورمونها یا تخمدانها تاثیری ندارد که بتواند سطح هورمونها را تغییر دهد. اختلالات قاعدگی شما ممکن است به مواردی مثل کیست تخمدان، کیستهای واژن، سندروم تخمدان پلی کیستیک و …. مرتبط باشد.

بهتر است در دوران پریودی بخاطر حساستر بودن پوست لیزر را انجام ندهید. ولی اگر نمی خواهید جلسات خود را به تعویق بیندازید برای راحتی کار پزشک، بهتر است از کاپ قاعدگی یا تامپون برای مهار خونریزی استفاده کنید.

لیزر بیکینی در بارداری و شیردهی

لیزر موهای زائد در دوران شیردهی منعی ندارد. اما در بارداری با مشکلاتی برای مادران باردار همراه است. به زنان باردار توصیه می شود لیزر خود را به دلایل زیر به تعویق بیندازند:

حساستر بودن پوست طی بارداری: به خاطر حساس بودن پوست، احساس درد، خارش، سوزش یا قرمزی در ناحیه لیزر شده در خانمهای باردار بیشتر است.

طولانی بودن زمان لیزر: برای لیزر موهای زائد باید چندین جلسه لیزر طی ۶ تا ۸ ماه انجام شود. طی این مدت، خانمهای باردار با افزایش رشد جنین، برای نشستن یا دراز کشیدن طی این جلسات با مشکل روبه رو خواهند بود.

جذب کرم های بی حسی: اگر لیزری به کار برود که نیاز به بی حسی موضعی دارد، این کرمها جذب پوست می شوند. در نتیجه بر جنین تاثیر می گذارند یا وارد شیر مادر می شوند.

کاهش تاثیر لیزر: تغییرات هورمونی در بارداری و شیردهی بر رشد فولیکول موهای زائد تاثیر دارد و باعث کوتاه شدن سیکل رشد آنها می شود. در نتیجه تاثیر لیزر موهای زائد خیلی کمتر می شود.

بنابراین بهتر است لیزر قبل از بارداری صورت بگیرد. تا زمانی که جلسات لیزر را انجام می دهید از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کنید.

لیزر موی زائد در بارداری

لیزر بیکینی به چه افرادی توصیه نمی شود؟

لیزر بیکینی برای افراد زیر خطرناک یا ممنوع است:

  • لیزر برای افراد زیر ۱۵ سال، زنان باردار یا شیرده توصیه نمی شود.
  • افراد مبتلا به لوپوس، بیماری های حاد داخلی، افراد مشکوک به سرطان تیروئید
  • مصرف برخی داروها مثل راکوتان، آگوتان، ماینوکسیدیل و …
  • وجود هر گونه عفونت پوستی، بیماری پوستی مثل پسوریازیس، اگزما، آکنه و …
  • وجود آفتاب سوختگی در محل لیزر
  • وجود زخم عفونی در محل لیزر

هرگونه سوالی در مورد لیزر موهای زائد و عوارض آن دارید، می توانید از بخش نظرات زیر همین مقاله اقدام نمایید. برای دیدن پاسخ خود به همین صفحه برگردید. 

۴.۷/۵ - (۴۷ امتیاز)
دکتر ذاکرین متخصص زنان

خانم دکتر متین ذاکرین (جراح و متخصص زنان) فارغ التحصیل رشته تخصص زنان و زایمان و دارای بورد تخصصی در این رشته هستند. خانم دکتر ذاکرین بیش از ده سال است که در زمینه ارائه خدمات درمانی و زیبایی به بانوان فعالیت دارند و به جرات می توان گفت یکی از پزشکان پیشرو در فیلد عملهای زیبایی، ترمیمی و درمان اختلالات کف لگن در کشور هستند. حضور در کنفرانسهای بین المللی (بعنوان سخنران) و برگزاری ورکشاپهای آموزشی برای دیگر متخصصین زنان در تهران را می توان گوشه ای از رزومه کاری و حرفه ای دکتر ذاکرین به شمار آورد.

۶ دیدگاه ها
    • بهتره ۶ ماه از قطع کردن دارو گذشته باشه و بعدلیزر موهای زائدرو انجام بدید که دچار عوارض احتمالی مصرف این دارو موقع لیزر نشید.

    • لیزرهای خانگی خیلی ضعیف تر از لیزرهایی هست که پزشکان برای رفع موهای زائد استفاده می کنند. چون تنظیم طول موجها خیلی مهمه و ممکنه پوست دچار سوختگی بشه. لیزرهای خانگی تاثیر کمی دارند و عوارض بیشتری. در این مورد میتونی مقاله عوارض لیزر موهای زائد بکینی رو مطالعه کنی.

    • سلام. هیچ نوعی از لیزر موهای زائد برای رحم یا تخمدانها عوارض نداره. ولی حتما اگر از لیزرهای تماسی استفاده می کنید باید روی سر دستگاه سلفون کشیده بشه وگرنه احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *